Baschet

BASCHETBALIȘTII IȘI ÎNCEP AVENTURA ÎN LIGA NAȚIONALĂ

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Jiu îşi începe aventura, sâmbătă, de la ora 17.00, în Liga Naţională, Grupa B. Jucătorii echipei gorjene se vor deplasa la Harghita, pentru duelul cu echipa din Miercurea Ciuc.

După eliminarea din Cupa României, echipa de baschet a CSM Târgu-Jiu va începe campionatul cu un meci în deplasare. Elevii antrenați de Claudiu Alionescu au parte de o deplasare lungă și dificilă, la Miercurea Ciuc, pe terenul unei echipe care a fost și ea eliminată din Cupa României. Cele două echipe s-au întâlnit în presezon, la Cupa Mediaș, acolo unde CSM Târgu-Jiu s-a impus cu 78-73.

“Miercurea Ciuc are o echipă bună, știm ce joacă. Noi i-am învins în turneul de la Mediaș și mergem acolo să câștigăm” spune antrenorul Claudiu Alionescu. Tehnicianul consideră că echipa pe care o antrenează este, în acest moment, ca valoare, peste cea a ACS-ului din sezonul trecut.

În prima fază a campionatului, CSM Târgu-Jiu face parte din Grupa valorică B, alături de CSO Voluntari, CSM Galați, CSM Mediaș, Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc, CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani.

Grupa valorică A are în componeneță echipele: CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, BCM U FC Argeș Pitești, SCM Timișoara, Steaua București, Dinamo București.

Faza a doua va cuprinde trei grupe valorice: Grupa Roșie (locurile 1-6), Grupa Galbenă (locurile 7-12), respectiv Grupa Albastră (locurile 13-16). Aceasta începe în 25 ianuarie și se întinde până în aprilie 2020.

Etapa 1 – 12.10.2019

CSM Mediaș – CSM 2007 Focșani

CSM VSKC Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu

CSM Sighetu Marmației – CSM Galați

CSO Voluntari – ABC Athletic Constanța

Comment here