BaschetJuniori

Baschet U16 Masculin / Turneul Semifinal, Târgu-Jiu, 17-18 aprilie/ Alexandru Gliga: Va fi un turneu puternic, dar eu am mare încredere în echipa noastră

Turneu extrem de important la finalul acestei săptămâni pentru tinerii baschetbaliști, compenenți ai Grupei U16 CSS-CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Alexandru Gliga a fost repartizată în Grupa C a turneului semifinal, alături de ABC Laguna București, CN Aurel Vlaicu București, CSU Știința București. Meciurile se vor disputa în Sala Voievod Litovoi din Târgu Jiu, în perioada 17-18 aprilie.

Formaţia antrenată de Alexandru Gliga are un sezon de excepție. Gorjenii au câştigat primele două turnee şi au obţinut calificarea de pe primul loc la turneul semifinal. Turneul se anunță unul puternic, cu adversari pe măsură, dar Alexandru Gliga are încredere în jucătorii săi că vor face un turneu bun și speră într-o calificare la Turneul Final, în primele 8 echipe din țără.

Alexandru Gliga, antrenor U16: „La finalul acestei săptămâni vom juca în cadrul turneului semifinal al grupei de U16, pe teren propriu, în Sala Voievod Litovoi. Un turneu în urma căruia primele două echipe clasate se vor califica la turneul final, în primele 8 echipe din țară. Din punct de vedere medical, toată lumea este aptă, inclusiv după testarea rapidă, toată lumea a ieșit bine. Vor fi trei meciuri cu o intensitate mare, deoarece în acest turneu vom întâlni echipa Colegiului Aurel Vlaicu din București, locul 3 de anul trecut. Vom juca și cu Știința București, unul dintre cele mai productive cluburi la nivel de juniori din țară, dar și cu Laguna București, la fel, o echipă cu sportivi de calitate. Eu am mare încredere în echipa noastră, pentru că avem în lot jucatori cu reale calități. Sunt sigur că se vor motiva și mai mult în fața acestor echipe și sunt sigur că vor face meciuri foarte bune. Mi-aș fi dorit să putem juca aceste meciuri cu spectatori, la fel cum era înainte de pandemie, pentru că tot timpul am avut parte de o sală plină. Dorim să arătam că putem face față oricărei provocări, cu orice club jucăm. Sper să lăsăm o impresie plăcută la finalul turneului, ca rezultat pentru toată munca depusă până acum”.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator secția de baschet CSM Târgu Jiu: „Este adevărat că la Târgu Jiu va fi un turneu foarte puternic, iar U16 va avea parte de niște confruntări foarte grele, cu reprezentante ale unor cluburi cu tradiție în baschetul juvenil, dar și noi avem o generație de jucători talenți, ambițioși și sper ca ei să se califice fără probleme la turneul final”.

Lotul echipei CSS-CSM TÂRGU JIU: Dragoș Stoenescu, Alexandru Popescu, Mihnea Vlaicu, Nicholas Chiliban, Alexandru Mitu, David Fârță, Flavius Toropu, Rareș Ungureanu, Alexandru Sava, Alexandru Brânzan, David Fântănă, Luca Pigui, Andrei Pistol, Alexandru Pomaga, Darius Popescu. Antrenor: Alexandru Gliga.

Programul complet al turneului:


Comment here