Handbal

CSM Târgu Jiu a bifat primul transfer pentru noul sezon. Sara Abed-Kader: Am ales să vin la CSM Târgu Jiu pentru că este o echipă tânără, cu ambiție, care vrea să facă performanță. Citește interviul cu noul goal-keeper al CSM-ului

CSM Târgu Jiu a bifat primul transfer al verii: goal-keeper-ul Sara Abed-Kader. Handbalista, care împlinește luna viitoare 23 de ani a evoluat în Liga Florilor și vine de la HC Zalău, formaţie pentru care a jucat sezonul trecut. Sara Abed a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Născută în Siria, acolo unde a stat până la vârsta de 3 ani, Sara Abed-Kader a început handbalul la fel ca şi sora sa, Dana Abed-Kader, la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti şi de acolo a ajuns şi la loturile naţionale. La un moment dat, drumurile lor s-au despărţit, astfel că Dana a făcut pasul spre Liga Naţională, în tricoul formaţiei CSM Cetate Devatrans, pentru ca Sara să apere poarta unor formaţii din capitală, e vorba de Ştiinţa şi apoi Dinamo Bucureşti. Sara a făcut pasul spre prima ligă odată cu transferul ei la CSM Slatina. A urmat apoi transferul la o altă grupare de primă ligă, HC Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici.

Sara, în primul rând bun venit la Târgu Jiu! După o pauză lungă, forțată de criza sanitară, ai participat la reunirea noi tale echipe, CSM Tg Jiu.

Bună ziua! Mulțumesc frumos pentru primire.

Cum a fost pentru tine perioada asta de pauză forțată? Ce ai făcut, cum te-ai antrenat? Cum te-ai menținut în formă?

Această perioadă nu a fost ușoară pentru mine. Este foarte greu să stai, fără antrenament organizat și fără meciuri o perioadă așa mare de timp. Am încercat, așa cum au făcut mulți sportivi de performanță în acest timp, să mă antrenez, să mă mențin în formă. În perioada asta m-am antrenat acasă, la București. Mă duceam la alergat în jurul parcului și făceam antrenamente în fața blocului.

Un oraș nou pentru tine! Orașul lui Brâncuși! Ai apucat să-l vizitezi?

Nu am apucat să văd foarte multe, am vizitat doar parcul. Coincidența este că eu stau în București pe strada Constantin Brâncuși. Nu am avut ocazia să ajung în Târgu Jiu până acum.

Acum joci pentru CSM Târgu Jiu, echipa din orașul lui Brâncuși. Ce te-a determinat să faci această alegere? Ce informații aveai despre CSM Târgu Jiu?

Am ales să vin la CSM Târgu Jiu pentru că este o echipă tânără cu perspective și să am mai multe minute jucate. Am auzit de la multă lume că este o echipă frumosă, cu ambiție, care vrea să facă performanță.

Ai avut o primă întâlnire cu noile tale colege de echipă. Cum te-au primit?

Colegele m-au primit frumos. Am observat că este un colectiv unit.

Cu ce gânduri ai venit la CSM Târgu Jiu? Pe lângă obiectivul echipei care este obiectivul tău personal?

Obiectivul meu este să muncesc cât mai mult la antrenamente ca să pot să-mi ajut echipa la meciuri pentru a îndeplini toate obiectivele propuse.

Ce mesaj va transmis antrenorul Liviu Andrieș la reunire?

Ne-a transmis să fim o echipă unită, să muncim împreună pentru a avea rezultate cât mai bune în acest campionat.

Chiar dacă CSM este o echipă tânară, la Târgu Jiu este un public foarte bun cu cunoscător al fenomenului handbalistic. Ce le transmiți fanilor echipei și iubitorilor de handbal din Târgu Jiu?

Sper să mă ridic la nivelul pe care ei și-l doresc. Îi așteptăm în număr cât mai mare la sală să ne susțină și sa fie alături de noi la fiecare meci!

Multa baftă în noul sezon alături de CSM Târgu Jiu!

Mulțumesc!


Abed-Kader Sara
30.08.1997
Siria, Rakka
2009-2010 C.S.S.2 București
2010-2016 Scoala 181 București
2016-2017 Stiinta București
2017-2018 Dinamo București
2018-2019 CSM Slatina
2019-2020 HC Zalau

Comment here