Box

Alexandru Sulea, medalie de bronz la Cupa României de Box Seniori! Este prima medalie obținută de CSM Târgu Jiu la o competiție de seniori

Weekend istoric pentru secția de box a CSM Târgu Jiu! Pugilistul Alexandru Sulea a obținut prima medalie la o competiție de seniori pentru clubul gorjean. Pugilistul legitimat la CSM Târgu Jiu a câștigat medalia de bronz la Cupa României de Box Seniori. Alexandru Sulea a urcat în ring la categoria 86 de kilograme. Competiția s-a desfășurat pe parcursul săptămânii trecute, la Sighetu Marmației. ”Ne vom antrena și mai mult și vom demonstra că locul nostru este pe cea mai înaltă treapta a podiumului”, a declarat la finalul competiției din nordul țării, antrenorul Petrișor Gănănău.

Pe parcursul săptămânii trecute, CSM Târgu Jiu a bifat un nou moment important în activitatea sportivă a clubului. În premieră, un sportiv legitimat la secția de box a participat la o competiție de seniori. Vă reamintim că de la înființarea secției și până în prezent, clubul nostru a participat la numeroase competiții juvenile, dar începând de săptămâna trecută, secția de box a CSM Târgu Jiu a făcut pasul și la competițiile de seniori. CSM Târgu Jiu a fost reprezentată la una dintre cele mai puternice competiții de seniori din țara noastră, Cupa României de Box Seniori, de Alexandru Sulea, pregătit de Petrișor Gănănău și Ștefan Grecescu. Alexandru Sulea, care se antrenează de aproape un an și jumătate la CSM Târgu Jiu, a intrat în ring la categoria 86 de kilograme. 

Toată lumea bună a boxului românesc a fost prezentă la competiția de la Sighetu Marmației, de la conducerea Federației Române de Box, în frunte cu președintele Vasile Cîtea, la marile legende legende ale boxului românesc(Petrișor Gănănău alături de Francisc Vaștag, foto jos), și până la cei mai buni antrenori și sportivi, care s-au înscris la cele 13 categorii de greutate la Cupa României de Box Seniori. 

Trecând peste emoțiile inerente unei participări în premieră pentru CSM Târgu Jiu la o competiție de seniori, sportivul gorjean a avut o evoluție foarte bună în semifinală, acolo unde s-a luptat cu reprezentantul clubului Rapid, Robert Alexandru. Pugilistul gorjean a pierdut la puncte confruntarea cu sportivul din București, care a câștigat mai apoi titlul de campion la categoria 86 de kilograme.

Extrem de încrezător în abilitățile sportivului său, Petrișor Gănănău este convins că pentru Alexandru Sulea este doar începutul și că vor urma și alte medalii. 

Petrișor Gănănău, antrenor secția de box a CSM Târgu Jiu: ”Alexandru a avut o evoluție foarte bună la Cupa României. A pierdut la puncte în semifinală în fața unui sportiv de la Rapid, care a devenit și campion. Ne bucurăm pentru evoluția bună a sportivului nostru, dar acum ne întoarcem la antrenamente. Ne vom antrena și mai mult și vom demonstra că locul nostru este pe cea mai înaltă treapta a podiumului. Mulțumim CSM Târgu Jiu, mulțumim domnului director Robert Bălăeț pentru sprijinul total și tuturor celor ce ne sunt aproape. Este prima medalie obținută în competițiile oficiale și cu siguranță nu ne oprim aici. Avem copii talentați și sunt sigur că vom avea succes la toate categoriile de vârsta. Drumul nostru continuă. Keep going…hard work and dedication!”

Galerie foto de la festivitatea de  premiere.  

 

 

 

Comment here