Baschet

CN U16 Masculin, Etapa 2. Baschetbaliștii lui Adi Roșu, înfrângere în Ardeal. CSS Viitorul Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 72-39

Echipa de baschet masculin U16  a CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 9 decembrie, disputa cu CSS Viitorul Cluj-Napoca, scor 39-72, într-un meci din etapa a 2-a din Grupa 2-Grupa Valorică A. ”A fost un meci greu pentru noi, ceea ce ne așteptam să fie. Sper să ne remontăm și să obținem următoarea victorie, la Brașov, fiind foarte importantă și această victorie”, a declarat antrenorul Adrian Roșu.

În etapa a 2-a din Campionatul Național, într-o confruntare extrem de matinală(meciul a început la ora 08.00), băieții lui Adrian Roșu au cedat în fața celor de la Viitorul Cluj. Deși au respectat în mare parte planul defensiv, gorjenii nu au prins o zi tocmai bună în plan ofensiv, de unde și diferența de scor. În plus, CSM Târgu Jiu a dat peste o formație cu talie impresionantă pentru o echipă care evoluează la acest nivel juvenil. Antrenorul Adrian Roșu a tras primele concluzii după eșecul de la Cluj și speră ca elevii săi să-și revină rapid pentru a ataca victoria în etapa viitoare, atunci când gorjenii vor evolua la Brașov, cu ABC Galactica Brașov.

Adrian Roșu, antrenor U16 CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci greu pentru noi, ceea ce ne așteptăm să fie. Am răspuns minunat în apărare la planul de joc în primele două sferturi din joc. Nu pot spune același lucru despre atac. Primul sfert am respectat tot ce am avut de făcut, cu mici greșeli, dar ceea ce este normal la vârsta lor. În schimb, în sfertul doi a fost un haos total în a lua cele mai bune decizii. Nu aș vrea să dau vina pe oboseală sau ora disputării meciului. Cum am jucat noi așa au jucat și ei. Dar, pur și simplu, băieții din sfertul doi nu au mai respectat nimic din ceea ce trebuia să facem. Așadar, în sfertul 2 am înscris 3 puncte, pe sirena de final, driblând în viteză în ultimele 3 secunde și marcând de 3p de pe un picior, pe scurt, noroc. În apărare am primit doar 12 puncte, ceea ce a fost foarte bine. Dar degaba te aperi foarte bine dacă nu marchezi nimic. Din punct de vedere ofensiv a fost un meci dezastruos pentru toți jucătorii. Dar măcar ne-am făcut o ideea despre echipa din Cluj. Suntem mai calitativi decăt ei, singurul lor atu este că sunt foarte înalți. Cred că au 4-5 jucători care sunt sub 1,95m. Restul, liniștit peste această înălțime. Sper să ne remontăm și să obținem următoarea victorie, la Brașov, fiind foarte importantă și această victorie”.

LOT CSM TÂRGU JIU U16 MASCULIN: Darius Anuța, Vlad Bordînc, Bogdan Calotă, Rareș Duca, Mihai Filip, Robert Isvoranu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Vlad Rădulea, David Rujenescu, David Scrădeanu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Andrei Bohorăscu. Antrenor: Adrian Roșu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL U16 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA VALORICĂ A
GRUPA 2, ETAPA 2

CLUJ NAPOCA, SALA POLIVALENTĂ B

SÂMBĂTĂ, 9 DECEMBRIE, ORA 08.00
CSS VIITORUL CLUJ NAPOCA – CSM TÂRGU JIU 72-39

Etapa viitoare, pe 16 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca tot în deplasare, cu ABC Galactica Brașov.

Comment here