Fotbal

Cătălin Trofin, antrenor la CSM Târgu Jiu. Va antrena Grupa 2010. Interviu Cătălin TROFIN

CSM Târgu Jiu l-a cooptat în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a clubului și pe fostul căpitan al pandurilor, Cătălin Trofin. Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport A.I.Cuza din Iași, Cătălin Trofin este posesor al licenței de antrenor UEFA „A”. Acesta se va ocupa de grupa de copii născuți în 2010.  

Cariera lui Cătălin Trofin a gravitat mai bine de 10 ani în jurul echipei Pandurii. A fost unul dintre jucătorii emblematici ai echipei, de numele lui Cătălin Trofin se leagă și ascensiunea clubului din Târgu Jiu. Pornit cu formația gorjeană din Liga 3, fostul fundaş face parte din generaţia care a reușit promovarea istorică din 2005 a echipei Pandurii Târgu Jiu pe prima scenă a fotbalului românesc.

Ca mulți jucători din generația sa, Cătălin Trofin nu a putut sta nici el departe de terenul de fotbal. A trecut la meseria de antrenor. Fosta glorie a Pandurilor antrenează atât la seniori, cât și la juniori, pentru că-i place foarte mult să lucreze cu copii. Munca depusă de el la juniorii echipei Jiul Rovinari a fost răsplătită în ultimii ani cu rezultate notabile. Cătălin Trofin a obținut cu echipele de juniori locul 1 în campionatul județean și calificări în fazele semifinale cu juniori A1, în sezoanele 2018-2019 și 2021-2022, dar și o calificare în Liga Elitelor, cu juniori C Jiul Rovinari, în sezon 2019-2020. Pasionat de munca sa, Cătălin Trofin a acceptat să pună umărul la dezvoltarea proiectului fotbalistic de la CSM Târgu Jiu. 

INTERVIU CĂTĂLIN TROFIN

Cătălin Trofin, bun venit în familia CSM Târgu Jiu și mult succes alături de clubul gorjean!

Cătălin Trofin: Mulțumesc frumos! Sper și îmi doresc să facem lucruri frumoase, să ajutăm copiii să crească frumos.

Cum s-a ajuns la această colaborare?

Cătălin Trofin: Am fost contactat de către directorul clubului, Robert Băleț, am vorbit despre proiectul clubului privind grupele de juniori, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut, am acceptat această ofertă.

Ce grupă vei antrena?

Cătălin Trofin: Voi antrena grupa de 2010.

Cum este să lucrezi cu copiii?

Cătălin Trofin: Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii. Este o muncă grea, dar și foarte frumoasă. Pentru a putea lucra cu copiii trebuie să fii bun cu ei, să fii răbdător, să ai și simțul umorului. Trebuie să-i înțelegi, să-i faci să concentreze.

Cu ce obiective te alături proiectului CSM Târgu Jiu?

Cătălin Trofin: În primul rând să scoatem copilul din rutină, școală-teme-jocuri pe telefon. Trebuie să-i punem să facă mișcare, să-i învățăm ce înseamnă spiritul de echipă, să-i învățăm să nu renunțe atunci când le este greu, altfel spus, să-i facem pe copii mai puternici. În al doilea rând, ca antrenori, noi trebuie să scoatem din ei maximum. Suntem aici să-i pregătim pentru viitor, pentru a ajunge fotbaliști profesioniști.

De la ce vârstă se poate gândi un părinte să-şi înscrie copilul la fotbal și ce calităţi trebuie să aibă un copil, în opinia ta, pentru a fi primit la fotbal? Ce le transmiţi părinţilor care vor să-şi îndrume copii spre fotbal?

Cătălin Trofin: Sportul are un rol foarte important în viața copiilor. Datorită sportului copilul va deveni mai disciplinat, mai responsabil, mai fericit și mult mai sănătos. Părinții ar trebui să își îndrume copiii către fotbal de la 6-7 ani, dar se poate și mai târziu. Important este să le placă și să vină cu drag la antrenamente. Copiii sunt foarte receptivi, învață repede. Dacă mai au și puțin talent, cu atât mai bine. Chiar și cu mai puțin talent, dar cu multă muncă, au șanse mai mari să devină ceea ce își propun. Așa că le transmit părinților să nu stea pe gânduri și să își ducă copii la sport, indiferent de ramură.

Nume: Cătălin Trofin
Data nașterii: 25.01.1975
Loc: Vatra Dornei, Jud Suceava.
Jucator: Fundaș stânga – mijlocaș stânga

JUCĂTOR
Juniori
Minerul Rovinari

Seniori :
Pandurii Târgu Jiu 1995-2000  – Liga 3
Pandurii Târgu Jiu 2000-2005  – Liga 2
Pandurii Târgu Jiu 2005-2006  – Liga 1
FC Botoșani 2006-2007 – Liga 2
FC Drobeta Turnu Severin 2007- 2009 –

31 de meciuri Liga 1 
230 de meciuri Liga 2

ANTRENOR
2008-2009 – antrenor secund FC Drobeta Turnu Severin – Liga 2
2010 -2011 – antrenor secund Jiul Rovinari Liga 3
2011- 2014 – antrenor principal Jiul Rovinari Liga 3
2014-2022 – antrenor copii și juniori Jiul Rovinari

Locul 2 cu CS Jiul Rovinari  – seniori Liga 3 – 2012-2013
Locul 1 în campionatul județean și calificare la faza semifinală cu juniori A1 – sezon 2018-2019 și 2021-2022
Calificare în Liga Elitelor  – Juniori C Jiul Rovinari – sezon 2019-2020

– A absolvit Facultatea De Educație Fizică și Sport la Universitatea A.I. Cuza din Iași și deține licență de antrenor UEFA ”A”.

Comments (2)

  1. Simona Maria Hostina

    Felicitări!

  2. Trofin Veronica

    Felicitări și mult succes in carieră!

Comment here