HandbalJuniori

CN Junioare 3 / Etapa 5, Grupa Speranță 3 / CSS Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Jiu 42-36

Echipa de handbal junioare 3 a pierdut meciul disputat, în deplasare, la Odorheiu Secuiesc. Miercuri, 6 aprilie, într-un meci din etapa 5-a etapă, intermediară, din Grupa Speranţă 3 a Campionatului Naţional Junioare 3, CSS Odorheiu Secuiesc s-a impus cu 42-36. Alesia Cismașu, cu 15 goluri marcate, a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu. 

Deplasare lungă și dificilă pentru echipa antrenată de Radu Costel, care a cedat la Odorheiu Secuiesc la capătul unui meci foarte disputat și în cea mai mare parte unul destul de echilibrat. Pe reprize scorul a fost 16-14, 12-10, 14-12. Fetele lui Radu Costel și-au dorit foarte mult să scoată un rezultat bun din această deplasare, dar drumurile lungi, perioada scurtă de recuperare după meciuri și problemele medicale și-au spus în cele din urmă amprenta asupra evoluției echipei în anumite momente ale jocului. Din mai multe motive, programarea meciurilor la un interval atât de scurt de timp lasă urme în angrenajul oricărei echipei, este concluzia amară la care a ajuns antrenorul Radu Costel, nemulțumit de modul în care a fost făcută programea meciurilor la acest nivel.

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 3: ”Din păcate nici la acest joc nu ne-am găsit cadența necesară obținerii victoriei. E greu să ne concentrăm după un drum lung. Fetele au jucat cât au putut, se simte oboseala, se simte demobilizarea în anumite momente ale jocului. Se vede și din raportul de joc că nu ne-am putut prezenta cu forțele maxime. Ne-a bulversat total programul impus de federație. Sunt copii. Au 13, 14 și 15 ani. Nu mă pot pronunța asupra potențialului echipei atâta timp cât joci 4 jocuri în 11 zile. E inuman. Am văzut echipele la lucru. Fericite sunt cele care au avut acasă. Noi, din cele 4 meciuri, 3 le avem în deplasare. Încercăm în partea a doua, care începe sâmbătă, și vom avea la Cluj, să recuperăm forma fizică a jucătoarelor noastre, dar e greu, foarte greu. Aceste copile nu fac doar handbal. Au avut simulări, au școală, au meditații, au programul lor. Cum putem să le cerem mai mult decât au dat pe teren? Am deveni absurzi… ”.

La doar trei zile distanță de meciul de la Odorhei, junioarele 3 vor începe returul de campionat din Grupa Speranță 3 cu un meci tot în deplasare, pe terenul echipei CSS Viitorul Cluj Napoca. Partida se va disputa pe 9 aprilie la Cluj, cu începere de la ora 14.00. 

CSM Târgu Jiu: Anisia Bălăşin, Ana Bîrlete, Cleopatra Pîslaru 4g, Patrizia Ștefu, Alesia Cismaşu 15g, Beatrice Popescu, Vanesa Podariţa, Alina Burlan 2g, Ştefania Buşe 3g, Maria Cîrciumariu, Cătălina Ungureanu 1g, Catrinel Aniniş, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu 11g. Antrenor: Radu Costel.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3

Odorheiu Secuiesc – Sala Sporturilor
Grupa Speranță 3
Etapa 5 / 6 aprilie 2022 / Ora 15.00
CSS Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Jiu 42-36 (16-14, 12-10, 14-12)

Cluj Napoca – Sala LPS
Grupa Speranță 3
Etapa 6 / 9 aprilie 2022 / Ora 14.00
CSS Viitorul Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu

Comment here