Baschet

Alexandru Berca a semnat cu CSM. Va juca şi sezonul viitor la Târgu Jiu

Alexandru Berca și-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu. Căpitanul echipei de baschet în primul sezon din istoria clubului va continua să evolueze pentru echipa gorjeană. Alex a semnat pentru un sezon cu echipa antrenată de Claudiu Alionescu.

Alex, după un prim sezon la CSM Târgu Jiu, din păcate încheiat brusc, ai ales să semnezi din nou cu CSM Târgu Jiu. Felicitări, vei continua să joci pentru echipa orașului tău. Ce te-a determinat să semnezi cu CSM? Ai mai avut și alte oferte?

Mulțumesc. Da, am ales să semnez cu CSM Târgu Jiu pentru că sunt foarte încântat de oamenii din club și de publicul de la Târgu Jiu. Am semnat cu inima deschisă și abia așteptam să fac acest lucru și apoi să pot să pășesc din nou pe parchetul „casei” mele. Orașul Târgu Jiu merită să vadă baschet, handbal, fotbal și nu doar atât, pentru că este un oraș cu un foarte mare potențial din punct de vedere sportiv, iar acest lucru s-a văzut și după ce au dispărut echipe sau după perioada grea de pandemie. Nu a renunțat nimeni, iar oamenii potriviți au ajuns la momentul potrivit în fruntea acestui club pentru a putea avea continuitate sportul la Târgu Jiu. Echipa de baschet CSM Târgu Jiu este echipa în care mă regăsesc perfect, în care îmi cunosc bine rolul. Aici lucrurile sunt așa cum trebuie, avem corectitudine și foarte important, atitudine. Nu sunt oameni lași, nu fug de responsabilități și fac tot ce trebuie, ca la carte. Ce mi-a arătat că trebuie să rămân aici? Sunt dorit, sunt acceptat și sunt ajutat să evoluez în baschet, ceea ce iubesc cel mai mult. Pentru mine, încrederea acordată a fost principalul motiv pentru a rămâne. Toți oamenii din acest club au avut o influență pozitivă asupra mea, iar anumite acțiuni mi-au deschis drumul spre un nou contract aici. Oferte nu am primit în mod oficial, doar anumite discuții care puteau să mă ducă spre o altă echipă, iar aici nu vreau să îmi măresc cota, să umplu paharul cu „nimic”, pentru că nimic duce la nimic. Sunt bucuros că am avut oferta pusă pe masă din partea celor de la CSM și am acceptat fără nici cea mai mică ezitare. Oricum nu îmi doream să evoluez în altă parte și o zic foarte sincer, prefer să fac treaba la mine în oraș, pentru că asta îmi doream de mic. Aveam atunci când eram mai mic dorința să joc la Cluj, s-a întâmplat să ajung și acolo, dar am realizat că nu este de mine și că nu o să mă regăsesc niciodată acolo ca sportiv, ba chiar mă bucur că am șansa să joc contra lor. Am semnat pe un an, un an care zic eu că o să fie foarte bun. Acest club are șanse să se dezvolte și văd că o face foarte bine, nu doar eu văd asta, ci toata lumea! Pentru începutul unei povești arată foarte bine, nu cred că am auzit pe nimeni să se plângă de ceva aici, atât la baschet, cât și la handbal. Totul a mers bine și cred că o să fie și mai bine, mai ales că acum toți suntem motivați și mai mult, după ce am văzut cât de greu este fără ceea ce iubesti să faci. Să stai în carantină, izolare, stare de urgență, să nu ai voie să faci nimic colectiv, oraganizat, este foarte greu. Cred că aceste aspecte și-au pus amprenta pe tot ceea ce înseamnă motivație!

Sezonul viitor va fi unul mult mai greu pentru CSM având în vedere nivelul echipelor cu care ne vom confrunta. Cum crezi că va fi pentru CSM? Tu personal cu ce gânduri pleci la drum ân noul sezon?

Nivelul clar este unul mai ridicat, însa nu ne speriem, nu plecăm din vestiar cu gandul „am pierdut”. Asta este o mentalitate care nu s-a regăsit nici anul trecut la echipa noastră. Vreau să cred că vom fi un grup puternic, un grup unit și asta o să facă diferența. Nu poți să te dai în spate atunci când ai în fața ta o echipă care este clar mai experimentată în prima ligă, asta este o sursă de motivație în plus, iar eu personal cred că o să reușim să facem o figură frumoasă în acest sezon. Se câștigă greu la Târgu Jiu, cine vine aici trebuie să dea tot ca tabela să arate în favoarea lor. Eu personal vreau să ajut echipa, să mă dezvolt, să învăț și mai mult, să acumulez de la oamenii care vor să mă ajute, să accelerez la maximum la fiecare antrenament și meci, să mă autodepășesc. Vreau o colaborare bună cu toți colegii mei. Eu sunt multumit de cum am evoluat până acum și asta se datorează oamenilor care mi-au dat încredere, pentru că asta consider că trebuie să primești să te poți afirma, încredere. Atunci când tu aduci un aport constant într-o echipă și ești multumit cu tine, cu ceea ce faci, consider că nu îți mai trebuie părerea nimanui despre cum trebuie tu să fii. Vreau să ajut și respect ceea ce mi se cere și sunt convins că rezultatele o să apară.

Vei rămâne capitanul echipei?

Rolul de capitan mi-a fost dat la începutul sezonului, un plus de energie și motivație. Mă speria la început acest lucru, credeam că nu sunt pregătit și poate o să o dau în bară, cum se spune. Am fost ajutat de jucători cu experiență și m-am bucurat să văd că nu sunt dat la o parte pentru simplul fapt că sunt tânăr. Dacă este să rămân căpitan, asta nu mai este decizia mea, asta este decizia antrenorului. Sunt convins că va face o alegere bună, indiferent dacă o să fiu eu sau altcineva. Eu îmi doresc, dar nu vreau să influențez pe nimeni, oamenii care se ocupă de echipă știu să își facă treaba așa cum trebuie și sunt sigur că totul va fi bine.

Un mesaj pentru fani CSM?

Vreau să le transmit fanilor în primul rând o rugăminte, atunci când vor avea acces în sală, cum și câți, nu conteaza, doar să fie exact așa cum au fost mereu, să fie cu noi, să ne dea energie și noi vom răspunde la fel, să înțeleagă că tot ce se întâmplă acum cu accest club este și pentru ei, pentru a renaște ceva ce a ieșit greșit cândva. Haideți să fim uniți, să ne bucurăm de toți sportivIi clubului, și să arătăm în continuare ce public frumos avem la Târgu Jiu! HAI CSM!!!

Alexandru Berca 

Data nașterii : 12.03.1998
Localitate: București
Poziția : Extremă/Shooting guard
Activitate: Multiplu campion şi medaliat la toate categoriile de vârstă la nivel juvenil cu CSS Târgu Jiu, unde a început şi cariera baschetbalistică. A debutat la nivel de seniori la Energia şi a mai trecut prin curtea titratelor echipe CSU Piteşti şi U BT Cluj. A mai evoluat și pentru ACS Târgu Jiu.

Comment here