BaschetJuniori

Casiana Spineanu, CONVOCATĂ la lotul naţional de baschet 3×3, U17 Feminin / Casiana Spineanu: Merg cu gândul să progresez ca jucătoare și să mă lupt pentru un loc la Campionatul European de vara viitoare

Veste excelentă primită în preajma Crăciunului de una dintre cele mai talentate baschetbaliste ce activează la CSM Târgu Jiu, Casiana Spineanu, componentă a Grupei U18 a clubului gorjean, grupă pregătită de profesorul Toma Popescu. Aceasta a fost convocată oficial la acţiunile lotului naţional de baschet 3×3. Federaţia Română de Baschet a înştiinţat CSM Târgu Jiu că sportiva Casiana Spineanu a fost selecţionată în urma desfăşurării Campionatului Naţional de Baschet 3×3 şi a fost convocată la acţiunea de pregătire a lotului naţional de baschet 3×3, U17 Feminin, ce se va desfăşura în Complexul Olimpic Izvorani, într-un stagiu de pregătire centralizat ce va dura până pe 4 ianuarie 2022.

Evoluţia bună a echipei noastre la prima ediţie a Campionatului Naţional de Baschet 3×3 nu a rămas fără ecou, chiar dacă echipa din Târgu Jiu s-a oprit în sferturile competiţiei. Oficialii de la federaţiei au fost cu ochii pe jucătoare pentru a le selecţiona, iar Casiana Spineanu a fost cea care a atras atenţia atenţia celor care se ocupă de selecţia pentru lotul naţional. Jocul prestat de Casiana i-a determinat pe oficialii federaţiei să o convoace în stagiul de pregătire centralizat. „Sunt extrem de fericit pentru această convocare”, ne-a declarat antrenorul Toma Popescu.

Toma Popescu, antrenor U18 baschet feminin CSM Târgu Jiu: „În momentul în care am primit invitația de a participa la acest turneu, din partea Federaţiei Române de Baschet, prin intermediul doamnei Ancuța Stoenescu, gândul meu a fost nu la ce rezultat ar putea avea fetele noastre la competiție, ci la potențialul lor și la șansa de a putea fi selecţionate în lotul național de 3×3. A fost o surpriză totală atât pentru mine, cât și pentru Casiana când am aflat vestea. Sunt extrem de fericit pentru această convocare, mai ales că știam cât de mult își dorea acest lucru. Sper să se descurce cât mai bine și să auzim la vară de numele Casiana Spineanu de la CSM Târgu Jiu la Campionatul European de 3×3. Baftă Casi!”

Am stat de vorbă cu sportiva noastră imediat după aflarea veştii. Casiana era foarte emoţionată de convocarea primită, dar în acelaşi timp şi responsabilă pentru cea ce va urma. Marele ei vis este să reprezinte CSM şi oraşul Târgu Jiu la Campionatul European de 3×3, din vara anului viitor.

Felicitări Casiana, veşti bune pentru tine. Un cadou de sărbători, convocarea la lotul naţional. Cum ai primit vestea?

Casiana Spineanu: Mulțumesc mult! A fost un cadou pe care îl așteptam într-o oarecare măsură, deoarece în ultimul an am muncit foarte mult. În momentul în care am auzit despre convocare am fost foarte bucuroasă, dar și emoționată, fiindcă e în joc până la urmă faptul că îmi pot reprezenta ţara.

Ce înseamnă pentru tine această convocare?

Casiana Spineanu: Convocarea este o răsplată a muncii mele, dar și o responsabilitate pentru că știu că acum așteptările de la mine vor crește și randamentul meu trebuie să fie mereu bun.

Cu ce gânduri mergi la acţiunea de pregătire a lotului naţional?

Casiana Spineanu: Merg cu gândul să progresez ca jucătoare și să mă lupt pentru un loc la Campionatul European de vara viitoare.

Cum este la 3×3 faţă de baschetul 5 la 5?

Casiana Spineanu: Baschetul 3×3 este mult mai rapid și agresiv decât baschetul 5 la 5, și pot spune că mi-a luat puțin până să mă învăț cu viteza jocului, fiind primul turneu de acest fel la care particip.

Multă baftă şi sperăm ca în vara anului viitor să reprezinţi CSM şi oraşul Târgu Jiu la Campionatul European.

Casiana Spineanu: Mulțumesc și sper să îmi reprezint orașul și clubul cu mândrie la Campionatul European de 3×3. Țin să le mulțumesc antrenorului Toma Popescu, preparatorului fizic Patrick Toma, întregii echipe, dar și conducerii clubului pentru toată încrederea acordată. Vreau să le transmit tuturor celor care fac parte din familia CSM Târgu Jiu, Sărbători Fericite şi un an 2022 plin de reuşite. La Mulţi Ani!

Comment here