Handbal

Un nou transfer la CSM Târgu Jiu. Interul dreapta Sabrina Giulia LAZEA este noua jucătoare a grupării gorjene

CSM Târgu Jiu a perfectat un nou transfer pentru viitorul sezon din Liga Florilor. Gruparea gorjeană își construieșete lotul pentru noul sezon și și-a asigurat serviciile interului dreapta Sabrina Giulia Lazea, care se va alătura lotului pregătit de Liviu Andrieș în vara acestui an. Sabrina a jucat în Liga Florilor pentru CSM Deva, HC Zalău și CSM Slatina. Este medaliată cu bronz în Liga Florilor cu echipa din Zalău. Sabrina Lazea a semnat cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2023-2024. 

CSM Târgu Jiu se întărește pentru viitorul sezon din Liga Florilor. La gruparea gorjeană va ajunge Sabrina Lazea, o jucătoare cu experiență la nivelul primei ligi din România. Astfel, echipa lui Liviu Andrieș se întărește considerabil pe linia de 9m, și în special pe faza defensivă, pentru că interul Sabrina Lazea este o jucătoare care face mult faza defensivă și o face foarte bine. ”Eu sunt specializată pentru faza de apărare. Știu că CSM Târgu Jiu a avut una dintre cele mai bune apărări în acest sezon, iar pentru mine a fost un motiv serios să semnez cu CSM Târgu Jiu. Vreau să contribui anul viitor să avem cea mai bună apărare”, a declarat Sabrina Lazea, care a dezvăluit unul dintre obiectivele sale la gruparea gorjeană pentru viitorul sezon. 

Deși născută la Roma, Sabrina Giulia Lazea a început handbalul la Făgăraș, acolo unde își are originea familia ei. A început să deprindă tainele handbalului de la vârsta de 9 ani la clubul CSS Făgăraș. A stat până în 2013 la Făgăraș, după care a coborât în sudul țării, unde a activat un sezon la echipa de junioare 2 a CSS Caracal, echipă cu care a obținut prima performanță notabilă, medalia de argint la nivel de junioare 2 la finele sezonului 2014-2015. A trecut apoi, pentru sezonul 2015-2016, la echipa de junioare 1 a CSS 2 Baia Mare.

În 2016 a fost cooptată de CSM Deva, care se afla în acel moment în Divizia A. La Deva, Sabrina a făcut pasul la senioare, echipă pentru care a jucat până în iarna lui 2017. În timpul petrecut la Deva, Sabrina a contribuit decisiv la promovarea echipei în Liga Florilor. Tot la Deva, în 2017, Sabrina a debutat în Liga Florilor. A atras imediat atenția reputatului antrenor Gheorghe Tadici, care a transferat-o la HC Zalău în iarna anului 2017. La Zalău, Sabrina a continuat să se perfecționeze. ”Perioada petrecută la Zalău a contribuit foarte mult în consolidarea mea ca sportivă”, ne-a spus chiar Sabrina. Cu echipa din Zalău, imediat după sosirea ei la echipă, Sabrina și-a trecut în palmares o medalie de bronz în Liga Florilor, la finalul sezonului 2017-2018. Pe plan intern au urmat alte două medalii de bronz în Cupa României. Sabrina Lazea a participat și în campania europeană a Zalăului din EHF, competiție în care echipa din Transilvania a ajuns în optimile de finală. A fost o perioadă în care Sabrina a contribuit din plin la performanțele obținute de gruparea condusă de Gheorghe Tadici.

Evoluțiile foarte bune de la Zalău au atras atenția antrenorului Bogdan Burcea, care a convocat-o pe Sabrina la echipa națională a României. S-a întâmplat exact când a izbucnit pandemia și Sabrina nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a României. ”Sper cât mai repede să vină altă convocare”, ne-a spus plină de optimism, Sabrina Lazea. După perioada fructuoasă de la Zalău, Sabrina a trecut pentru sezonul 2022-2023 la CSM Slatina. Din vara lui 2023, Sabrina Lazea va juca pentru CSM Târgu Jiu. Interul dreapta a semnat cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2023-2024.

