Handbal

Andrei Enache: Îmi lipseşte enorm de mult handbalul. Îmi lipseşte tot ceea ce înseamnă CSM Târgu Jiu!

A petrecut mulţi ani pe terenul de joc şi a obţinut rezultate de excepţie. Cea mai mare parte din cariera sa de jucător s-a derulat la Târgu Jiu, la clubul Energia, cu care a ajuns în cupele europene. Acum a îmbrăţişat cariera de antrenor şi vrea să împartă şi celor mici din experienţa sa. Andrei Enache a pornit la drum imediat ce proiectul CSM Târgu Jiu a început să prindă viaţă. A luat în primire Grupa de Junioare 3 a clubului CSM Târgu Jiu. Sub comanda tânărului antrenor, junioarele handbaliste de la CSM Târgu Jiu, aflate la primul sezon din istoria clubului la acest nivel, au obţinut calificarea în următoarea fază a competiţiei. Din păcate, din cauza situaţiei actuale nu se ştie dacă se va juca faza a doua a competiţiei juvenile. Dar, putem spune că munca lui şi a elevelor sale nu a fost în zadar. Multe dintre elevele sale pot face în scurt timp, pasul către echipa de senioare.

Forţat de această pauză, Andrei Enache a rămas în Târgu Jiu, dar din când în când s-a retras cu familia şi la ţară, pentru ca mezinul, Aron Andrei, să poată ieşi în curte.

Cum vă descurcați cu perioada asta de izolare?

Cu siguranta tuturor ne este extrem de greu în această perioadă în care ne lipsesc cei dragi, prietenii, rutina zilnica. Însă trebuie să rămânem pozitivi şi să privimşi partea plina a paharului şi anume faptul că putem să ne bucuram de fiecare clipă pe care o petrecem alături de familie, iar pentru mine asta este extrem de important.

Din punct de vedere sportiv pot spune că îmi lipseşte enorm de mult handbalul. Îmi lipseşte tot ceea ce înseamnă CSM Târgu Jiu pentru că s-a reuşit formarea unui colectiv foarte frumos!

Vorbești cu jucătoarele în această perioadă. Îți cer vreun sfat despre cum să se mențină în formă?

Ţin legătura cu fetele pe un grup de whatsapp dar este destul de greu şi sunt convins că forma sportivă a fiecareia acum este destul de scăzută, dar nu este o problemă, pentru că, să nu uităm, vorbim de copii de 13-14 ani, care au tot viitorul în faţă.

Crezi că se va mai relua campionatul? Opinia ta care este? În cazul care se va relua cum crezi că vor evolua lucrurile?

În ce priveşte campionatul, cred că este imposibil să se reia. Deşi ne-am dorit foarte mult să ne calificăm şi am reuşit asta, acum sunt lucruri mult mai importante pentru noi toţi. Dar vom vedea ce decizie vor lua cei din FRH.

Care este mesajul tău pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Iubitorilor de sport din Târgu Jiu şi nu numai le transmit să aibă parte de sănătate şi înţelepciune, iar atunci când ne vom revedea cu siguranţă vom fi învăţat că sportul trebuie să producă numai bucurie în sufletul nostru şi împreună vom savura fiecare meci indiferent de rezultat! Forţa CSM Târgu Jiu! Paste Fericit! Hristos a Înviat!

Comment here