Baschet

CSM Târgu Jiu anunţă încheierea raporturilor contractuale cu Darien McClain şi Yohanny Dalembert

„CSM Târgu Jiu anunţă încheierea raporturilor contractuale cu jucătorii Darien McClain şi Yohanny Dalembert. Încetarea contractelor s-a încheiat pe cale amiabilă, cu acordul ambelor parți, începând cu data de 17 martie 2020. Clubul nostru le mulţumeşte lui Darien McClain şi lui Yohanny Dalembert pentru efortul depus în tricoul echipei de baschet CSM Târgu Jiu şi le urează mult succes în continuare. Mulţumim, Darien McClain!”Mulţumim, Yohanny Dalembert!”

Conducerea clubului CSM Târgu Jiu a anunţat în prealabil că va fi alături de sportivi şi a dat asigurări că toate contractele vor fi respectate. Pauza prelungită din Liga Naţională provocată de epidemia de coronavirus i-a determinat însă pe cei doi sportivi să ceară încetarea raporturile contractuale cu clubul gorjean. Cei doi jucători şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce în ţările lor.

Nr.1 Darien McClain Lenell
Data nașterii: 09.05.1997
Localitate: Missouri, USA
Post: Pozitia 1, fundaș
Activitate: McClain a absolvit universitatea Azusa Pacific în vara anului 2019. A jucat pentru Brooklyn în Eurobasket Summer League, pe parcursul lunii iulie 2019. McClain a jucat un sezon pentru Tampa, după care a trecut la San Diego City. În vara anului 2017 s-a transferat la Azusa Pacific, unde a bifat 62 prezențe în două sezoane.
În sezonul 2018/19, a avut 30 apariții, având medii statistice de 12.2 puncte, 4.6 pase decisive, 3.6 recuperări, 1.1 intercepții în 29 minute pe meci. McClain a fost titularizat în fiecare meci și a avut procentaje de 40% la aruncările dina cțiune, respectiv 84% la linia de pedeapsă. Din ianuarie 2020 a semnat cu CSM Târgu Jiu.

Nr. 20 Yohanny Dalembert
Data nașterii: 27.06.1994
Localitate: Port-au-Prince, Haiti. Are și cetățenie canadiană.
Post: Pivot
Activitate: CSM Târgu-Jiu se va baza, până la sfârșitul acestui sezon competițional, pe Yohanny Dalembert, fratele lui Samuel, fost jucător în NBA. Născut în 1994, în Haiti, Dalembert măsoară 203 centimetri, este pivot și deține cetățenie canadiană.
Dalembert a jucat, între 2013 și 2017, pentru James Madison University, în NCAA. În vara lui 2017, acesta a semnat primul contract profesionist, pentru London Lightning, în Canada. În sezonul 2018/19, el a jucat, la nivelul primei ligi canadiene, pentru Sudbury Five. Ulterior, acesta a evoluat pentru Niagara River Lions, formație la care a avut medii de 8.6 puncte, 4.9 recuperări și 1.3 capace. În actuala ediție competițională, acesta a jucat pentru Caen, în Franța, înregistrând medii de 3.5 puncte, 3 recuperări și 0.5 capace pe meci.

Comment here