Baschet

Baschetbaliștii U16 CSM Târgu Jiu au terminat pe primul loc Grupa D și s-au calificat în Grupa Valorică A

Baschetbaliștii U16 CSM Târgu Jiu au încheiat prima fază a Campionatului Național pe primul loc în Grupa D și s-au calificat în Grupa Valorică A. Jucătorii pregătiți de Adrian Roșu au disputat pe 18 și 19 noiembrie, la Craiova, meciurile aferente Turneului 3 din această grupă. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 54-48 în fața celor de la CSS Târgu Jiu, dar a pierdut cu ACS Champions Craiova, scor 61-80. ”A fost un turneu fără miză, în care au jucat mai mult rezervele. A fost un turneu în care ne-am mișcat destul de bine, chiar dacă am fost învinși în meciul cu Craiova”, a declarat antrenorul juniorilor U16, Adrian Roșu.

Indiferent ce rezultate ar fi înregistrat la Craiova, CSM Târgu Jiu nu mai putea pierde locul 1 în grupă. Băieții lui Adrian Roșu erau deja calificați în faza superioară a competiției, în Grupa Valorică A, după meciurile Turneului 2. Chiar și în aceste condiții, echipa lui Adi Roșu s-a mișcat destul de bine. CSM Târgu Jiu s-a impus în fața CSS Târgu Jiu, scor 54-48, în primul meci al turneului, dar a pierdut ultima confruntare din grupă, dar care nu a influențat cu nimic clasamentul. ACS Champions Craiova s-a impus cu 80-61. Adrian Roșu este deja cu gândul la următoarea fază a competiției și-a anunțat care este obiectivul grupării gorjene: calificarea la Turneul Semifinal. Meciurile din Grupa Valorică A vor începe la finalul acestei săptămâni. 

Adrian Roșu, antrenor U16 CSM Târgu Jiu: ”A fost un turneu fără miză, în care au jucat mai mult rezervele. A fost un turneu în care ne-am mișcat destul de bine, chiar dacă am fost învinși în meciul cu Craiova. Așeptăm cu nerăbdare prima etapă din acest weekend să vedem cu cine și unde vom juca. Ne așteaptă 10 etape tari, care ne pot califica la Turneul Semifinal, acesta fiind obiectivul următor pentru noi”.

LOT CSM TÂRGU JIU U16 MASCULIN: Darius Anuța, Vlad Bordînc, Bogdan Calotă, Rareș Duca, Mihai Filip, Robert Isvoranu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Vlad Rădulea, David Rujenescu, David Scrădeanu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Andrei Bohorăscu. Antrenor: Adrian Roșu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL U16 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA D, TURNEU 3
CRAIOVA, SALA SPORTURILOR IȘALNIȚA

SÂMBĂTĂ, 18 NOIEMBRIE, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – CSS TÂRGU JIU 54-48
DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – ACS CHAMPIONS BUC-CRA 61-80

Comment here