Atletism

Andreea Chivoiu va alerga în premieră în proba de maraton. Duminică, 9 octombrie, gorjeanca Andreea Chivoiu va lua startul la Bucharest Marathon 2022

Atleta Andreea Chivoiu, campioană națională la alergare montană pe distanță lungă, va concura în premieră în proba de maraton. Duminică, 9 octombrie, gorjeanca Andreea Chivoiu va lua startul la Bucharest Marathon 2022. ”Deși este prima mea cursă la maraton, îmi doresc să scot un timp foarte bun, și de ce nu, să urc pe podium”, a declarat plină de optimism Andreea înainte de plecarea spre București.

Cu doar trei săptămâni în urmă, pe 24 septembrie, sportiva, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de antrenorii Ion Bură și Ionuț Dragoș Bură, a cucerit titlul de campioană națională la alergare montană pe distanță lungă, în cursa de 36 de km desfășurată la Câmpulung Moldovenesc. Acum, sportiva noastră este pregătită pentru o nouă provocare, cursa de maraton. Recunoaște că are emoții privind această cursă, dar modul în care este pregătită și sprijinită de antrenorii ei, o fac pe Andreea să meargă la București cu încredere și optimism că poate obține un rezultat foarte bun. 

Andreea Chivoiu, de la alergarea montană, unde ai câștigat titlul de campioană națională, alergi la maraton, unde este o altfel de cursă. Cum te simți înaintea acestei noi provocări? Pregătită?

Andreea Chivoiu: Sunt pregătită pentru aceasta cursă, deși este prima dată când voi alerga în proba de maraton. Am foarte mari emoții, dar, domnii antrenori văzând asta, sunt lângă mine, mă încurajează și asta mă face să mă ambiționez și mai tare.

Ce cursă preferi? Montană sau pe șosea?

Andreea Chivoiu: Îmi plac ambele curse, nu pot spune că am una favorită.

Cu ce obiectiv mergi la acest maraton?

Andreea Chivoiu: La acest maraton vreau să dau tot ce este mai bun din mine, deși este prima mea cursă, îmi doresc să scot un timp foarte bun, și de ce nu, să urc pe podium.

Comment here