Baschet

Xavier Cannefax s-a alăturat lotului gorjean. Interviu cu noul jucător al CSM Târgu Jiu. Cannefax: ”Primordial pentru mine este ca echipa să câștige”

Xavier Cannefax, noul jucător al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, s-a alăturat lotului gorjean. Baschetbalistul sosește din Kosovo Basketball Superleague, de la KB Prizreni, acolo unde a jucat în ultimii doi ani. Oficialii clubului au semnat o înțelegere cu Xavier Cannefax, valabilă pentru sezonul 2022-2023. Baschetbalistul american a ajuns la Târgu Jiu și a participat deja la primul antrenament al echipei. Clubul nostru îi urează bun venit şi să aibă parte de cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu! 

Joi după-amaiză, după câteva zile de pauză, baschetbaliștii grupării gorjene au revenit la antrenamente pentru a pregăti meciul din runda următoare a Ligii Naționale, cu Rapid București. Americanul Xavier Cannefax a participat joi la primul său antrenament sub comanda lui Claudiu Alionescu, unde şi-a cunoscut noii colegi. Antrenorul gorjean l-a prezentat pe Cannefax și le-a transmis un mesaj baschetbaliștilor gorjeni la reluarea pregătirilor. 

”Avem un jucător nou, începând de astăzi, care, cu siguranță, va fi un plus și ne va ajuta să ne atingem obiectivele. Aș vrea să îl primiți asa cum trebuie în echipa noastră și să îl sprijiniți să se adapteze cât mai rapid la filosofia noastră de joc, ofensiv și defensiv. Sper ca, în aceste trei zile libere, toată lumea s-a odihnit și s-a deconectat un pic de la baschet pentru că, de astăzi, revenim în sală și vom aveam foarte mult de muncă. Este clar că nu suntem într-un moment bun, dar este sigur că putem crește. Vom avea o nouă perioada de pregătire întrucât nu vom juca în acesta etapă iar acest lucru poate fi doar în avantajul nostru. Avem nevoie de mult focus, implicare fizică și dorință, la antrenamente”, le-a transmis Claudiu Alionescu jucătorilor săi.

”Obiectivul meu este să ajut cât de mult voi putea. Primordial pentru mine este ca echipa să câștige”, a declarat Cannefax la sosirea sa la Târgu Jiu. 

Chiar înainte de antrenament am stat de vorbă cu Xavier Cannefax. Baschetbalistul american ne-a dezvăluit care au fost motivele pentru care a semnat cu CSM Târgu Jiu. Pe de o parte, Cannefax crede că prima ligă din România este una destul de puternică și consideră că venirea lui în Liga Națională este o provocare pentru el, iar pe de altă parte, discuțiile pe care le-a avut cu căpitanul Porter Troupe despre CSM Târgu Jiu, l-au determinat să facă această alegere. Americanul născut în Oregon ne-a spus și care sunt obiectivele sale la Târgu Jiu. Cannefax se consideră un jucător rapid, care joacă fizic și căruia îi place competiția, după cum ne-a spus chiar el. Baschetbalistul speră ca suporterii echipei să vină în număr cât mai mare la meciurile următoare. 

Xavier Cannefax s-a născut pe 22 septembrie 1989, în Salem, Oregon. A absolvit Universitatea Warner Pacific din Portland, Oregon și a jucat pentru echipa Warner Pacific până în 2018. Tot în 2018 a venit în Europa, unde a semnat cu gruparea suedeză Uppsala Basket. După sezonul petrecut în Suedia, în 2019 a plecat în Qatar, unde a evoluat la Al Rayyan Doha, dar nu a stat foarte mult acolo și a revenit în Europa, la  Apollo Amsterdam, în Dutch Basketball League (DBL), prima ligă olandeză. În 2020, la capătul unui sezon de excepție cu Apollo Amsterdam, Cannefax și-a trecut în palmares titlul de cel mai bun marcator al primei ligi olandeze. A urmat transferul în Kosovo, la KB Prizreni, unde a jucat în ultimele două sezoane, 2020-2022.

Nume: Xavier CANNEFAX
Data nașterii: 22.09.1989
Loc: Salem, Oregon, SUA
Post: poate evolua pe pozițiiile 1-2

Activitate:
2012-2013: Salem, OR / South Salem High School

2013-2015: Santa Rosa Junior College (NJCAA)
2015-2016: Warner Pacific College (NAIA)
2016-2017: Warner Pacific College (NAIA)
2017-2018: Warner Pacific College (NAIA)
2018: Team Charlotte (Eurobasket Summer League in Las Vegas)
2018-2019: Uppsala Basket (Sweden-Basketligan)
2019- Ianuarie a trecut la Al Rayyan Doha (Qatar-D1)
2019-2020: BC Apollo Amsterdam Dutch Basketball League (DBL)
2020-2021: KB Ponte Prizren (Kosovo-Superliga): 16 meciuri – medii de 19.3 puncte, 3.4 recuperări, 5.4 asisturi 
2021-2022: KB Prizreni: 16 (Kosovo-Superliga): 12 meciuri – medii de 16.2 puncte, 3.6 recuperări, 4.2 asisturi
2021-2022: KB Prizreni: Liga Unike: 8 meciuri – medii de 17.1 puncte, 3.5 recuperări, 6.6 asisturi

Comment here