Baschet

ETAPA a-V-A / CSM Târgu Jiu, învinsă de CSM Mediaş

Echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu a pierdut pe teren propriu partida disputată cu CSM Mediaș. Formația din Ardeal s-a impus cu 98-80, într-un meci care a contat pentru etapa a 5-a a Grupei B valorice din Liga Națională.

Echipa de baschet a Târgu Jiului a pierdut confruntarea cu formația din Mediaș. Gruparea din Mediaș  s-a dovedit a fi echipa mai experimentată, care a gestionat mai bine partea a doua a meciului. La pauza mare, gorjenii conduceau cu 43-42. Soarta meciului s-a decis în sfertul al treilea, când ardelenii s-au impus cu 30-13. Avantajul obținut de medieșeni a fost decisiv în stabilirea scorului final, 98-80 pentru echipa oaspete. Din păcate, gorjenii l-au pierdut pe Alin Andrieș care s-a ales cu o fractură la mână după acest meci.

“Jocul slab în apărare a făcut diferența în această partidă”, a fost concluzia trasă de antrenorul Claudiu Alionescu la finalul meciului.

Gruparea gorjeană s-ar putea despărți de pivotul Rick Curry Jr. Pivotul american se pare că nu se ridică la așteptările oficialilor gorjeni și este posibil să părăsească formația gorjeană.

Pentru gorjeni cel mai bun marcator a fost Kilyen cu 19 puncte. Alin Borşa a reușit 17 puncte, iar Djurasevic şi Roşu au marcat câte 13 puncte. Fostul component al Energiei, acum la Mediaş, Stefan Nikolic, la revenirea pe parchetul din Târgu-Jiu, a reuşit 10 puncte.

După cinci etape, CSM Târgu Jiu este pe locul 6 în  Grupa B valorică a Ligii Naționale, cu 6 puncte acumulate. Etapa viitoare, pe 16 noiembrie, CSM Târgu Jiu se va deplasa în nordul țării, în Maramureș, pentru duelul cu CSM Sighetu Marmației, formație aflată pe ultimul loc în grupă.

Comment here