Atletism

Alina EREMIA, de la CSM Târgu Jiu, campioană balcanică cu echipa României la Maratonul Atenei!

O nouă performanță istorică pentru atletismul gorjean! Atleta Alina Eremia a devenit campioană balcanică cu echipa României în proba de maraton, competiție desfășurată pe 12 noiembrie, la Atena. ”A fost o cursă destul de dificilă, dar spectaculoasă, pe unul dintre cele mai dificile trasee din lume, un traseu cu o poveste impresionantă. Pentru mine acest titlu înseamnă foarte mult și mă bucur că am reușit să obțin o medalie de aur pentru România”, ne-a declarat noua campioană balcanică la maraton pe echipe, Alina Eremia.

După ce a cucerit titlul de vicecampioană balcanică în proba de semimaraton cu echipa României, la începutul lunii septembrie, la Balcaniada de Semimaraton din Macedonia, de la Bitola, Alina Eremia a cunoscut, din nou, gloria europeană. De această dată, Alina a reușit să câștige aurul, pe echipe, la Maratonul Atenei. 

Desfășurat pe 12 noiembrie, la Atena, pe unul dintre cele mai dificile trasee din lume, Maratonul Atenei, desfășurat în cadrul Campionatului Balcanic de Maraton, a strâns la start sute de atlete de excepție din zona Balcanilor. Printre aceste atlete s-a numărat și Alina Eremia, sportivă cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură. Antrenorul care a scris istorie pentru atletismul gorjean, Ion Bură, crede că Alina Eremia are toate datele pentru a face pasul către marile competiții atletice. 

”Alina are acum vârsta la care trebuie să se gândească serios să se antreneze pentru marea performanță. Are tot cei trebuie să dovedească acest lucru, că poate să alerge performanțe de valoare la această probă”, ne-a declarat antrenorul Ion Bură, cel care se ocupă de pregătirea Alinei Eremia în cadrul secției de atletism de la CSM Târgu Jiu.

Plecată la Atena cu gândul la o medalie, Alina a făcut o cursă extraordinară și-a contribuit din plin la rezultatul final, iar team-ul tricolor a a cucerit mult râvnitul aur. Alina Eremia a făcut echipă cu o altă gorjeancă, Adela Bălțoi Dumitrescu, atletă care reprezintă acum clubul CSM Caransebeș. Am stat de vorbă cu multipla noastră campioană, care ne-a acordat un scurt interviu, imediat după sosirea în România.

INTERVIU ALINA EREMIA

Alina, felicitări pentru performanța obținută!

Alina Eremia: Mulțumesc frumos!

Ai încheiat anul în forță! Cum a fost concursul de la Atena?

Alina Eremia: A fost o cursă destul de dificilă, dar spectaculoasă, pe unul dintre cele mai dificile trasee din lume, un traseu cu o poveste impresionantă.

Ce înseamnă pentru tine acest titlu?

Alina Eremia: Pentru mine acest titlu înseamnă foarte mult și mă bucur că am reușit să obțin o medalie de aur pentru România. Este o încununare a efortului depus în ultimele luni de antrenament. Dar iată că am reușit, împreună cu colega mea de echipă, Adela-Paulina Dumitrescu, să urcăm pe cea mai înaltă treapta a podiumului. Din punct de vedere personal îmi doream un rezultat mult mai bun, un ”personal best”, dar este bine că am reușit să câștigăm aurul. Voi continua să mă pregătesc și să revin cu un timp mai bun. Cu acesta ocazie vreau să le mulțumesc antrenorilor, Ion Bură și Ionuț Dragoș Bură, pentru toată răbdarea.
 
Ai spus câteva luni de antrenament. Cât ai muncit pentru a ajunge la acest nivel?

Alina Eremia: Am muncit mult să ajung la acest nivel. E vorba de ani de antrenamente în spate. Și voi continua să ma antrenez și să dau cel mai bun randament. 

Mulțumită de bilanțul pentru acest an?

Alina Eremia: Sunt foarte mulțumită de bilanțul din acest an, iar la anul sper sa fie un bilanț și mai bun.

Ce urmează pentru tine?

Alina Eremia: Încă nu mi-am stabilit programul pentru următoarea perioadă. Voi sta de vorbă cu domnul profesor Bură și voi vedea ce trebuie să fac. Indiferent de situație, pentru mine urmează antrenamentele pentru competițiile de anul viitor.

Comment here