Baschet

Yohanny DALEMBERT, noul jucător al CSM Târgu Jiu

CSM Târgu-Jiu a transferat un nou jucător, canadianul Yohanny Dalambert. Antrenorul Alionescu le-a mulțumit sponsorilor care sunt alături de echipa de baschet.

„Am reuşit să perfectăm un transfer pe poziţia 5, şi mă bucur că am putut să îl aducem, este un jucător calitativ care a mai cochetat cu baschetul european şi a jucat pentru o perioadă în Franţa, la Caen Basket Calvados, în Liga a doua. E un jucător canadian, Yohanny Dalembert, are 2,06 m şi 120 kg, e un pivot clasic, mobil, care cu siguranţă ne va ajuta foarte mult pe faza defensivă, unde încă mai avem destule probleme. Iar la Voluntari, cred eu că acolo s-a făcut diferenţa, la recuperările lor ofensive, la cele 24 de puncte pe care le-au marcat din recuperări. Mă bucur pentru că am reuşit acest transfer şi le mulţumesc pe această cale sponsorilor noştri care ne-au sprijinit la toate transferurile pe care le-am perfectat anterior, sunt oameni care iubesc acest sport” a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

CSM Târgu-Jiu se va baza, până la sfârșitul acestui sezon competițional, pe Yohanny Dalembert, fratele lui Samuel, fost jucător în NBA.

Născut în 1994, în Haiti, Dalembert măsoară 203 centimetri, este pivot și deține cetățenie canadiană.

Dalembert a jucat, între 2013 și 2017, pentru James Madison University, în NCAA. În vara lui 2017, acesta a semnat primul contract profesionist, pentru London Lightning,  în Canada. În sezonul 2018/19, el a jucat, la nivelul primei ligi canadiene, pentru Sudbury Five. Ulterior, acesta a evoluat pentru Niagara River Lions, formație la care a avut medii de 8.6 puncte, 4.9 recuperări și 1.3 capace. În actuala ediție competițională, acesta a jucat pentru Caen, în Franța, înregistrând medii de 3.5 puncte, 3 recuperări și 0.5 capace pe meci.

Yohanny DALEMBERT poate debuta pentru CSM Târgu Jiu la începutul faze a doua a Ligii Naționale, care va începe pe 1 februarie.

Comment here