HandbalJuniori

CN Junioare 2 / Etapa 6 / Junioarele 2, prima victorie din 2022 şi calificare la Turneul Semifinal Valoare/ CSS Hunedoara – CSM Târgu Jiu 21-36

Echipa de handbal feminin junioare 2 a CSM Târgu Jiu a început seria meciurilor oficiale din 2022 cu o victorie în deplasare. Formaţia pregătită de Andrei Enache s-a impus fără probleme, joi, 20 ianuarie, pe terenul celor de la CSS Hunedoara, scor 36-21. CSM Târgu Jiu şi-a consolidat locul 3 în serie şi s-a calificat la Turneul Semifinal Valoare. În meciul care a contat pentru etapa a-6-a din Seria E a Campionatului Naţional Junioare 2, Alesia Cismaşu, cu 9 goluri reuşite, a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu. 

Conduse de pe bancă de Andrei Enache, junioarele 2 au dominat fără drept de apel meciul de la Hunedoara, câştigând ambele reprize ale partidei. Gazdele au rezistat doar în primele 5 minute, când tabela indica 2-2, după care CSM Târgu Jiu a trecut la cârma jocului şi a punctat de 6 ori consecutiv până în minutul 12, scor 8-2. Seria gorjencelor a fost întreruptă pentru puţin timp de echipa gazdă care a înscris pentru 8-3, iar apoi a continuat jocul bun al elevelor lui Enache care s-au distanţat pe tabelă, scor 12-4 în minutul 19, 15-6 în minutul 25 şi 18-9 în minutul 29. Hunedorencele au înscris ultimul gol al primei reprize, reuşită care doar a stabilit scorul primei părţi, 18-10 pentru CSM Târgu Jiu.

Repriza secundă a început în aceaşi notă de dominare a echipei din Târgu Jiu, care şi-a trecut imediat trei goluri în cont, scor 3-0 după primele 5 minute din actul secund. Gorjencele şi-au menţinut nivelul ridicat de joc şi au făcut 6-2 în minutul 39, 10-4 în minutul 46 şi 14-5 în minutul 53. Profitând de o uşoară relaxare în joc a gorjencelor, gazdele au punctat şi ele în câteva rânduri, dar fără a pune mari probleme echipei din Târgu Jiu, care conducea cu 15-10 în minutul 56. Elanul gazdelor a fost repede estompat de trei goluri consecutive în dreptul echipei din Târgu Jiu, scor 18-10. Hunedoara a înscris ultimul gol al reprizei secunde, o repriză adjudecată de CSM Târgu Jiu cu 18-11. Scorul final al confruntării a fost unul net favorabil echipei din Târgu Jiu, 36-21. 

Andrei Enache a declarat că este foarte mulţumit de modul în care elevele sale au abordat meciul. Victoria de la Hunedoara a consolidat locul 3 în serie pentru formaţia din Târgu Jiu şi calificarea în următoarea fază a competiţiei, Turneul Semifinal Valoare. Meciul cu Hunedoara a fost şi un bun prilej de pregătire în vederea duelului mult mai tare de etapa viitoare, cel cu CS Chimia Râmnicu Vâlcea.

Andrei Enache, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 2: „A fost un meci în care fetele s-au concentrat foarte bine înca din primul minut şi nu le-au dat nicio şansă adversarelor de la Hunedoara. Sunt foarte mulţumit pentru că am avut multe reuşite şi multe faze bune de joc. Astfel, am putut pregăti şi meciul din etapa viitoare împotriva celor de la Chimia Râmnicu Vâlcea”.

În meciul de la Hunedoara a ieşit în evidenţă, din nou, interul Alesia Cişmaşu, care a înscris 9 goluri în poarta adversarelor. Un meci excelent a făcut şi Ramona Popescu, care a terminat meciul cu 8 goluri marcate. Evoluţii bune au avut şi Raluca Chiriac, 4 goluri, dar şi Daria Iordache, cu 5 goluri marcate.

CSM TÂRGU JIU: Daria Dumitru, Raluca Chiriac 4g, Daria Iordache 5g, Karina Băluţă 2g, Alesia Cismaşu 9g, Sonia Motoc 1g, Ioana Procopie, Ştefania Grecu, Alexandra Vieru 2g, Alexandra Popescu 1g, Ramona Popescu 8g, Bianca Buşe 2g, Denisa Banţa 1g, Beatrice Popescu 1g. Antrenor: Andrei Enache.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu cu CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Meciul, care contează pentru etapa a-7-a este programat pentru 30 ianuarie.

Comment here