Baschet

Debut de campionat cu două victorii pentru baschetbaliștii U14 CSM Târgu Jiu. Bilanțul înregistrat la Craiova menține echipa gorjeană în lupta pentru calificare în Grupa Valorică A

Echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu a debutat, la finalul săptămânii trecute, în noua ediție de campionat, sezonul 2023-2024. Echipa pregătită de Carlos Popescu s-a deplasat în perioada 17-19 noiembrie, la Craiova, acolo unde s-au disputat meciurile din cadrul Turneului 1 din Grupa 1.Tinerii baschetbaliști de la CSM Târgu Ju au înregistrat două victorii și două înfrângeri. Bilanțul înregistrat la Craiova menține echipa gorjeană în lupta pentru calificare în faza superioară a competiției. ”Am finalizat Turneul 1 “în cărți”, grație celor două victorii din ultima zi a acestei competiții, împotriva echipelor din Craiova respectiv, SCM Univ. Craiova și ACS Îngerii Băniei Craiova. Ne-am întors acasă cu șanse suficiente de continuare în Grupa Valorică A”, au fost primele concluzii ale antrenorului Carlos Popescu. 

Tinerii baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu s-au deplasat la finalul săptămânii trecute în Bănie, pentru primul turneu stagional. Băieții pregătiți de Carlos Popescu au fost repartizați în Grupa I, din care mai fac parte SCM U Craiova, ACS Îngerii Băniei Craiova, ACS Champions Craiova și CSU U VT Timișoara. Tinerii baschetbaliști de la CSM Târgu Ju au înregistrat două victorii și două înfrângeri. Despre evoluția echipei la primul turneu ne-a vorbit antrenorul Carlos Popescu. 

Carlos Popescu, antrenor echipa de baschet masculin U14 CSM Târgu Jiu: ”Am finalizat Turneul 1 “în cărți”, grație celor două victorii din ultima zi a acestei competiții, împotriva echipelor din Craiova respectiv, SCM Univ. Craiova cu scorul de 86-43 și 88-64 vs ACS Îngerii Băniei Craiova. Dacă primul joc a fost încă de la început la discreția noastră, a doua partidă disputată la interval de numai trei ore cu cei de la Îngerii Baniei, s-a demonstrat a fi un joc mult mai aprig. Primele două sferturi, propriu-zis de la egal la egal, cu un plus de inspirație pentru adversari, care au mers la cabine cu +4 puncte. Pauza s-a demonstrat a fi un moment excelent de analiză concretă în privința greșelilor comise atât în faza ofensivă, dar mai ales în privința erorilor neforțate. Best 5-ul a intrat pozitiv pe teren și am reușit un run de 12-0. Time-out solicitat evident de reprezentanta Craiovei a fost fără izbândă. Rotația a confirmat și ne-am distanțat constant. Am finalizat confortabil la + 24 pct. Nu ar fi corect să nu amintesc și de primele două partide pierdute împotriva ACS Champions Buc.-Craiova care, în ciuda eforturilor noastre câștigă cu 85-63 și de asemenea, înfrângere împotriva celor de la CSU-UVT Timișoara cu scorul de 91-61 pentru timișoreni. Prestație fluctuantă a băieților noștri în ambele confruntări, de unde se datorează în mare parte și nereușitele. Important este că am reușit să trecem peste frustrările din primele două partide și ne-am întors acasă cu șanse suficiente de continuare în Grupa Valorică A. Urmează o zi de pauză și reluăm munca pentru pregătirea returului acestei faze. Nu în ultimul rând vrem să mulțumim susținătorilor noștri care au fost numeroși la ultimele partide disputate împotriva celor două echipe gazdă, replicând cu vehemență galeriilor craiovene până la finalul partidei. Suntem bucuroși că am reușit să-i mulțumim!”

LOT CSM TÂRGU JIU: Matei Scornea, Sandu Dore, Vladimir Gugea, Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Mario Vezure, Alex Aniniș. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U14 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
16-19 NOIEMBRIE
CRAIOVA, SALA ION CONSTANTINESCU
GRUPA I / TURNEU 1
VINERI, 17 NOIEMBRIE, ORA 13.00
CSM TÂRGU JIU – ACS CHAMPIONS CRAIOVA 63-85

SÂMBĂTĂ, 18 NOIEMBRIE, ORA 15.00
CSM TÂRGU JIU – CSU UVT TIMIŞOARA 61-91
DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – SCM U CRAIOVA 86-43
DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE, ORA 14.30/15.00
CSM TÂRGU JIU – ACS ÎNGERII BĂNIEI CRAIOVA 88-64

 

Comment here