Baschet

CN U14 Masculin. Final de sezon pentru CSM Târgu Jiu U14. Rezultatele Turneului Semifinal din Grupa Valorică B

Final de sezon pentru echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu. Tinerii baschetbaliști gorjeni au participat în acest weekend la Turneul Semifinal din Grupa Valorică B. Meciurile s-au desfășurat vineri, 29 martie, și sâmbătă, 30 martie, în Sala Trivale din Pitești. CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu ACS Petra Piatra Neamț, CSS Unirea Iași și FC Argeș Pitești. Gorjenii au pierdut toate cele trei partide ale turneului. 

Baschetbaliștii U14 CSM Târgu Jiu au fost repartizați în Grupa B4, alături de ACS Petra Piatra Neamț. CSS Unirea Iași și FC Argeș Pitești. A fost o grupă foarte grea pentru băieții lui Carlos Popescu, care au avut parte de adversari tari în această fază. Misiunea echipei a fost îngreunată și de absențele din lotul gorjean. Vineri, 29 martie, în prima partidă a turneului, CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu Petras Piatra Neamț. Meciul a fost unul foarte disputat, care a fost decis pe final. Moldovenii s-au impus cu 70-60. Afectați de eșecul din primul meci, băieții lui Carlos Popescu nu s-au regăsit în confruntarea cu cealaltă echipă venită din Moldova, Unirea Iași, și-au cedat și de această dată. Echipa din Iași s-a impus cu 81-53. În meciul trei, gorjenii au jucat cu o mai veche cunoștință, echipa gazdă a turneului, FC Argeș Pitești. Argeșenii s-au dovedit a fi mai buni în această confruntare, pe care au câștigat-o cu 66-45. Antrenorul Carlos Popescu pune rezultate din această perioadă și pe absența unor jucători de bază din angrenajul echipei. Carlos Popescu spune că va urma o analiză a rezultatelor obținute în acest sezon și apoi va fi stabilit și parcursul următor al echipei.

Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 Masculin: ”Am pierdut toate cele trei partide disputate în cadrul Turneului Semifinal GVB. 
La general, un rezultat modest aș spune, prin prisma faptului că am ratat calificarea și participarea în faza următoare, sportivii rămânând nostalgici doar cu bucuria și amintirea calificării din sezonul precedent. Era previzibil acest regres privind bilanțul întregului sezon, datorat în măsură suficientă și absențelor repetate pe parcursul ultimelor 3-4 turnee a minim doi titulari la fiecare joc. Am încercat și fără aportul acestora, însă, era firesc să fim penalizați. Vom analiza toate aspectele în cadrul secției, apoi vom prioritiza soluțiile cele mai bune pentru parcursul următor. Momentan, campionatul și sezonul competițional rezervat categoriei U14M continuă fără prezența noastră. Mă întristează acest fapt, dar, așa cum spuneam, preconizam acest aspect. Continuăm cu antrenamentele”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Radu Coconețu, Matei Scornea, Mihai Șcheau, Sandu Dore, Vladimir Gugea. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U14 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
FAZA SEMIFINALĂ GRUPA VALORICĂ B

GRUPA B4 / TURNEUL 1/ PITEȘTI, 29-30 MARTIE 2024
SALA TRIVALE
VINERI, 29 MARTIE, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – ACS PETRAS PIATRA NEAMȚ 60-70
VINERI, 29 MARTIE 2024, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – CSS UNIREA IAȘI 53-81
SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – FC ARGEȘ PITEȘTI 45-66

Comments (1)

  1. Baschetul este un sport care necesita multa munca, dedicare si abilitati. Echipa de baschet masculin U14 a CSM Targu Jiu s-a confruntat cu o grupa foarte dificila la Turneul Semifinal GVB, insa nu s-a dat batuta si a luptat in fiecare meci. Din pacate, absentele din lot au influentat rezultatele finale, dar acest lucru nu trebuie sa diminueze eforturile si munca depuse de antrenorul Carlos Popescu si de jucatorii sai. Sunt convins ca acesti tineri baschetbalisti vor invata din aceasta experienta si vor reveni mai puternici in sezoanele urmatoare. Le doresc mult succes in continuare si sunt convins ca vor lucra din greu pentru a se intoarce in topul echipeleor de baschet U14 din tara. Felicitari si pentru eforturile antrenorului Carlos Popescu si a echipei sale de a pregati si forma aceste talente in continuu. Inteleg ca uneori absentele si problemele logistice pot influenta performanta, insa mastunarile nu pot si nu trebuie sa dicteze rezultatele finale. Cu munca si determinare, echipa de baschet U14 a CSM Targu Jiu va reusi sa depaseasca aceste greutati si sa atinga obiectivele propuse in sezoanele viitoare. Sa nu uitam ca tinerii baschetbalisti sunt viitorul echipei nationale si al baschetului romanesc in general, asa ca trebuie sa le oferim tot sprijinul si incurajarea necesare pentru a se dezvolta si a atinge nivelul lor maxim. Bravo, CSM Targu Jiu U14, si inainte cu pasiune si determinare!

Comment here