BaschetJuniori

Baschet U18 Masculin / Turneul 2, Cluj-Napoca, 2-3 aprilie / Ionuţ Berca: A fost un turneu din care am rămas cu multe lucruri pozitive

CSS-CSM Târgu Jiu Grupa U18 masculin a participat în perioada 2-3 aprilie la turneul 2 din Campionatul Național. Turneul a fost găzduit de oraşul Cluj Napoca. Echipa pregătită de Ionuț Berca a fost repartizată în Grupa A, alături de CSU Sibiu, CSM Târgu Mureș și echipa gazdă, U BT Cluj-Napoca. 

Fără trei jucători de bază, care au lipsit la acest turneu, dar şi cu alţi patru jucători la care au apărut probleme medicale pe parcursul competiţiei, şi având de înfruntat cele mai puternice echipe din țară la această categorie de vârstă, formaţia gorjeană a avut parte de un turneu dificil. Gorjenii au pierdut toate cele trei partide.

În primul meci al turneului formaţia gorjeană a pierdut în faţa echipei gazdă, U BT Cluj. Ardelenii s-au impus cu 91-41. Ziua de 3 aprilie a adus alte două confruntări pentru echipa pregătită de Ionuţ Berca. În primul meci al zilei, CSS-CSM Târgu Jiu a cedat în faţa celor de CSM Târgu Mureş. Mureşenii s-au impus cu 90-69. Baschetbaliştii pregătiţi de Ionuţ Berca au dat o replică foarte bună şi celor de la CSU Sibiu, dar probleme de efectiv ale grupării grojene au înclinat în cele din urmă balanţa în favoarea sibienilor. CSU Sibiu s-a impus cu 96-70. Grupa a fost câştigată fără probleme de U BT Cluj Napoca, care s-a impus în toate cele meciuri, formaţie despre care Ionuţ Berca a spus că va fi campioana României la această categorie de vârstă.

Ionuţ Berca şi-a felicitat jucătorii pentru modul în care au evoluat la acest turneu în ciuda problemelor medicale apărute pe parcursul competiţiei.

Ionuț Berca, antrenor CSS-CSM Târgu Jiu U18 Masculin: „ Vreu să îmi felicit jucătorii pentru modul cum au abordat jocurile împotriva celor de la Târgu Mureș și Sibiu. S-a văzut că este o diferență de valoare între noi şi aceste echipe, dar având în vedere că nouă ne-au lipsit 3 jucători importanţi și alți 4 au avut probleme medicale pe durata turneului, jucătorii care au evoluat au dat dovadă de caracter și determinare. A fost un turneu din care am rămas cu lucruri pozitive și asta contează”.

LOT CSS-CSM TÂRGU JIU: Răzvan Pavel, Tudor Manciu, Mădălin Ciocan, Rareș Bălănescu, Alexandru Teica, Alexandru Mitu, Flavius Toropu, Nicholas Chiliban, Dragoș Stoenescu, Ianis Uricanu, Rareș Brănescu, Victor Bunăiașu. Antrenor: Ionuț Berca.

Rezultate:

2 aprilie 2021
CSS-CSM Târgu Jiu – U BT Cluj-Napoca – 41-91
CSU Sibiu – CSM Târgu Mureş 95-84

3 aprilie 2021

CSS-CSM Târgu Jiu – CSM Târgu Mureș 69-90
CSS-CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 70-96

U BT Cluj Napoca – CSU Sibiu 99-53
U BT Cluj Napoca – CSM Târgu Mureş 97-60

Grupa A

NoTeamW/LP
1.ACS U-BT Cluj-Napoca3/06
2.BC CSU Sibiu2/15
3.CSM Târgu Mureş1/24
4.CSS CSM Târgu Jiu0/33

Comment here