Baschet

Baschetbaliştii, învinşi la limită la Constanţa / Athletic vs. CSM Târgu Jiu 68-67

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Jiu a pierdut, sâmbătă, în faţa Athletic Constanta, scor 67-68. Gazdele s-au impus dramatic, la un punct, în ultimele secunde.

BC Athletic a câștigat cu 68-67, după ce echipa antrenată de Claudiu Alionescu a intrat în avantaj la pauză, 42-35. Pe sferturi, scorul meciului BC Athletic – CSM Târgu-Jiu a fost 16-24, 19-18, 18-10, 15-15. BC Athletic a făcut o repriza secundă mai bună si a reuşit să revină în joc. La ultima posesie, Kyle Kilgore a reuşit să înscrie coşul victoriei. Gorjenii au încercat, în secundele rămase, să dea lovitura, dar nu au mai putut înscrie.

“Un meci pierdut pe final, pe care l-am controlat în majoritate. Însă, două greşeli individuale, în ultimele 30 de secunde, ne-au costat o victorie extrem de importantă. După ceea ce s-a întâmplat la Focșani, era un meci decisiv nu doar pentru locul 5, dar chiar și cu șanse la locul 4. Am făcut un joc, zic eu, destul de bun în prima parte, pe care am și reușit să o câștigăm. Din păcate, a venit o cădere în sfertul trei, am cedat foarte ușor câteva posesii, plus că nu am profitat mai deloc de aruncările deschise pe care le-am avut. Iar, cum baschetul este un sport imprevizibil până în ultima secundă, finalul a fost unul cu mare tensiune, pe care noi nu am putut să o gestionăm asa cum trebuie. Le-am spus și băieților: capul sus! Este păcat de munca și efortul pe care l-au depus, dar, din astfel de jocuri, trebuie sa învățăm și să nu le mai repetăm. Sunt convins că roata se va întoarce și va veni și vremea când noi vom fi câștigătorii la ultima aruncare! După ultimele rezultate, lupta s-a strâns din nou. Nu ne rămâne decât să rămânem uniți și să încercăm sa câștigăm cât mai multe puncte în aceasta parte a campionatului” a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul CSM Târgu-Jiu.

CSM Târgu-Jiu este acum pe locul 6 în clasament, cu 13 puncte. Etapa viitoare gorjenii vor juca pe teren propriu, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 20.00, cu ocupanta locului doi, CSM Galati.

Comment here