Baschet

CN U14 Masculin. Baschetbaliștii U14 CSM Târgu Jiu au încheiat Turneul 1 din grupa 6. Rezultate

Echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu s-a deplasat în weekend, în județul Sibiu, la Șura Mică, pentru meciurile din Grupa 6 din Faza a 3-a a Campionatului Național rezervat juniorilor U14. Timp de două zile, pe 3 și 4 februarie, CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu ACS U BT Cluj Napoca, CSU UVT Timișoara, dar și cu echipa gazdă a turneului, CS Andu Galben Sibiu. Baschetbaliștii pregătiți de Carlos Popescu au pierdut toate cele partide ale turneului. ”Un turneu cu rezultate greu de metabolizat atât pentru copii, dar și pentru mine. Lipsa a trei jucători de bază s-a simțit, dar și faptul că am întâlnit două dintre pretendentele al podium în acest sezon” a declarat după cele două zile de turneu, antrenorul juniorilor gorjeni, Carlos Popescu.

Echipa pregătită de Carlos Popescu nu a prins un weekend tocmai bun. Fără trei dintre jucătorii de bază ai echipei, CSM Târgu Jiu a pierdut toate cele 3 partide ale turneului. Gorjenii au avut în față două dintre echipele, care în opinia antrenorului Carlos Popescu, se vor clasa pe podium, U BT Cluj Napoca și Andu Sibiu Galben. În ciuda celor trei înfrângeri, antrenorul grupării gorjene vede și partea plină a paharului. Elevii săi au jucat au avut parte de un turneu puternic, iar meciurile disputate în fața unor adversari foarte buni, nu pot fi decât benefice în formarea lor. 

Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 Masculin: ”Un turneu cu rezultate greu de metabolizat atât pentru copii, dar și pentru mine. Cu toții am acumulat multă frustrare. Rezultatele păreau iminente încă din momentul în care au devenit certe absențele celor 3 titulari. Dacă o echipă ar trebui să suplinească absența unui jucător de bază prin atitudine și dorința celorlați de a demonstra că și ei sunt acolo într-o măsură concretă, în cazul nostru, lipsa celor 3, a fost imposibil de suplinit. Un aspect pozitiv al acestui turneu, în definitiv al turului din această fază, este că primele două clasate din grupă, respectiv Andu Sibiu și U-BT Cluj Napoca, sunt pretendentele la podium pentru categoria de vârstă 2010. Practic, realizăm care este nivelul de vârf al campionatului și, astfel, putem să facem o autoevaluare concretă a posibilităților noastre și ce abordare vom avea mai departe în parcursul formativ al acestei grupe. Aceste realități, pentru copii și adolescenți, nu pot fi decât benefice în formarea lor. Știi unde te afli, trebuie doar să te străduiești necontenit să te autodepășești. Altă soluție nu există”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Radu Coconețu, Mario Vezure, Mihai Șcheau, Dragoș Branea, Alexandru Aniniși. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U14 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 6 / TURNEU 1
SIBIU, ȘURA MICĂ
SÂMBĂTĂ, 3 FEBRUARIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – ACS UBT CLUJ NAPOCA 30-92
SÂMBĂTĂ, 3 FEBRUARIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU – CS ANDU GALBEN SIBIU 17-109
DUMINICĂ, 4 FEBRUARIE 2024, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – CSU UVT TIMIȘOARA 44-84

 

Comment here