Handbal

CN Junioare 3. CSM Târgu Jiu Junioare 3, victorie fără probleme în penultima etapă din Seria H. CS Novaci -CSM Târgu Jiu 29-38

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat miercuri, 14 februarie, o nouă victorie în campionat, după ce a trecut, în deplasare, de CS Novaci, scor 38-29, la pauză 17-13. Meciul a contat pentru etapa a 17-a din Seria H. Victoria de la Novaci menține echipa din Târgu Jiu pe locul 2 în serie, care le califică pe fetele Paulei Martinescu în Grupele Valoare. ”Victorie meritată, felicit tot lotul și mai ales părinții și susținătorii noștri, care au făcut din nou o atmosferă de vis”, a declarat Paula Martinescu, după succesul de la Novaci.

După succesul de la Novaci, handbalistele pregătite de Paula Martinescu au ajuns la a 6-a victorie consecutivă și se mențin pe locul 2 în Seria H, poziție care le califică în faza superioară a competiției, în Grupele Valoare. În penultima etapă din serie, CSM Târgu Jiu s-a deplasat la Novaci, acolo unde s-a impus fără probleme, într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Echipa din Târgu Jiu a început partida cu o serie de 3 goluri consecutive. Gazdele au replicat și ele și au marcat de două ori, pentru 2-3 , în minutul 5. CSM Târgu Jiu a pus însă stăpânire pe joc și până în minutul 15 și a dublat avantajul pe tabelă, scor 6-12. A urmat însă o perioadă bună a echipei din Novaci, care a echilibrat pentru câteva minute partida. Gazdele au reușit să se apropie la doar un gol, scor 13-14, dar CSM Târgu Jiu a încheiat prima repriză la fel cum a început meciul, cu o serie de 3 goluri, astfel că fetele Paulei Martinescu au intrat la vestiare la +4, scor 13-17. 

Handbalistele CSM Târgu Jiu au început în forță partea secundă a meciului și în scurt timp au urcat la +8 pe tabelă, scor 15-23 în minutul 32, și 17-28, în minutul 34. O diferență de scor care s-a menținut în permanență pe tabelă, pe parcursul reprizei secunde. Fetele Paulei Martinescu s-au impus cu 38-29 și au ajuns la a 14-a victorie din acest sezon. Chiar dacă a sesizat ceva probleme în compartimentul defensiv, Paula Martinescu și a felicitat echipa pentru victorie. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Exact cum am anticipat, fetele de la Novaci au jucat cu ambiție, jocul fiind foarte frumos. Din păcate, în compartimentul defensiv am suferit din nou, dar până la urmă a fost o victorie meritată. Felicit tot lotul și mai ales părinții și susținătorii noștri, care au făcut din nou o atmosferă de vis”.

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Ana Bîrlete 1g, Cleopatra Pîslaru 5g, Raisa Pagnejer 11g, Daniela Țoțan 5g, Ștefania Chimerel, Raisa Ion 2g, Adelina Dugaia, Alexia Vârțan 1g, Diana Ștefu 1g, Anastasia Găvănescu 3g, Antonia Vârțan 1g, Maria Cojocaru 6g, Carla Logăscu 2g,Ștefania Ciobanu. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA H / ETAPA 17
NOVACI, SALA LICEULUI TEORETIC NOVACI
MIERCURI, 14 FEBRUARIE 2024, ORA 16.00
CS NOVACI – CSM TÂRGU JIU 29-38(13-17)

În ultima etapă din Seria H, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu LT Traian Vuia Reșița. Partida se va disputa sâmbătă, 17 februarie, de la ora 13.30.

Comment here