Baschet

CN U15 Feminin. CSM Târgu Jiu a terminat pe locul 2 la Turneul Final Grupa Valoare B. Bilanț excelent pentru baschetbalistele CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu a terminat pe locul 2 la Turneul Final Grupa Valoare B, după ce a pierdut finala turneului în fața celor de la CSS Gloria Arad, scor 28-60. CSM Târgu Jiu a încheiat ultimul turneu din acest an competițional cu un bilanț excelent, cu 4 victorii și doar o înfrângere. ”Am terminat și ultimul turneu al acestui an competițional cu un rezultat bun. Vreau să le felicit pe jucătoarele mele, care au făcut un turneu foarte bun, care au luptat pentru aceste rezultate, atât cat au putut ele și sperăm ca anul viitor să reușim mai mult”, a declarat la finalul turneului de la Dej, antrenorul gorjean, Laurențiu Răuț. 

Turneul Final Grupa Valoare B s-a desfășurat la Dej, în perioada 29 februarie-3 martie.

Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a avut un parcurs perfect în Grupa 1, acolo unde a câștigat toate cele trei meciuri. În primul meci al turneului, CSM Târgu Jiu a trecut de CSU Cluj Napoca, scor 38-27. CSM Târgu Jiu și-a continuat jocul bun și în meciul doi, contra bucureștencelor de la Sportul Studențesc. Oltencele au controlat fără probleme partida și s-au impus la peste 20 de puncte, scor 72-50. CSM Târgu Jiu a câștigat și confruntarea cu CSM Mediaș. La capatul unui meci dominat categoric, gorjencele s-au impus cu 60-22. Astfel, cu cele trei victorii obținute, CSM Târgu Jiu a câștigat Grupa 1 și s-a calificat în semifinalele competiției. 

CSM Târgu Jiu și-a continuat seria victoriilor și în penultimul act al Turneului Final Grupa Valoare B, acolo unde gruparea gorjeană a dat peste ocupanta locului 2 din Grupa 2, ACS Hoya KSE Târgu Secuiesc. În partida disputată sâmbătă, 2 martie, câștig de cauză a avut CSM Târgu Jiu, care s-a dovedit a fi echipa mai bună. Gorjencele s-au impus cu 55-41 și-au făcut pasul în finala competiției. 

Duminică, 3 martie, în finala turneului, CSM Târgu Jiu a cedat în fața grupării CSS Gloria Arad. Formația arădeană s-a impus cu 60-28. Antrenorul Laurențiu Răuț s-a declarat însă extrem de mulțumit de modul în care elevele sale s-au prezentat la acest turneu și consideră că formația gorjeană a obținut un rezulat foarte bun. 

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U15 CSM Târgu Jiu: ”Am terminat și ultimul turneu al acestui an competițional cu un rezultat bun, ținând cont și de toate evenimentele întâmplate în acest an. Vreau să le felicit pe jucătoarele mele, care au făcut un turneu foarte bun, care au luptat pentru aceste rezultate, atât cât au putut ele și sperăm ca anul viitor să reușim mai mult. Vreau să mulțumesc și părinților care au ajuns și la acest turneu și ne-au fost mereu aproape, și nu în ultimul rând aș vrea să le mulțumesc celor din club pentru condițiile oferite”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Teodora Sarcină, Ilinca Oproiu, Bianca Bliduți, Iulia Merișescu, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U15 FEMININ
EDIȚIA 2023-2024
TURNEUL  FINAL GRUPA VALOARE B
GRUPA 1

DEJ, 29 FEBRUARIE – 3 MARTIE 2024, SALA DE SPORT LAPI 
JOI, 29 FEBRUARIE 2024, ORA 15.30
CSM TÂRGU JIU – CSU CLUJ NAPOCA 38-27
VINERI, 1 MARTIE 2024, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – CSM SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI 72-50
VINERI, 1 MARTIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU – CSM MEDIAȘ 60-22

SEMIFINALE
TURNEUL FINAL GRUPA VALOARE B
SÂMBĂTĂ, 2 MARTIE 2024, ORA 17.00
LOC 1 GRUPA 1 / LOCUL 2 GRUPA 2
CSM TÂRGU JIU – ACS HOYA KSE TÂRGU SECUIESC 55-41

FINALA
TURNEUL FINAL GRUPA VALOARE B
DUMINICĂ, 3 MARTIE 2024, ORA 15.00
CSM TÂRGU JIU – CSS GLORIA ARAD 28-60

Comment here