Baschet

Alin Borșa: Am fost surprins pozitiv de ce se întâmplă la Târgu Jiu. Am încredere în proiectul CSM Târgu Jiu și în oamenii care se ocupă de acesta

Salut! Ce mai faci, Alin? Gata și sărbătorile. Vine și relaxarea anunțată de autorițăți. Este posibil să reluați antrenamentele. Cred că îți este foarte dor de baschet, de competiții, de colegi, de atmosfera de la meciuri. Ce îți lipsește cel mai mult?

Salut. Bine. Da, așteptăm să vedem ce presupune această relaxare. Îmi lipsește baschetul, normal, la fel ca și celor care sunt implicați în acest fenomen, începând de la antrenamente, până la programele de recuperare, vizionari și meciuri.

E un sezon încheiat? Crezi că se va relua campionatul?

Se discută tot felul de variante pentru a continua sezonul, dar în mod sigur nu cred că se va ajunge la o variantă care să permita acest lucru.

Alin, cum a fost pentru tine această perioadă la CSM Târgu Jiu?

A fost o perioadă foarte bună din toate punctele de vedere. Am avut o echipă tânără, inclusiv staff-ul. În perioada asta am reușit să contribuim împreună la acest proiect, fiecare a adus câte ceva din ceea ce a învățat în anii precedenți pentru a realiza o echipă competitivă.

Ce părere ai despre proiectul baschetbalistic CSM Târgu Jiu? Ai încredere în acest proiect? Crezi că este de viitor?

Cu siguranță am încredere în acest proiect și în oamenii care se ocupă de acesta. Însă trebuie multa răbdare și multă muncă. Altfel, se va ajunge la ce a fost in ultimii doi ani, atât la Târgu Jiu, cu proiectul ACS, cât și la Târgu Mureș.

Dacă ar fi să evaluezi ceea ce se întâmplă la CSM Târgu Jiu, care crezi că sunt plusurile, atuurile clubului gorjean?

Am fost surprins pozitiv de ce se întâmplă aici și mă refer în primul rând la ceea ce este mai important la un club, partea financiară. Cred este primul sezon în care totul este la zi după mulți ani pentru mine. Condițiile oferite de club, cazare, masă, transport, săli de antrenamente, sunt printre cele mai bune.

Evident, ca orice proiect care este la început de drum poate avea și minusuri? Unde crezi că se mai poate lucra la îmbunătățirea lucrurilor?

Un proiect de durată cere în primul rând stabilitate financiară, apoi continuitate la nivelul echipei. Mă refer la faptul că trebuie ținuți cât mai mulți dintre jucătorii de bază și să se facă schimbări doar acolo unde trebuie îmbunătățiri, să te axezi pe problemele care trebuie reparate.

Vei continua la Târgu Jiu?

Ca orice alt club din România, și CSM Târgu Jiu trebuie să își refacă total bugetul, acesta fiind afectat după această perioadă, și evident și target-urile pentru noul sezon, iar după ce acestea vor fi finalizate în mare parte, vom sta la discuții.

Ce le transmiți fanilor CSM Târgu Jiu, iubitorilor de baschet din Gorj?

Știu că lor le este dor de baschet, așa cum ne este și nouă, însă asta este situația momentan. Trebuie să trecem cu bine peste această perioadă și sper să ne vedem cu bine din nou în sală, cat mai repede.

Comment here