Handbal

CN Juniori 3, Etapa 1. Debut cu dreptul pentru handbaliştii gorjeni în Grupa 3 Valoare. CSM Bucureşti -CSM Târgu Jiu 29-39

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a început cu dreptul seria meciurilor din Grupa 3 Valoare, din faza a doua a Campionatului Național. Duminică, 3 martie, într-un meci disputat în deplasare, CSM Târgu Jiu s-a impus categoric, scor 39-29, în faţa echipei CSM București. David Honcioiu a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 14 goluri. ”Sunt bucuros că am început această grupă cu o victorie, dar cel mai important este jocul făcut de copii şi atitudinea pe care au avut-o pe toată perioada jocului. Au muncit foarte mult pe faza de apărare şi cred că asta a făcut diferenţa”, au fost primele concluzii ale antrenorului Vali Popescu, imediat după debutul cu victorie a echipei gorjene în Grupele Valoare. 

În faza a doua a Campionatului Național rezervat juniorilor 3, echipa pregătită de Vali Popescu a fost repartizată în Grupa Valoare 3, alături de CSM București, CS Dinamo București, HC „Talentul este Cheia” București, ACS Ștefan Birtalan București și fosta adversară din prima fază a competiției, CSS Drobeta Turnu Severin. După stabilirea programului, primul adversar al gorjenilor a fost CSM Bucureşti.

CSM Târgu Jiu a început cu gol meciul din Sala Apollo, dar gazdele au replicat şi au trecut la conducere, 2-1. Băieţii lui Vali Popescu au egalat situaţia, dar echipa dun Bucureşti a avut câteva minute bune de joc şi s-a instalat la conducere, scor 5-3 în minutul 7, şi 8-5 în minutul 9. CSM Târgu Jiu a revenit treptat în joc şi a reuşit egalarea în minutul 15, scor 12-12. Mai mult, gorjenii au trecut în avantaj, scor 14-15, în minutul 20, avantaj pe care echipa din Târgu Jiu nu l-a mai cedat până la finalul jocului. A fost rândul formaţiei gorjene să urce la +3 pe tabelă, scor 16-19. CSM Târgu Jiu a încheiat cu gol prima parte a disputei şi a intrat cu două goluri avans la vestiare, scor 18-20.

CSM Târgu Jiu a început bine repriza secundă, când şi-a mărit avantajul la 4 goluri, scor 19-23. Băieţii lui Vali Popescu s-au instalat la conducerea partidei şi şi-au mărit constant diferenţa pe tabelă, scor 20-25, în minutul 32, şi 23-29, în minutul 37. După una din puţinele reuşite ale gazdelor din partea secundă, CSM Târgu Jiu şi-a continuat tirul la poarta adversă cu o serie de 5 goluri la rând, pentru 24-34, în minutul 43. Gorjenii au avut şi +11 pe tabelă, scor 27-38, în minutul 47, fiind cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două formaţii. S-a terminat 39-29 pentru CSM Târgu Jiu, care şi-a trecut în cont prima victorie din Grupa 3 Valoare şi este pe locul 2 în grupă. Vali Popescu a fost mulţumit de evoluţia băieţilor în prima etapă din această fază şi consideră că apărarea a făcut diferenţa în partida cu CSM Bucureşti.

Vali Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Sunt bucuros că am început această grupă cu o victorie, dar cel mai important este jocul făcut de copii şi atitudinea pe care au avut-o pe toată perioada jocului. Au muncit foarte mult pe faza de apărare şi cred că asta a făcut diferenţa”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu 1g, Darius Beuran, Narcis Popescu, Ianis Penescu 3g, Adelin Negrea 1g, Andrei Mornea, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 2g, Alexandru Anghel, Ștefan Stănoiu, David Honcioiu 14g, Mihnea Ciobanu, Vlad Călinoiu 4g, Robert Guran 7g, Cătălin Popescu 7g. Antrenor: Valentin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI 3
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 3 VALOARE
BUCUREȘTI, SALA APOLLO
DUMINICĂ, 3 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU 29-39(18-20)

Etapa viitoare, pe 21 martie, Târgu Jiu va juca pe teren propriu,cu ACS Ștefan Birtalan București.

Comment here