BaschetJuniori

Baschetbaliştii U15 CSM Târgu Jiu au încheiat primul turneu din 2023. Rezultatele înregistrate în cadrul turneului de la Constanţa (13-15 ianuarie)

Baschetbaliştii Grupei U15 CSM Târgu Jiu au încheiat primul turneu din 2023.Grupa U15 Masculin a CSM Târgu Jiu s-a deplasat la Constanţa pentru partidele din cadrul Turneului 1 / Faza II din Grupa 7 a Campionatului Naţional rezervat juniorilor U15. O victorie şi patru înfrângeri au înregistrat tinerii baschetbalişti gorjeni. ”A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Băieții s-au descurcat de minune şi au respectat planul de joc în fiecare partidă. Am avut însă niște meciuri foarte grele”, a declarat la finalul turneului Adrian Roşu, antrenorul Grupei U15.

Echipa de baschet masculin U15 a CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 7, serie din care mai fac parte ABC Galactica Braşov, CSS Viitorul Cluj Napoca, CSM Constanţa, ACS Cuza Pirates Brăila şi ACS Playball Bucureşti. Partidele turneului din Sala ”Tomis” s-au jucat în perioada 13-15 ianuarie. Elevii lui Adrian Roşu au disputat 5 partide în 3 zile.

Băieţii lui Adrian Roşu au pierdut la mare luptă, la doar două puncte diferenţă, prima partidă a turneului, în compania echipei gazdă, CSM Constanţa. Băieţii lui Adi Roşu au controlat cea mai mare parte a partidei de deschidere cu grupa similară de la Constanţa. Două ratări pe final de meci şi un coş primit pe o aruncare norocoasă au înclinat balanţa spre echipa din Constanţa, care s-a impus cu 48-46. A urmat partida cu Galactica Braşov, una echilibrată timp de trei sferturi. Un singur sfert slab făcut de băieţii lui Adi Roşu, suficient ca braşovenii să câştige meciul, deşi în prima parte, meciul părea că aparţine jucătorilor gorjeni. Căderea din sfertul trei i-a costat pe gorjeni. Băieţii au încercat revenirea în ultimul act, dar fără sorţi de izbândă. 

A urmat confruntarea cu Brăila. Băieţii lui Adrian Roşu au strâns rândurile şi au obţinut prima victorie din 2023, la capătul unei partide echilibrate. Gorjenii s-au impus cu 48-44. Oboşiţi după efortul depus în meciul cu Pirates Brăila, gorjenii nu au mai avut aceeaşi exprimare şi cu bucureştenii de la ACS Playball, care s-au impus cu 60-34. La final de turneu, CSM Târgu Jiu a întâlnit una dintre cele mai tari formaţii, CSS Viitorul Cluj Napoca. Ardelenii au dominat meciul şi s-au impus cu 72-29. Adrian Roşu, expert sportiv, coordonator al secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu şi antrenor al Grupei U15, a declarat la finalul turneului că este mulţumit de prestaţia elevilor săi şi de efortul depus în acest turneu. 

Adrian Roşu, antrenor Grupa U15 CSM Târgu Jiu: ”A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Băieții s-au descurcat de minune şi au respectat planul de joc în fiecare partidă. Am avut însă niște meciuri foarte, foarte grele. Din păcate ne întoarcem cu o singură victorie și patru înfrângeri, dar consider că trebuia să avem trei victorii. Primele trei meciuri au fost accesibile. Primul meci l-am pierdut cu două puncte, dar am condus aproape tot meciul și nu am reușit să închidem cu victorie. În cel de al doilea meci, chiar dacă scorul arată o diferență mare, am fost aproape unii de alții pe toată durata partidei. Câteva acțiuni au pus echipa adversă în avantaj, iar noi nu am reușit să mai revenim. Și cel de al treilea meci a fost unul foarte greu. L-am controlat pe toată perioada partidei și am reușit să închidem meciul cu victorie la patru puncte. Ultimele două echipe au fost superioare nouă, dar băieții au luptat indiferent de cât erau de obosiți. Așadar, aș vrea să-i felicit pentru lupta depusă și sper să mențină intensitatea la același nivel și pentru viitoarele turnee. Eu sunt super mulțumit de prestația echipei și singurul lucru de care îmi pare rău este că nu avem trei victorii”.

REZULTATE

JUNIORI BASCHET MASCULIN
Campionatul Național U15
Constanța, 13-15 Ianuarie 2023
Grupa 7
Vineri, 13.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSM Constanța 46-48
Vineri, 13.01.2023, Ora 20.00
CSM Târgu Jiu – ABC Galactica Brașov 46-69
Sâmbătă, 14.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – ACS Cuza Pirates Brăila 48-44
Sâmbătă, 14.01.2023, Ora 18.00
CSM Târgu Jiu – ACS Playball Bucuresti 34-60
Duminică, 15.01.2023, Ora 08.30
CSM Târgu Jiu – CSS Viitorul Cluj Napoca 29-72

Comment here