Baschet

Robert Bălăeț: Sfintele sărbători să le aducă tuturor gorjenilor și tuturor românilor numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit! Hristos a Înviat!

Epidemia de coronavirus a suspendat sportul pe aproape întreaga planetă. Dacă la fotbal, în România, se discută despre o posibilă reluare a campionatului la începutul lunii iunie, la handbal și baschet lucrurile sunt incerte. Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu-Jiu, nu crede că se mai poate salva ceva din actualul campionat.

”Pentru noi este o pierdere, pentru că am avut un an bun. Sper să ne facem o strategie pentru anul viitor și cred că CSM-ul va merge mai departe, spre mai bine” a declarat Bălăeț.

Epidemia de coronavirus dă astfel mari bătăi de cap și conducătorilor de club, nu numai sportivilor. Echipat corespunzător, Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu Jiu, merge zilnic la sediul clubului pentru a rezolva problemele administrative. Clubul trebuie să rămână funcțional și să fie pregătit în orice moment pentru reluarea activității. În plus se fac strategii și pentru viitorul sezon.

Cum te descurci cu perioada asta de izolare?

Perioada asta este una atipică. Îmi petrec în mare parte timpul între casă și biroul de la noul sediu al clubului, de la stadion. Eram obișnuit cu un stil de viață mult mai alert. Erau multe probleme de rezolvat, la toate secțiile, antrenamente, organizarea de competiții, deplasări, echipamente, diverse alte probleme administrative ale clubului. Acum, în acest context, în care competiţiile sportive sunt oprite, iar antrenamentele sunt închise, activitatea este mult redusă. Dar, asta nu înseamnă că nu avem de lucru. Din contră, mai sunt hârtii de rezolvat, totul trebuie pus la punct din acest punct de vedere. Nu vrem ca reluarea activităților să ne prindă nepregătiți.

Care crezi că este impactul pe care îl are această perioadă asupra sportivilor, cum pot depăși această situație și ce este de făcut. Vorbești cu jucătorii despre cum să se mențină în formă? Știu că antrenorii țin legătura constant cu sportivii. Îți cer vreun sfat despre cum să se mențină în formă?

Impactul este mare, total neprevăzut. Nimeni nu a luat în seamă o astfel de situație. Aud tot felul de păreri. Sincer? Mental nu am fost pregătiți pentru așa ceva. În contextul restricțiilor impuse e clar că sportivii sunt afectaţi, atât în planul pregătirii fizice, dar mai ales din punct de vedere al stilului de viaţă pe care trebuie să îl adopte. Ne adaptăm din mers la noile condiții. Sper ca toți să înțeleagă cu ce ne confruntăm în acest moment. Traversăm o perioadă grea, dar acum se văd adevăratele caractere. Am discutat și cu antrenorii, care le-au trimis sportivilor un program de pregătire fizică individuală, pentru a se menţine cât mai aproape de nivelul optim, dar în același timp încercăm să le menținem și moralul ridicat, pentru că trebuie să ne sprijinim reciproc. CSM este o mare familie și așa va rămâne. Cred că această perioadă ne va face să fim mult mai uniți pe viitor. Mi-e dor de sportivii clubului nostru, mi-e dor de atmosfera de la antrenamente, de competiții. Dar, toți trebuie să aşteptăm cu optimism momentul în care vom putea reveni la activităţile cotidiene de dinainte.

Crezi că se va mai relua campionatul? Opinia ta care este? În cazul care se va relua cum crezi că vor evolua lucrurile?

99% campionatele nu se vor relua, iar dacă se vor relua, clar se va juca fără spectatori. Din punct de vedere sportiv stăm bine. La handbal fete am reușit să păstrăm lotul integral. La baschet, chiar dacă jucătorii străini au plecat, avem un lot foarte bun care poate face față fără probleme campionatului. Iar cei mici, juniorii, abia așteaptă să revină la antrenamente.

Care este mesajul tău pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Îmi este dor de și public. Fără ei nu existăm. Atunci când se vor ridica restricțiile și spectatorii vor putea să revină la meciuri, abia aștept să revăd din nou sala plină și atmosfera creată de fanii CSM, iar noi le promitem spectacol la revenire.

Sfintele sărbători să le aducă tuturor gorjenilor și tuturor românilor numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit! Hristos a Înviat!

Comment here