Baschet

CN U16 Masculin, Etapa 7. CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu ardelenii de la Viitorul Cluj. CSM Târgu Jiu -Viitorul Cluj 53-83

Echipa de baschet masculin U16 a CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 16 martie, pe teren propriu, contra CSS Viitorul Cluj-Napoca, scor 53-83. Partida a contat pentru etapa a 7-a din Campionatul Național. ”Sunt dezamagit total de rezultat. Cursa pentru Turneul Semifinal nu este pierdută. Încă suntem în cărți”, ne-a declarat Adrian Roșu, antrenorul juniorilor U16, după partida cu echipa din Cluj.

În lupta pentru calificarea la Turneul Semifinal, CSM Târgu Jiu a pierdut partida cu transilvănenii de la Viitorul Cluj, dar păstrează șanse pentru a accede în faza superioară a campionatului. Startul slab de meci i-a costat scump pe jucătorii lui Adrian Roșu. Gorjenii au fost dominați în prima parte a jocului, iar diferența de la pauză a fost decisivă în stabilirea echipei câștigătoare. După o ședință serioasă în vestiar, la pauza meciului, gorjenii au intrat mult mai hotărăți pe teren. Au marcat peste 40 de puncte în partea secundă, au încercat o revenire, dar avantajul luat de ardeleni în prima parte a meciului s-a dovedit a fi greu de reparat. Imediat după meci, Adi Roșu și-a băgat din nou elevii în ședință, pentru o analiză a meciului. Chiar și în condițiile acestei înfrângeri, gorjenii păstrează șanse de calificare la Turneul Semifinal. Adrian Roșu și-a făcut calculele pentru următoarele trei partide, decisive în îndeplinirea obiectivului.

Adrian Roșu, antrenor U16 CSM Târgu Jiu: ”Sunt dezamăgit total de rezultat, dar cred că era necesar să se întample ceea ce s-a întămplat, ca să evoluam. Am început meciul doar cu corpul, în primele două sferturi copiii parcă nu erau aici. Mă uitam pur și simplu prin ei. La pauză am avut o ședință mai serioasă și am început să revenim. Sunt totusi fericit că am reușit să înscriem 42 de puncte în sfertul 3 și 4. Am avut o ședință de plus 2 ore după meci. Știu că baieții au înțeles ce vom face ca să evoluam. Cursa pentru Turneul Semifinal nu este pierdută. Înca suntem în cărți. Urmează un meci împotriva Brașovului, acasă, pe care sunt convins că-l vom câștiga, si apoi o deplasare, la Deva. Apoi, următorul pas pentru noi este o victorie cu Oradea”.

LOT CSM TÂRGU JIU U16 MASCULIN: Darius Anuța, Vlad Bordînc, Bogdan Calotă, Rareș Duca, Mihai Filip, Robert Isvoranu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Vlad Rădulea, David Rujenescu, David Scrădeanu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Andrei Bohorăscu. Antrenor: Adrian Roșu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U16 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 7
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR 
SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2024, ORA 14.30
CSM TÂRGU JIU – CSS VIITORUL CLUJ-NAPOCA 53-83

Etapa viitoare, pe 23 martie, CSM Târgu Jiu va juca, tot pe teren propriu, cu ABC Galactica Brașov.

 

Comment here