Handbal

CSM Târgu Jiu, 8 VICTORII CONSECUTIVE! Arena Târgu Mureş – CSM Târgu Jiu 27-38

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu, un nou succes. Parcurs excelent pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache, care s-a impus, duminică, 21 noiembrie, la Târgu-Mureş, în faţa echipei CS Arena, scor 38-27, la pauză 21-14. Pentru echipa din Târgu-Jiu a fost a opta victorie consecutivă în Seria B a Diviziei A.

CSM Târgu Jiu şi-a continuat şirul victoriilor din actuala ediţie de campionat cu un succes în Ardeal, la Târgu Mureş, acolo unde gruparea din Târgu Jiu s-a impus fără probleme în faţa ardelencelor de la Arena Târgu Mureş, scor 38-27. Meciul a fost echilibrat doar în primele zece minute, când tabela indica 5-5 în minutul 8 şi 7-5 pentru CSM Târgu Jiu în minutul 10. Elevele lui Andrieş şi-au intrat apoi în ritm şi au preluat controlul partidei, iar la jumătatea primei reprize gorjencele aveau 11-7 pe tabelă, iar în minutul 20 scorul devenea 14-9. Finalul primei reprize le-a găsit pe handbalistele de la Târgu Jiu cu un avans de 7 goluri, scor 21-14. Repriza secundă a fost dominată tot de CSM Târgu Jiu care şi-a mărit avansul la 15 goluri la jumătatea reprizei secunde, scor 35-20 în minutul 45 al partidei. A fost cea mai mare diferenţă de scor din acest meci. Cu cele trei puncte deja acontate, gorjencele au mai redus uşor din turaţie pe final de meci şi ardelence au mai redus din diferenţă, scor final 38-27.

Fetele pregătite de Liviu Andrieş au mai făcut un pas către Liga Florilor. Gorjencele au încheiat meciurile din acest an pe locul 2, dar cu punctaj maxim, 24 de puncte, la fel ca şi satelitul Gloria Bistriţa II, dar care stă mai bine la golaveraj, echipă care nu are însă drept de promovare. Cu această nouă victorie, CSM Târgu Jiu şi-a conservat avantajul de 5 puncte faţă de principala contracandidată la promovare, CSU Cluj Napoca, care are 19 puncte, dar şi un meci mai mult jucat. 

Ira Zinatullina şi Sabine Klimek au fost cele mai bune de pe teren, fiecare cu 9 reuşite. Evoluţii foarte bune au avut şi Florenţa Ilie, care a punctat de 7 ori în poarta adversă, dar şi Bianca Stanca, cu 6 goluri şi Bianca Chiriţă cu 5 goluri.

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu:”A fost un meci pe care am reușit să-l controlam în totalitatea și în care am avut foarte multe reușite. Sunt foarte mulțumit de parcursul pe care l-am avut, de faptul că fetele au reușit să-și mențină concentrarea pe durata acestui început de campionat și sunt bucuros că am format un grup atât de unit la Târgu Jiu. La echipă toată lumea este conştientă de ceea ce urmează, de munca pe care trebuie să o depunem în continuare, pentru că începutul anului viitor va foarte important pentru ceea ce ne-am propus”.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Ştefania Chiriţă 5g, Bianca Stanca 6g, Oana Iordache, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader, Ira Zinatullina 9g, Gabriela Frunză, Florenţa Ilie 7g, Iulia Andrei 1g, Ioana Toader, Sabine Klimek 9g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

După meciul de la Târgu Mureş, handbalistele vor intra într-o binemeritată vacanţă, până pe 13 decembrie, când se vor întoarce la antrenamente. Din tur au mai rămas de disputat 3 etape, iar meciurile oficiale se vor relua în 23 ianuarie, atunci când CSM Târgu Jiu va juca primul meci din 2022, pe tren propriu, cu CSU Universitatea de Vest Timişoara. 

 

Comment here