Baschet

CN U14 MASCULIN. CSM Târgu Jiu a încheiat primul turneu din 2024 cu o victorie și o înfrângere. Echipa pregătită de Carlos Popescu a obținut calificarea în faza superioară a Campionatului Național

Echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu a încheiat primul turneu din 2024 cu o victorie și o înfrângere. Echipa pregătită de Carlos Popescu a pierdut primul meci contra FC Argeș Pitești, scor 76-101, dar s-a impus în meciul doi în fața celor de la CSM Focșani, scor 75-70. În urma rezultatelor înregistrate în Grupa 11, CSM Târgu Jiu a obținut calificarea în faza superioară a Campionatului Național. ”Obiectivul a fost atins și ne-am calificat în faza superioară. Mulțumim susținătorilor prezenți, la fel de numeroși ca întotdeauna!”, a declarat la finalul turneului, antrenorul Carlos Popescu.

Baschetbaliștii juniori U14 și-au reluat în weekend seria meciurilor oficiale din sezonul 2023-2024. Cum Sala Sporturilor a fost ocupată pentru duelul european al echipei de handbal feminin a  CSM Târgu Jiu, primul turneu din acest an a fost găzduit de Sala Voievod Litovoi. Baschetbaliștii lui Carlos Popescu au început turneul cu o confruntare dificilă contra FC Argeș Pitești. Sâmbătă, 13 ianuarie, gorjenii au cedat în fața piteștenilor, scor 76-101. Antrenorul Carlos Popescu ne-a spus cum au decurs lucrurile în prima partidă.

Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 Masculin: ”Am cedat și de data aceasta în confruntarea cu FC Argeș. Am demonstrat o atitudine bună pe durata primelor două sferturi, oarecum similară cu cea din jocul tur.  Băieții, chiar dacă și-au dorit, nu au reușit să suplinească absența PG-ul nostru, a cărui recuperare nu s-a concretizat astfel încât să fie apt pentru joc. Am intrat la vestiare cu un -13 pe tabela de marcaj. Și partea a doua a meciului a fost una foarte disputată, dar cu un plus de prospețime venit de pe banca adversă, ambele sferturi finalizându-se identic privind punctele marcate de ambele echipe, 27-21 în favoarea piteștenilor. Fluierul final al arbitrului a întristat oarecum suflarea venită în număr suficient de mare și de această dată să încurajeze acești tineri minunați. Chiar dacă au pierdut în primul meci al turneului, băieții au pierdut cu demnitate, conștienți că au luptat și s-au străduit să mențină scorul la o diferență decentă. Scor negativ pentru băieții mei, dar vreau să-i  felicit pe cei mai mulți dintre ei pentru atitudinea demonstrată”.

Gorjenii aveau mare nevoie de victorie în meciul doi pentru a accede în faza superioară a competiției. Duminică baschetbaliștii lui Carlos Popescu au intrat hotărâți pe parchet pentru a obține victoria. Au reușit acest lucru la capătul unui meci foarte disputat cu CSM Focșani, pe care băieții lui Carlos Popescu l-au câștigat cu 75-70.

Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 Masculin: ” În cea de a doua partidă a turneului, așa cum ne doream după înfrângerea repetată împotriva piteștenilor, băieții au intrat cu atitudine pe teren și au trecut imediat la cârma jocului. Adversarul a intrat mai greu în joc, iar noi am încheiat prima parte a jocului cu un +22 confortabil. Băieții au aruncat o privire la cum arata tabela la pauză și au fost cuprinși de entuziasmul care nu trebuie să existe decât după ultimul fluier al arbitrului. Ne-a costat mult această relaxare. Am dat ocazia adversarului să facă un joc ceva mai bun ca al nostru, Focșaniul reușind să-și adjudece sfertul al 3-lea. Motivați de acest aspect, oaspeții au reușit să reducă din diferență, de la -22 la -15 puncte pe tabelă. În sfertul 4 am pierdut din eficiență printr-o succesiune de erori neforțate, iar adversarul a speculat momentul slab și s-a apropiat la 9 puncte, moment în care am simțim tăvălugul vrâncean în spatele nostru și am fost nevoit să introduc pe teren pentru ultimele două minute ale partidei unul din jucătorii cei mai experimentați ai echipei noastre pentru a asigura victoria. Am câștigat meciul cu o diferență de +5 puncte, grație evoluției din prima repriză. Ne bucurăm de această victorie, dar va trebui să învățăm că jocul se încheie doar după ultimul fluier al arbitrului. Obiectivul a fost atins și ne-am calificat în faza superioară. Mulțumim susținătorilor prezenți, la fel de numeroși ca întotdeauna!”

LOT CSM TÂRGU JIU: Matei Scornea, Sandu Dore, Vladimir Gugea, Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Mihai Șcheau, Mihai Dănău, Mario Vezure, Radu Coconețu. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U14 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11 / TURNEUL 2
TÂRGU JIU, SALA VOIEVOD LITOVOI, 13-14 IANUARIE 2024
SÂMBĂTĂ, 13 IANUARIE 2024, ORA 13.00
CSM TÂRGU JIU – FC ARGEȘ PITEȘTI 76-101
DUMINICĂ, 14 IANUARIE 2024, ORA 10.30
CSM TÂRGU JIU – CSM FOCȘANI 75-70

Comment here