Handbal

CN Junioare 3, Etapa 11. Junioarele 3, învinse de liderul Seriei H. CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani 25-26. Galerie FOTO

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, scor 25-26, duelul cu liderul Seriei H, CSS Petroșani. La pauză a fost egalitate, 12-12. Meciul a contat pentru etapa a 11-a din Campionatul Național. Gorjencele rămân pe locul 4 după acest eșec, dar păstrează în continuare șanse pentru un loc pe podiumul seriei. ”Mergem mai departe și vom încerca să câștigăm meciurile care au mai rămas, cu speranța că vom termina pe locul 2, astfel încât să ne putem califica în Grupa Valoare”, a declarat la finalul partidei de astăzi, antrenoarea Paula Martinescu.  

Echipa oaspete a început bine meciul și s-a instalat la conducere pe tabelă, scor 1-3, după primele 5 minute de joc. Gorjencele și-au revenit repede și până în minutul 8 au trecut în avantaj, scor 4-3. Echipa din Petroșani a trecut din nou la conducere, scor 6-7. Pentru puțin timp, pentru că fetele Paulei Martinescu au pus stăpânire pe joc și-au marcat de 5 ori la rând pentru 11-7, în minutul 19. Echipa oaspete a echilibrat partida și s-a apropiat la doar un gol, scor 11-10. Gorjencele au făcut 12-10, dar echipa din Petroșani a reușit să egaleze chiar înainte de finalul primei părți a jocului, astfel că cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, scor 12-12. 

Echipa din Petroșani a început mai bine partea secundă și s-a distanțat la +3, scor 12-15. Gorjencele s-au apropiat  la două goluri, scor 14-16, dar Petroșaniul a urcat la +4, scor 14-18. Echipa pregătită de Paula Martinescu a forțat revenirea și-a reușit egalarea, scor 19-19, în minutul 38. În următoarele 10 minute, cele două echipe au mers umăr la umăr pe tabelă, deși CSM Târgu Jiu a avut numeroase șanse de se desprinde pe tabelă. A făcut-o însă echipa oaspete, care a condus cu două goluri pe tabelă, scor 23-25. Gorjencele și-au căutat resursele necesare și într-un minut au reușit egalarea, scor 25-25, doar că ultimul atac a fost al echipei oaspete, care a reușit să câștige în extremis partida de la Târgu Jiu. S-a terminat 25-26, dar CSM Târgu Jiu păstrează în continuare șanse pentru a termina pepodium și de a prinde Grupele Valoare. 

Paula Pagnejer Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Din păcate, eșec în fața echipei din Petroșani! Mergem mai departe și vom încerca să câștigăm meciurile care au mai rămas, cu speranța că vom termina pe locul 2, astfel încât să ne putem califica în Grupa Valoare! Despre meci puține de spus. Se pare că încărcătura jocului a fost foarte mare, iar fetele nu au gestionat emoțional cum ar fi trebuit acest meci, deși șanse de victorie au fost din plin. Vom munci în continuare și ne dorim să nu mai dezamăgim suporterii minunați care ne susțin tot timpul”. 

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Ana Bîrlete 4g, Cleopatra Pîslaru 6g, Raisa Pagnejer 7g, Dana Țoțan 2g, Ștefania Chimerel, Raisa Ion, Gabriela Anuțoiu, Alexia Vîrțan, Diana Ștefu 2g, Alexia Cioi, Anastasia Găvănescu, Maria Cojocaru 2g, Antonia Vîrțan, Carla Logăscu 2g, Ștefania Ciobanu. Antrenoare: Paula Pagnejer Martinescu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA H, ETAPA 11
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 9 DECEMBRIE 2023, ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – CSS PETROȘANI 25-26(12-12)

Etapa viitoare, în ultimul meci din acest an, CSM Târgu Jiu se va deplasa pe terenul echipei LPS FL. Fleșeriu Sebeș.

GALERIE FOTO

Comment here