Baschet

Alin Borşa: Aştept de multă vreme să revin pe parchet într-un meci oficial. Ne aşteaptă un turneu dificil, dar vom da totul pentru a câştiga

CSM Târgu Jiu va evolua în următorul turneu din Liga Naţională pe teren propriu, în Sala Sporturilor. Timp de două zile, pe 22-23 decembrie, Târgu Jiul va fi gazda unui turneu la care vor participa U BT Cluj Napoca, Steaua Bucureşti şi CSM Galaţi. Formaţia gorjeană se va putea baza la acest turneu şi pe serviciile căpitanului Alin Borşa.

Baschetbalistul a ratat primul turneu al campionatului, cel de la Oradea, din cauza faptului că a ieşit pozitiv la retestare înainte de debutul noului sezon. Acum, Alin Borşa este gata de revenirea pe parchet într-un meci oficial.

Alin, din păcate, ai ratat primul turneu din cauza problemelor de sănătate. Cum a fost să nu poţi face deplasarea, să nu poţi juca, deşi ai aşteptat atât de mult acel moment? Ce sentiment ai avut că nu îţi poţi ajuta echipa din teren?

Alin Borşa: Am ratat turneul din cauza retestării pozitive, deși 90 zile de la primul test pozitiv nu mai trebuie nici macar o testare, dar se pare că FRB nu a fost de acord cu această regulă, fiind singura federaţie din țară care cere această testare, dar, asta este, trebuie să ne conformăm regulilor. A fost foarte greu pentru că aştept meciurile oficiale de aproape un an. Am urmărit meciurile echipei la tv şi m-am simțit ciudat că nu pot să fiu alaturi de ei şi să-i ajut, însă i-am încurajat cum am putut mai bine.

Care este opinia ta despre sistemul în care se desfăşoară campionatul, cu turnee?

Alin Borşa: Sistemul cu turnee este ceva mai greu. În primul rând din punct de vedere fizic, pentru că riscul unor accidentări este mai mare, având 2-3 meciuri într-o perioadă de 2-4 zile. Apoi, un alt aspect este legat de timpul pentru refacere între meciuri, care este prea puţin, la fel ca şi timpul de pregătire tehnică şi tactică petru următorul meci. Este un sistem la care trebuie să ne adaptăm.

Cum crezi că va fi turneul de la Târgu Jiu? CSM are de înfruntat doi adversari foarte puternici, Steaua şi U BT Cluj.

Alin Borşa: Ne aşteaptă un turneu dificil. Aşa este, avem de înfruntat doi adversari foarte puternici. Va fi extrem de greu cu echipa Clujului, multiplă campioană a României, care se luptă pentru trofee an de an şi care joacă în cupele europene. Şi Steaua Bucureşti este un adverar extrem de redutabil. O echipă ce are în componenţă jucători străini cu multe sezoane în campionate puternice, dar şi cu baschetbalişti români cu experienţă foarte mare la nivelul Ligii Naţionale. Noi vom da totul pe teren şi sper la finalul zilei să fim noi cei fericiți.

Poate fi un avantaj terenul propriu, atâta timp cât nu se joacă cu suporteri?

Alin Borşa: Terenul propriu este un avantaj indiferent de condiții. Puteam să aveam un avantaj şi mai mare dacă aveam suporterii lângă noi. Sper să-i avem pe suporteri lângă noi cât mai curând posibil şi într-un numar cât mai mare.


Comment here