Handbal

CN Junioare 3. G3V, Etapa 2. CSM Târgu Jiu, învinsă la debutul în Grupa 3 Valoare. ACS Transilvania Brașov -CSM Târgu Jiu 28-22

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 16 martie, în deplasare, primul meci din Grupa 3 Valoare. Echipa pregătită de Paula Martinescu a cedat în fața echipei ACS Transilvania Brașov, scor 22-28. Partida a contat pentru etapa a 2-a din Grupa 3 Valoare. ”Deplasarea de la Brașov ne-a adus prima înfrângere din grupă, dar cel mai rău este experiența negativă prin care au trecut jucătoarele noastre. Mergem înainte și vom încerca să remediem greșelile din acest meci și astfel să facem o figură frumoasă în următoarele meciuri”, ne-a declarat Paula Martinescu, după partida de la Brașov.

După o serie fulminantă de victorii în prima parte a campionatului, CSM Târgu Jiu a cedat în acest weekend, în meciul de debut în Grupa 3 Valoare. La capătul unui meci cu numeroase decizii controversate, gorjencele au pierdut la ACS Transilvania Brașov, scor 22-28. Plecate cu gândul să câștige prima partidă din grupă, gorjencele au început bine meciul și-au controlat foarte bine prima parte a jocului. Gazdele au ținut aproape pe tabelă și datorită loviturilor de la 7 metri acordate ușor de brigada de arbitri. Chiar și în această situație, fetele Paulei Martinescu au intrat la vestiare cu un +2 pe tabelă, scor 15-13. 

Repriza secundă a început cum nu se poate mai rău pentru CSM Târgu Jiu, când una dintre jucătoarele noastre a primit cartonașul roșu, decizie care a rupt echilibrul în teren. Afectate de deciziile luate de arbitri, jucătoarele Paulei Martinescu nu s-au mai regăsit la fel ca în prima parte a meciului și au cedat inițiativa. Deși nu a vrut să comenteze foarte mult pe marginea arbitrajului, antrenoarea Paula Martinescu a dat de înțeles că multe dintre deciziile arbitrilor au fost în defavoarea echipei sale. În plus, jucătoarele venite de pe banca de rezervă nu au reușit un meci bun, ne-a mai spus Paula Martinescu, care va face o analiză a meciului de la Brașov. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Deplasarea de la Brașov ne-a adus prima înfrângere din grupă, dar cel mai rău este experiența negativă prin care au trecut panterele. În prima repriză fetele au jucat foarte bine, scorul fiind strâns și datorită loviturilor de la 7m primite de adversare, cu foarte mare lejeritatea din partea arbitrilor. Nu doresc să comentez arbitrajul, dar totuși, la acest nivel juvenil trebuie să se acorde o mai mare atenție la delegari. După toate aceste mici sincope au venit și eliminarile, fondate sau nu…și mai ales cartonașul roșu acordat în prima parte a reprizei a doua. După cartonașul roșu primit panterele nu au mai reușit același joc, iar în atac au înscri mai mult de la 7 metri. Echilibrul s-a rupt, banca de rezerve nu s-a ridicat din păcate la nivelul primei echipe și astfel am pierdut primul meci din grupa valoare. Mergem înainte și vom încerca să remediem greșelile din acest meci și astfel să facem o figură frumoasă în următoarele meciuri”.

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Ana Bîrlete, Cleopatra Pîslaru 6g, Raisa Pagnejer 9g, Daniela Țoțan, Ștefania Chimerel, Sara Dungă, Alexia Vârțan, Diana Ștefu, Miruna Popescu, Anastasia Găvănescu 1g, Maria Cojocaru 3g, Carla Logăscu 3g, Antonia Vârțan, Ștefania Ciobanu. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
FAZA II
GRUPA 3 VALOARE / ETAPA 2
BRAȘOV, SALA METROM

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2024, ORA 10.00
ACS TRANSILVANIA BRAȘOV -CSM TÂRGU JIU 28-22(13-15)

Etapa viitoare, pe 23 martie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu CSM Corona Brașov.

Comment here