Baschet

CSM Târgu Jiu – CSM Galați, vineri 16 septembrie, ora 18.00 / Prezentarea lotului CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2022-2023

Așteptarea iubitorilor de baschet și a fanilor echipei CSM Târgu Jiu a luat sfârșit. Vineri, 16 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor, CSM Târgu Jiu, echipa pregătită de Claudiu Alionescu, va juca împotriva echipei CSM Galați. Cu această ocazie, CSM Târgu își va prezenta lotul de jucători cu care va aborda sezonul 2022-2023 din Liga Națională Masculină de Baschet. 

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu revine pe parchetul Sălii Sporturilor, într-o nouă formulă. După campania de transferuri din această vară, suporterii gorjeni au posibilitatea să-i vadă la lucru pe componenții echipei pregătită de Claudiu Alionescu. Unii dintre componenții echipei sunt deja foarte cunoscuți, pentru că ei sunt la Târgu Jiu de la începutul proiectului baschetbalistic, ații au venit pe parcurs, iar alții au semnat cu gruparea gorjeană în această vară. Acum toți s-au reunit sub comanda lui Claudiu Alionescu și atacă noua stagiune din baschetul românesc. 

Vineri, 16 septembrie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va disputa a doua partidă de verificare din presezon și prima în fața propriilor suporteri. Baschetbaliștii lui Claudiu Alionescu au început seria meciurilor de pregătire la Pitești, în cadrul Memorialului ”Gheorghe Ziguli”, acolo unde CSM Târgu Jiu a pierdut meciul cu echipa gazdă, organizatoarea turneului, FC Argeș Pitești. Echipa argeșeană s-a impus cu 87-63. CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în meciul doi al memorialului piteștean, cu Steaua București, însă gruparea bucureșteană a abandonat turneul. 

Pe lângă meciul de vineri, 16 septembrie, oficialii celor două echipe au stabilit și o a doua partidă de verificare. Cea de a doua confruntare dintre CSM Târgu Jiu și CSM Galați se va disputa sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 17.00.

Pentru antrenorul Claudiu Alionescu, dubla amicală cu echipa gălățeană, reprezintă o bună oportunitate de a pune la punct relațiile de joc în cadrul echipei. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Avem la dispoziție încă o săptămână pentru a-i integra pe ultimii jucători veniți, iar meciurile amicale sunt întodeauna un bun prilej de a vedea unde ne situam ca și echipă. Sper să aveam o evoluția crescută față de meciul de la Pitești, în special pe partea de apărare. Ne vom revedea cu publicul de la Târgu Jiu, pentru prima oară în acest sezon, și sunt convins că vom vedea același public primitor și efervescent cu care jucătorii noi veniți vor rezona”.

Vă invităm la Sala Sporturilor mai repede de ora 18:00, pentru că înainte de startul partidei cu CSM Galați, baschetbaliştii CSM Târgu Jiu vor fi prezentaţi fanilor.

LOT CSM TÂRGU JIU

Jucători: Porter Troupe, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Bărăgan, Andrei Gheorghe, Bogdan Penciu, Octavian Ilie, Răzvan Pavel, Andriy Agafonov, Dylan Frye, Shamiel Shawn Stevenson, Tyler Michel Creammer. Din lotul lărgit mai fac parte şi juniorii Alexandru Mitu şi Flavius Toropu, care au dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CSS Târgu Jiu.

Staff: Claudiu Alionescu (antrenor principal), Alexandru Gliga (antrenor secund), Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma (preparator fizic) şi Andreea Garcia (fizioterapeut).

CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu în prima rundă a noului sezon din LNBM, cu CSM Târgu Mureș. Prima etapă din sezonul regulat LNBM are loc pe 28 septembrie.

Vă reamintim că băieții lui Claudiu Alionescu se vor deplasa la București, pe 22 și 23 septembrie pentru alte două partide de verficare. Gruparea gorjeană a dat curs invitației de a participa la Cupa Dinamo București. Vom reveni cu amănunte despre turneul din București.

Comment here