HandbalJuniori

CN Junioare 3 / Grupa Speranță 3 / CSM Târgu Jiu – CSS Viitorul Cluj / Sâmbătă, 12 martie, ora 10.30

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu va lua startul, la finalul acestei săptămâni, în faza a doua a Campionatului Național rezervat junioarelor 3. Echipa pregătită de Radu Costel va evolua în Grupa Speranță 3 și va întâlni în prima etapă formația CSS Viitorul Cluj Napoca. Partida este programată pentru sâmbătă, 12 martie, de la 10.30 și se va disputa în Sala Sporturilor. Tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu vor calificarea în faza următoare a campionatului, Turneul Final Speranță.

Junioarele 3 au terminat prima parte a campionatului pe podiumul Seriei G, pe locul 3, și au obținut calificarea în Grupele Speranță. Echipa din Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa Speranță 3, din care mai fac parte CSS Sibiu, CSS Petroșani, CSS Odorheiu Secuiesc, CSS Viitorul Cluj Napoca. Inițial, din această grupă mai făcea parte și HC Univ. FEFS Craiova, dar echipa din Bănie s-a retras. Locul acesteia a fost luat de cealaltă echipă din Craiova, HCM Craiova.

Gorjencele vor începe faza a doua a campionatului cu un meci pe teren propriu, cu CSS Viitorul Cluj Napoca și sunt hotărâte să înceapă meciurile din grupă cu o victorie. Antrenorul Radu Costel se așteaptă la un duel echilibrat cu formația din Ardeal, care are la rândul ei un obiectiv similar cu cel al grupării gorjene. Tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu au ca obiectiv calificarea în faza următoare a campionatului, Turneul Final Speranță. Pentru realizarea obiectivului, formația noastră trebuie să termine pe una din primele două poziții din această grupă. Chiar dacă are ceva probleme de lot înaintea duelului cu echipa din Cluj, Radu Costel speră ca elevele sale să înceapă seria meciurilor din această fază cu un rezultat pozitiv.

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 3:”Sâmbătă începem partea a doua a Campionatului Național și vom întâlni pe CSS Viitorul Cluj, o formație despre care nu știm cum evoluează, dar știm linia lor de clasament din prima fază a campionatului, în care, din 14 jocuri a înregistrat 7 victorii. Cred că ne așteaptă un duel echilibrat, și este normal să se întâmple acest lucru, pentru că fiecare echipă are drept obiectiv ocuparea primele două poziții care duc, implicit, la Turneul Final Speranță. Vom încerca să prezentăm un joc cât mai exact, cu greșeli cât mai puține și sper ca rezultatul să fie pe măsura prestației. La această oră cred că doar Ștefania Bușe nu va fi prezentă pe teren, din cauza unei entorse la glezna piciorului stâng. Mai am două incertitudini, Ana Bîrlete și Diana Ștefu, tot din cauza unor probleme medicale, însă sper că la ora meciului să mă pot baza pe aportul lor”.

Dan Ilieş, cel care se ocupă de secţia de handbal a clubului gorjean are încredere în echipa lui Radu Costel că va începe cu un rezultat pozitiv seria meciurilor din Grupa Speranţă.

Dan Ilieş, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu: „Sâmbătă începem jocurile din semifinalele „speranță” ale Campionatului Național de handbal feminin junioare 3. Primul meci este împotriva echipei CSS Viitorul Cluj, un meci important pe teren propriu. Sperăm să jucăm cu încredere și să demonstrăm că ne dorim să progresăm în fiecare zi. Sunt sigur că vom obţine un rezultat pozitiv”.

CSM Târgu Jiu: Vanesa Podarița, Anisia Bălășin – Alesia Cismașu, Raluca Chiriac, Cătălina Ungureanu, Maria Cîrciumariu, Catrinel Aniniș, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu, Beatrice Popescu, Cleopatra Pîslaru, Alina Burlan, Ana Bîrlete, Diana Ștefu. Antrenor: Radu Costel.

CSM TÂRGU JIU – HANDBAL FEMININ JUNIOARE 3
GRUPA SPERANȚĂ 3
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 1 – Sâmbătă 12.03.2022 Ora 10.30
CSM Târgu Jiu – CSS Viitorul Cluj Napoca

Comment here