La puțin timp după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu, Sabrina Lazea ne-a acordat un interviu în care ne-a spus ce a determinat-o să aleagă CSM Târgu Jiu, ce obiective și-a propus pentru viitorul sezon din Liga Florilor, dar și un mesaj pentru fanii gorjeni.

INTERVIU SABRINA GIULIA LAZEA

Sabrina Lazea, îți spunem de pe acum bun venit la Târgu Jiu!

Sabrina Lazea: Bună ziua! Mulțumesc și abia aștept să ajung la Târgu Jiu!

Din această vară te alături lotului CSM Târgu Jiu. Care este povestea transferului tău la echipa din Târgu Jiu?

Sabrina Lazea: Povestea transferului meu e destul de simplă. Echipa din Târgu Jiu a prezentat mult interes față de mine și în momentul în care simt că sunt dorită undeva, înseamnă că locul meu este acolo.

În plus, ce te-a determinat să alegi CSM Târgu Jiu?

Sabrina Lazea: Am mai multe motive, dar vă voi spune doar două, care pentru mine sunt foarte importante. Pe de o parte seriozitatea cu care se abordează acest sport acolo și interesul dat de cei din conducerea clubulu pentru performanță, iar pe de altă parte, un al doilea motiv este faptul că echipa a avut una dintre cele mai bune apărări din campionat în acest an competițional. Cum eu sunt specializată pentru faza de apărare, pentru mine a fost un motiv serios să semnez și să contribui anul viitor să avem cea mai bună apărare.

Ce știai de echipa gorjeană înainte de a semna cu CSM Târgu Jiu?

Sabrina Lazea: Știam destul de multe. A fost o echipă care a ieșit în evidență în acest an, o echipă la care se vrea handbal de calitate și un handbal modern, cum se joacă în momentul de față, în viteza și spectaculos. Este o echipă care a produs surprize și care sunt sigură că va produce surprize plăcute și în sezonul viitor..

Cu ce gânduri te alături echipei pregătită de Liviu Andrieș?

Sabrina Lazea: Eu îmi doresc să avem cât mai multe victorii împreună și să terminăm și mai sus sezonul viitor. Îmi doresc să facem un joc bun, care să bucure lumea, pe cei care ne urmăresc și ne susțin.

Care este obiectivul tău personal?

Sabrina Lazea: Eu vreau ca de la an la an să joc mai bine. Sunt sigură că mai am multe de învățat și sunt pregătită să învăț și să văd cât de departe pot să ajung.

Vei fi colegă cu Andreea Mihart, care vine și ea de la Zalău. Mai cunoști pe cineva din lotul gorjean?

Sabrina Lazea: Le cunosc pe majoritatea fetelor. Ne întâlnim de câțiva ani din postura de adversare și abia aștept să ne cunoaștem și din postura de colege. Cu Ana Ciolan și Andreea Mihart am fost colege la Zalău și aștept să ne reîntâlnim la aceeași echipă.

Un mesaj pentru suporterii gorjeni!

Sabrina Lazea: Să vină la sală, pentru ca fără ei nu ar fi spectacol. Eu personal când intru în teren iubesc sentimentul de ”piele de găină” când sala e plină, cel mai probabil acesta este cel mai frumos sentiment când joci, să știi că ai susținerea suporterilor și că cineva se bucură alături de tine. Abia aștept să-i cunosc și să facem o echipă bună, pentru că și ei fac parte din echipa noastră!

Sabrina, mulțumim pentru interviu, mult succes și cât mai multe victorii cu CSM Târgu Jiu!

Sabrina Lazea: Vă mulțumesc și sper să fie un sezon cu cât mai multe victorii pentru CSM Târgu Jiu!

Nume: Lazea Sabrina Giulia
Data nașterii: 1.11.1997
Localitate: Roma, Italia
Post: Inter dreapta

Junioare 
CSS Făgăraș
CSS Caracal
CSS Baia Mare 2

Senioare
CSM Deva 2016-2017 
HC Zalău 2017-2022
CSM Slatina 2022-2023

Comment here