Lupte

Campionatul Național de Seniori la Lupte, Reşiţa / Alexandru Beşliu, locul 5 în clasamentul final la categoria 92 de Kg

Luptătorul gorjean Alexandru Beşliu, legitimat de CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, a terminat ultima competiție a anului pe locul 5 în cadrul Finalei Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa, campionat care s-a desfășurat în perioada 26-28 noiembrie. Alexandru Beșliu a intrat pe saltea la categoria 92 de Kg și a ajuns în finala mică, un meci care s-a terminat la egalitate, 1-1, dar câștig de cauză a avut adversarul sportivului nostru. Criteriul de departajare în acest caz a fost ultimul punct câștigat. În clasamentul final, Alexandru Beșliu a ocupat locul 5.

Pentru Alexandru Beșliu, multiplul campion naţional de juniori la categoria 97 de Kg, pregătit de Mădălin Gorjanu și Ștefan Tănase, competiția de la Reșița a însemnat saltul la seniori, dar și schimbarea categoriei de greutate. Sportivul nostru a avut o evoluție bună la acest turneu și a ajuns într-una din cele două finale mici, pentru locurile 3-5. Plusul de experiență al adversarului și criteriul de departajare au făcut ca Alexandru să piardă un loc pe podium. „E dramatic să pierzi un meci care s-a terminat 1-1, dar care a fost decis de criteriul de deprtajare. E greu de digerat”, a fost concluzia antrenorului Mădălin Gorjanu. Acesta a ținut să-l încurajeze pe sportivul gorjean.

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte a CSM Târgu Jiu:”Alex a avut o evoluție bună, având în vedere că el este forte tânăr și a luptat la o altă categorie de greutate. A luptat în finala mică pentru medalia de bronz și a fost la un pas pe podium, dar plusul de experiență al adversarului a făcut diferența. Să pierzi un meci care s-a terminat 1-1, este cu adevarat dramatic. Criteriul de departajare în acest caz a fost ultimul punct câștigat. Sincer să fiu eu cred că dacă acest meci nu era pentru bronz, Alex ar fi câștigat meciul. Probabil că presiunea medaliei la apăsat atât de tare și l-a copleșit. E greu de digerat, dar este doar la început la seniori. Avem mult de lucru, dar până la urmă am ajuns la sfârșitul unui an bun și trebuie să fim încrezători în viitor și în capacitatea lui Alex de a reveni mai puternic la următoarele concursuri, așă că, Alex, capul sus! Sunt sigur că pe viitor vom ajunge unde ne-am propus”.

Alex Beșliu a recunoscut că este dezamăgit că nu s-a întors cu o medalie de la Reșița. În opinia sportivului nostru, timpul scurt de refacere, față de ultimul concurs, cel de la juniori, este un aspect ce a dus la acest rezultat. 

Alexandru Beșliu: „Am fost la acest turneu cu gândul de a mă întoarce acasă cu o medalie, dar, din păcate, nu am reușit. După turneul de juniori nu am avut destul timp să mă refac și probabil asta a contat, a fost un minus pentru mine. Sunt puțin dezamăgit că nu am reușit să îmi duc misiunea până la capăt, dar pe viitor voi lucra mai mult și sunt sigur că voi realiza tot ce îmi voi propune”.

Comment here