Lupte

Alexandru Beșliu, CONVOCAT la lotul național de seniori. Alexandru Beșliu: „Este un pas mare pentru cariera mea și spre marea performanță. Sunt fericit și nerăbdator să încep anul cu forțe noi”

Final de an cu vești bune și pentru secția de lupte din cadrul CSM Târgu Jiu. După baschetbalista Casiana Spineanu, care a fost convocată la lotul național de baschet 3×3 U17 feminin, finalul lunii decembrie a venit cu o altă convocare la lotul național pentru un sportiv legitimat la CSM Târgu Jiu. Este vorba de luptătorul gorjean Alexandru Beșliu. Sportivul, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătit de Mădălin Gorjeanu și Ștefan Tănase, a fost convocat, în premieră, pentru un stagiu de pregătire cu lotul național de seniori.

Aflat sub comanda unui nou antrenor federal, lotul național va intra în cantonament la Cheile Grădiștei. Stagiul de pregătire se va desfășura în perioada 9-23 ianuarie. Pe lângă lotul României, la acțiunea de la Cheile Grădiștei vor participa și loturile naționale ale Ungariei și Elveției. Antrenorul Mădălin Gorjanu, care la rândul său a primit o veste bună în această lună, devenind oficial arbitru acreditat să oficieze la competiţii internaţionale de lupte, consideră că pentru Alexandru Beșliu, convocarea la lotul național este o șansă mare pentru cariera sa.

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte a CSM Târgu Jiu: „Mă bucur mult pentru Alex, pentru că a fost convocat la această sesiune de pregătire. Știu cât de mult își doreste să crească în valoare, iar acest lucru nu se poate face fără aceste acțiuni ale Federației Române de Lupte. Lotul de seniori are un nou antrenor, în persoana domnului Yusup Abdusalomov, din Rusia, iar faptul că Alex a fost convocat de la prima acțiune a acestuia, este o mare șansă pentru sportivul nostru de a impresiona prin puterea de muncă și seriozitatea care-l caracterizează”.

Cum a primit vestea convocării Alexandru Beșliu și ce înseamnă acest lucru pentru cariera lui, am aflat chiar de la sportivul gorjean, în cadrul unui interviu. 

INTERVIU ALEX BEȘLIU

Alex, felicitări pentru convocare! Un cadou frumos de sărbători. Cum ai primit vestea convocării?

Alexandru Beșliu: Mulțumesc! Într-adevăr un cadou minunat de sărbători. Sunt bucuros că cei din conducerea federației au considerat că merit să fac parte din lotul național de seniori.

Ce înseamnă pentru tine această convocare?

Alexandru Beșliu: Am așteptat această convocare și iată că a și venit, iar acum sunt nespus de fericit și nerăbdator să încep anul cu forțe noi.

Cu ce gânduri mergi la acțiunile lotului național?

Alexandru Beșliu: Merg cu gândul de a rămâne în lot și de ai face pe cei care se ocupă de pregătirea lotului să nu regrete că m-au ales, pentru că este un pas mare pentru cariera mea și spre marea performanță.

Cum a fost anul 2021 pentru tine și ce obiective ai pentru 2022?

Alexandru Beșliu: Anul 2021 a fost unul cu momente bune, dar și mai puțin bune, dar în general a fost un an bun, dar vreau ca în anul ce urmează să gândesc pozitiv și să mă axez mult mai mult spre a face performanță la seniori, chiar dacă asta am vrut mereu să fac. Sper să fie un an 2022 plin de reușite pentru toată lumea și cu multă sănătate. Le urez tuturor un an mult mai bun față de anii precedenți și mai productiv. Le doresc tuturor să fie înconjurați numai de iubire, sănătate și bunătate! La Mulți Ani!

 

Comment here