Handbal

CN Junioare 3. CSM Târgu Jiu Junioare 3, victorie clară în ultima etapă și calificare în Grupele Valoare! CSM Târgu Jiu -LT Traian Vuia Reșița 40-20

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a câștigat meciul cu LT Traian Vuia Reșița, scor 40-20, la pauză 20-9, și s-a calificat în Grupele Valoare. Meciul a contat pentru etapa a 18-a, ultima din prima fază a Campionatului Național rezervat junioarelor 3. Echipa pregătită de Paula Martinescu a avut o serie de 7 victorii la rând și a terminat Seria H pe locul 2. ”Astăzi, ca de multe alte ori, fetele noastre au dovadă de motivație, ambiție, dăruire și forță, ingredientele necesare obținerii unei bine meritate victorii. Sunt mândră de fetele mele care astăzi au demonstrat că pot fi speranțe pentru handbalul de performanță”.

Bucurie mare astăzi pentru clubul nostru și în special pentru secția de handbal, care a înregistrat o nouă performanță la nivel juvenil. Junioarele 3 CSM Târgu Jiu au obținut calificarea în faza superioară a Campionatului Național, în Grupele Valoare. O calificare venită după o serie fulminantă de 7 victorii consecutive în Seria H. În meciul din ultima etapă, tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu au trecut fără probleme de LT Traian Vuia Reșița, scor 40-20, la pauză 20-9. 

Debutul de meci a fost unul absolut senzațional. Cu un handbal în viteză și cu o apărare care a funcționat perfect, echipa oaspete a rămas fără replică în primele 10 minute de joc. Gorjencele au dezlănțuit un adevărat asediu la poarta Reșiței, iar tabela arăta 7-0 după 9 minute de joc. Abia la căpătul primelor 10 minute de joc, echipa oaspete a marcat primul său gol din meci, dar CSM Târgu Jiu și a mărit imediat avantajul la 9-1. Reșița a reușit să înscrie și golul 2, dar fetele Paulei Martinescu au dezlănțuit un nou tir la poarta Reșiței, pentru 14-2, în minutul 16. CSM Târgu Jiu a slăbit un pic turația, iar oaspetele au fost ceva mai prezente în atac, scor 19-9. Ultima acțiune a primei reprize a aparținut gorjencelor, care au marcat pentru 20-9, scor la pauză. 

CSM Târgu Jiu a început repriza secundă cu două goluri rapide, scor 22-9. A venit și replica Reșiței, tot cu două goluri, pentru 22-11. CSM Târgu Jiu a revenit în forță în atac cu o nouă serie de goluri, 5 la rând, pentru 27-11. Greu de oprit, fetele Paulei Martinescu au urcat la 32-13, în minutul 40. Cu victoria deja acontată, meciul s-a mai echilibrat puțin pe final, cu reușite de amble părți. S-a terminat 40-20 pentru CSM Târgu Jiu, care a înregistrat a 15-a victorie din acest sezon și a 7-a la rând. Echipa din Târgu Jiu a terminat astfel pe locul 2 în Seria H și s-a calificat în Grupele Valoare. Antrenoarea Paula Martinescu ne-a spus la finalul meciului care au fost atuurile echipei care au stat la baza victoriei de astăzi, dar și a calificării în Grupele Valoare.

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Sunt mândră de jucătoarele mele! Astăzi, ca de multe alte ori, au dat dovadă de motivație, ambiție, dăruire și forță, ingredientele necesare obținerii unei bine meritate victorii. Sunt mândră de fetele mele care au demonstrat că pot fi speranțe pentru handbalul de performanță. Mulțumesc părinților și tuturor celor care ne-au sprijinit și au avut încredere în noi. Felicitări, Panterele!”

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Ana Bîrlete 3g, Cleopatra Pîslaru 6g, Raisa Pagnejer 9g, Daniela Țoțan 4g, Ștefania Chimerel, Raisa Ion 2g, Alexia Vârțan, Diana Ștefu 3g, Anastasia Găvănescu, Antonia Vârțan 1g, Maria Cojocaru 7g, Carla Logăscu 2g, Miruna Popescu 1g, Alexia Cioi 2g. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA H / ETAPA 18
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 17 FEBRUARIE 2024, ORA 13.30
CSM TÂRGU JIU – LT TRAIAN VUIA REȘIȚA 40-20(20-9)

Felicitări tinerelor noastre handbaliste, antrenoarei Paula Martinescu și tuturor celor implicați în performanța acestei echipe. Mult succes junioarelor noastre în Grupele Valoare! 

Comment here