Handbal

CN Junioare 3. Handbalistele Paulei Martinescu, debut în Grupa 3 Valoare. Sâmbătă, 16 martie, ora 10.00: ACS Transilvania Brașov – CSM Târgu Jiu

În acest weekend pornește la drum în Grupa 3 Valoare și echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Paula Martinescu va juca primul meci din grupă, în deplasare, la Brașov, cu ACS Transilvania Brașov. Partida din Sala Metrom se va disputa sâmbătă, 16 martie, de la ora 10.00 și contează pentru etapa a 2-a din G3V. ”Avem un mic handicap din cauza regulamentului, dar vom încerca pas cu pas să recuperăm diferența din clasament. Sperăm să facem o surpriză frumoasă și în această faza superioară a competiției”, ne-a declarat Paula Martinescu, înainte de debutul în faza a doua a Campionatului Național.

CSM Târgu Jiu și-a atins obiectivul stabilit la debut, calificarea în Grupele Valoare ale campionatului național rezervat junioarelor 3. Fetele Paulei Martinescu au terminat pe locul 2 în Seria H, cu un bilanț de 15 victorii și 3 înfrângeri. De remarcat faptul că echipa pregătită de Paula Martinescu a avut o serie de 7 victorii la rând, care au propulsat formația gorjeană pe locul 2 în Seria H. Elevele Paulei Martinescu au mers bine și în meciurile de pregătire, disputate înainte de debutul în Grupa 3 Valoare, în compania echipelor CSS Craiova, CSM București și CSS Petroșani.

Alături de CSM Târgu Jiu, din Grupa 3 Valoare mai fac parte CSM Corona Brașov, ACS Transilvania Brașov, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CSS Caracal și CSS Petroșani. De menționat că, în faza Grupelor Valoare, se va ține cont de meciurile directe dintre echipele aflate anterior în aceeași serie geografică. Astfel, CSM Târgu Jiu va începe faza a doua campionatului cu 0 puncte, pentru că a pierdut ambele confruntări cu CSS Petroșani, care intră în grupă cu 4 puncte. Tot 4 puncte are și Corona Brașov, în timp ce echipele din Caracal și Vâlcea încep grupa cu câte 2 puncte fiecare. Transilvania Brașov este cealaltă echipă din serie care intră cu 0 puncte. CSM Târgu Jiu va juca primul meci din Grupa Valoare 3 pe 16 martie, în deplasare, contra ACS Transilvania Brașov. Paula Martinescu speră ca echipa sa să recupereze pe parcurs diferența față de primele clasate. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Panterele revin sâmbătă pe teren și încep aventura în Grupele Valoare. Sunt mândră de această calificare și sper ca panterele sș dea tot ce au mai bun și în această fază superioară a campionatului Național. În perspectiva meciurilor din această fază am avut o scurtă perioadă de pregătire și am susținut câteva meciuri în compania a trei echipe puternice. În primul meci am jucat cu CSS Craiova, meci câștigat de pantere într-o postură dominantă, apoi am jucat cu puternica echipă a CSM București, unde la fel, în prima repriză am jucat foarte bine, dar pe final am făcut schimbări să rulez toate componentele lotului și am pierdut la câteva goluri diferență. În final, am avut un meci al orgoliilor, cu echipa din Petroșani, meci câștigat de pantere clar, astfel că moralul este unul foarte bun în acest moment. În aceste meciuri de pregătire, compartimentul defensiv a avut îmbunătățiri remarcabile, chiar foarte bune, fapt care ne dă speranțe mari în jocurile următoare. Vom avea parte de meciuri puternice, care ne vor solicita foarte mult. Sper ca tot lotul să fie apt din punct de vedere fizic și medical. Avem un mic handicap din cauza regulamentului, dar vom încerca pas cu pas să recuperăm diferența din clasament. Sperăm să facem o surpriză frumoasă și în această faza superioară a competiției. Forza Panterele!”

CSM TÂRGU JIU: Raisa Pagnejer, Ana Bîrlete, Cleopatra Pîslaru, Ștefania Chimerel, Raisa Ion, Antonia Vârțan, Alexia Vârțan, Diana Ștefu, Anastasia Găvănescu, Ștefania Ciobanu, Carla Logăscu, Maria Cojocaru, Andrada Văduva, Yasmina Sfiea, Sara Dungă, Daniela Țoțan. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
FAZA II
GRUPA 3 VALOARE / ETAPA 2
BRAȘOV, SALA METROM

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2024, OAR 10.00
ACS TRANSILVANIA BRAȘOV -CSM TÂRGU JIU

Comment here