HandbalJuniori

CN Junioare 3 / INTERVIU / Dan ILIEȘ: Jucați cu plăcere și încredere și veți ieși din toate jocurile, învingătoare!

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui timp de cinci zile, în perioada 12-16 mai, meciurile din cadrul Turneului Semifinal din Grupa Valoare 4, grupă în care a fost repartizată echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu.

Echipa pregătită de Andrei Enache a fost repartizată în Grupa Valoare 4. Din această grupă mai fac parte CSM Slatina, HC Sportiv Citu Timișoara, Șc. Gen. 7 Timișoara, CS Marta Baia Mare și CSS 2 Baia Mare.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu, s-a declarat bucuros că turneul se dispută la Târgu Jiu. „Faptul că Federația Română de Handbal ne acordă organizarea unor astfel de turnee importante, ne dă încredere”, a declarat Dan Ilieș. Coordonatorul secției de handbal le-a transmis un mesaj de încurajare tinerelor handbaliste de la CSM și a vorbit despre avantajele disputării turneului la Târgu Jiu, dar și despre obiectivele clubului în privința echipei de junioare 3.

Ce înseamnă pentru CSM Târgu Jiu faptul că va juca pe teren propriu acest turneu? Care sunt avantajele?

Dan Ilieș: Suntem bucuroși că vom juca „acasă” meciurile pentru calificarea la turneul final. În același timp suntem și responsabili pentru buna organizare a turneului și ne dorim ca toate echipele participante să fie încântate de ceea ce găsesc la Târgu Jiu. Pot spune că sunt și anumite avantaje pentru noi, și aici mă refer la costurile care vor fi mai mici, deoarece nu o să mai plătim transport și cazare. În plus, handbalistele noastre sunt obișnuite cu sala în care se antrenează, deci nu ar mai fi nevoie de acomodare.

Încep să se vadă roadele muncii la nivelul secţiei de handbal. Tinerele noastre handbaliste vor întâlni formaţii cu tradiţie în handbalul românesc şi la acest nivel. Ce înseamnă pentru ele un astfel de turneu semifinal? Ce reprezintă pentru clubul din Târgu Jiu accesul în această fază a competiţiei, ţinând cont de faptul că este un club tânăr, iar această grupă este la doar al doilea sezon?

Dan Ilieș: Da, așa este. Munca depusă pentru a educa și antrena copiii din cadrul clubului nostru începe să se vadă. Acest lucru ne bucură și ne obligă să mergem înainte cu încredere. Fetele noastre așteaptă cu nerăbdare să joace împotriva unor echipe titrate, echipe pregătite bine, de antrenori cu experiență. Suntem încrezători că ne vom ridica la înălțimea adversarilor și ne dorim să jucăm un handbal modern si cu zâmbetul pe buze. Faptul că ne-am calificat la turneul „semifinal” înseamnă enorm pentru junioarele noastre. Ele au muncit foarte mult pentru a reuși calificarea la acest turneu și sunt sigur că merită pe deplin acest lucru. Pentru CSM Târgu Jiu cel mai important este să crească corect și natural, iar faptul că Federația Română de Handbal ne acordă organizarea unor astfel de turnee importante, ne dă încredere. Este ca o confirmare a faptului că aici lucrurile merg bine”.

Care este obiectivul pentru Turneul Semifinal?

Dan Ilieș: Obiectivul principal al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu este de a descoperi și de a crește sportivi din județul nostru pentru a juca la Târgu Jiu. Sportivi mândri că fac parte din Familia CSM și care vor reprezenta orașul cu cinste. Obiectivul principal pentru acest turneu este de a crește nivelul acestor junioare. Vor fi cinci jocuri foarte puternice. Sunt sigur ca va fi o luptă acerbă pentru cele două poziții de la turneul final. Ar fi un plus dacă ne-am califica, în primul rând pentru experiența fetelor.

Un mesaj pentru tinerele handbaliste.

Dan Ilieș: Mesajul meu pentru fetele noastre este unul foarte simplu: jucați cu plăcere și încredere și veți ieși din toate jocurile, învingătoare!

Comment here