Handbal

Cupa României, Turul 2. CSM Târgu Jiu câștigă duelul din Moldova și se califică în sferturile Cupei României. CSM Bacău – CSM Târgu Jiu 28-36

CSM Târgu Jiu a câștigat marți, 13 februarie, confruntarea din Turul 2 al Cupei României, contra echipei de Liga 2, CSM Bacău, scor 36-28, la pauză 16-9. Echipa noastră s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României. În meciul disputat pe terenul echipei din liga secundă, Mirabela Coteț a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 9 goluri. ”Acum trebuie să ne recuperăm cât mai rapid, pentru că ne așteaptă câteva meciuri foarte importante, pe care trebuie să le câștigăm, pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivele”, ne-a declarat imediat după succesul de la Bacău, antrenorul Liviu Andrieș.

CSM Târgu Jiu a început cu dreptul o nouă campanie în Cupa României. La doar două zile distanță de duelul de la Malaga, din Cupa EHF, echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a disputat un nou joc oficial. De această dată, gruparea gorjeană a jucat în Cupa României, competiția care a furnizat destule surprize sezoanele trecute, acolo unde chiar echipa noastră a furnizat una dintre cele mai mari suprize din ultimii ani, reușind să ajungă în finală. Doar că la Bacău nu a fost loc de surprize. CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună, s-a calificat mai departe și așteaptă acum tragerea la sorți pentru următoarea fază a competiției.

Liviu Andrieș a anunțat înainte de meciul de debut în noua ediție de Cupa României că își dorește un parcurs cât mai lung în această competiție, din care CSM Târgu Jiu a ajuns în cupele europene. Primul pas a fost făcut în Moldova, acolo handbalistele CSM Târgu Jiu au câștigat fără probleme meciul cu echipa de Liga 2, CSM Bacău. 

Finalista Cupei României din sezonul trecut și-a respectat statul de favorită și a controlat partida de la un capăt la celălalt. Handbalistele lui Liviu Andrieș au început în forță meciul. Mirabela Coteț a deschis seria golurilor pentru gruparea gorjeană, iar Ira Zinatullina, Ana Ciolan și Iuliia Andriichuk au dus diferența la +3 pe tabelă după primele 5 minute de joc, scor 1-4. Echipa din Târgu Jiu și a continuat seria golurilor la poarta Bacăului prin Laura Moldovan, Ira Zinatullina, Ana Maria Lopătaru și Maria Gavrilă, pentru 3-8, după 10 minute de joc. Au urmat două goluri din partea gazdelor, dar Mirabela Coteț a făcut 5-9. La următoarea fază, fiind în inferioritate numerică, Bacăul a lăsat poarta goală, pentru a avea un om în plus pe atac, dar apărarea gorjencelor a funcționat foarte bine, iar portarul CSM Târgu Jiu, Andreea Chetraru a recuperat o minge și a marcat după o aruncare de la mare distanță, scor 5-10. Echipa gazdă a avut o scurtă răbufnire, soldată cu 3 goluri consecutive, pentru 8-10, dar Ira Zinatullina a găsit, din nou, drumul spre gol. Același lucru l-au făcut și Andreea Mihart, Florența Ilie și Ana Maria Lopătaru, pentru 8-16. Bacăul a marcat la ultima fază a primei reprize, iar tabela arăta 9-16 la pauză. 

La reluarea meciului, CSM Târgu Jiu a continuat să-și mărească diferența pe tabelă, după două goluri marcate de Andreea Mihart și Mirabela Coteț, scor 10-18. Oana Bucă și a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, în timp ce Mirabela Coteț și a continuat tirul la poarta moldovencelor, cu 4 goluri consecutive pentru CSM Târgu Jiu, scor 16-23, în minutul 40. CSM Târgu Jiu, net superioară echipei gazdă a continuat să puncteze pe tabelă prin Sabine Klimek, Andreea Mihart, Ana Maria Lopătaru și Mirabela Coteț, iar gruparea gorjeană a ajuns la +9 pe tabelă, scor 21-30, în minutul 48. Tot 9 goluri avans a avut CSM Târgu Jiu și în minutul 57, după seria reușită de Florența Ilie, Oana Bucă și Ira Zinatullina, scor 26-35. CSM Târgu Jiu a mai punctat o dată, pe final, prin Mirabela Coteț, care a ajuns astfel la cota 9 goluri marcate în poarta Bacăului. S-a terminat 36-28 pentru CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu și a îndeplinit obiectivul în ceea ce privește deplasarea din Moldova, calificarea în faza următoarea a Cupei României. CSM Târgu Jiu a trecut fără emoții de echipa din Moldova, în condițiile în care Liviu Andrieș a acordat minute tuturor jucătoarelor pentru a evita accidentările. Principalul gorjean speră ca fetele sale să se recupereze cât mai repede, pentru că nu este timp de pauză. Gorjencele revin acasă și încep pregătirile pentru meciul de duminică, din EHF, cu Motherson Mosonmagyarovari din Ungaria. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci în care ne-am dorit să le dăm minute tuturor fetelor, pentru că am venit după un drum destul de obositor și după meciul de la Malaga și am vrut să evităm riscul unor accidentări. Acum trebuie să ne recuperăm cât mai rapid, pentru că ne așteaptă câteva meciuri foarte importante, pe care trebuie să le câștigăm, pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivele”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru 1g și 13 intervenții, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă 2g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 1g, Andreea Mihart 5g, Mirabela Coteț 9g, Ira Zinatullina 4g, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 1g, Ana Maria Lopătaru 4g, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 1g, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

CUPA ROMÂNIEI RÂURENI
EDIȚIA 2023-2024
TURUL 2
BACĂU, SALA SPORTURILOR
MARȚI 13 FEBRUARIE 2024
ORA 17.00
CSM BACĂU – CSM TÂRGU JIU 28-36(9-16)

 

Comment here