Handbal

Oana Maria Bucă, încă un sezon la CSM Târgu Jiu! Interul stânga şi-a prelungit înţelegerea cu echipa gorjeană

Lotul CSM Târgu Jiu pentru următorul sezon competiţional prinde contur de la o zi la alta. După ce ieri v-am anunţat de prelungirea contractului cu pivotul Mirabela Coteţ, veştile bune continuă şi astăzi. Oana Maria Bucă şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea gorjeană şi va evolua şi în sezonul 2023-2024 la CSM Târgu Jiu. ”Am decis să rămân la Târgu Jiu pentru că aici este o echipă unită, iar rezultatele pozitive din acest sezon şi dorinţa de performanţă de la acest club m-au determinat să continui la CSM Târgu Jiu”, ne-a explicat Oana Maria Bucă de ce a ales să rămână la Târgu Jiu, sub comanda lui Liviu Andrieş.

Oana Maria Bucă s-a alăturat proiectului CSM Târgu Jiu în vara anului 2022. Jucătoarea, care împlineşte 26 de ani luna aceasta, a bifat cu CSM Târgu Jiu al 4-lea sezon în Liga Florilor. Interul stânga de la CSM Târgu Jiu mai are la activ trei sezoane în Liga Florilor, două cu Rapid București și unul cu Activ Prahova Ploiești.

Reprezentanţii clubului gorjean şi-au asigurat postul de inter stânga pentru viitorul sezon competiţional, după prelungirea înţelegerii cu Oana Bucă, jucătoare cu experienţă pe linia de 9m. Oana Bucă este una dintre cele mai bune marcatoare din tabăra gorjeană în acest sezon, în special datorită golurilor marcate de la 7m, capitol la care are un procentaj foarte bun. ”Specialista” aruncărilor de la 7m ne-a spus care au fost motivele care au determinat-o să rămână la Târgu Jiu. Interul stânga din echipa antrenată de Liviu Andrieş a povestit cum a ajuns să execute aruncările de la 7m. Oana Bucă a vorbit şi despre Cupa României, dar şi despre duelul cu Slatina. Handbalista este convinsă că CSM Târgu Jiu poate ajunge în Finl 4-ul Cupei României.

INTERVIU OANA MARIA BUCĂ

Oana Maria Bucă, ai semnat prelungirea contractului cu echipa noastră pentru încă un sezon. Care au fost motivele care te-au determinat să rămâi la CSM Târgu Jiu?

Oana Maria Bucă: Am decis să rămân la Târgu Jiu pentru că aici este o echipă unită, iar rezultatele pozitive din acest sezon şi dorinţa de performanţă de la acest club m-au determinat să continui la CSM Târgu Jiu.

Cu ce gânduri ţi-ai pus semnătura pe un nou contract?

Oana Maria Bucă: Mi-am pus semnătura pe un nou contract cu gândul de a munci mai mult, de face performanţă în Liga Florilor și de a continua să surprindem plăcut prin această echipă frumoasă, care s-a format încă din primul an de Liga Florilor.

Oana, cum te-ai acomodat la Târgu Jiu?
 
Oana Maria Bucă: La Târgu Jiu m-am acomodat foarte bine. Îmi place că este un oraş foarte liniştit şi cu oameni foarte primitori.

CSM Târgu Jiu este considerată revelaţia campionatului, cu rezultate bune şi evoluţii apreciate de toată lumea. Este vreun secret în spatele acestor evoluţii?

Oana Maria Bucă: Secretul din spatele evoluției echipei se datorează staff-ului, deoarece ei ne susţin şi ne sunt alături indiferent de rezultatele obținute, dar şi a seriozității de care am dat dovadă la antrenamente şi în partidele oficiale.

Oana, esti specialista echipei la aruncarile de la 7m. Care este povestea aruncărilor de la 7m?

Oana Maria Bucă: În ceea ce privește povestea aruncărilor de la 7m, totul a început la Rapid. Eu veneam după o perioadă de accidentare şi a trebuit să intru treptat în joc şi am fost trimisă să execut aruncările și de atunci mi-a plăcut postura asta și am încercat să profit de ea din plin. Am continuat şi la Târgu Jiu, unde am fost încurajată de către domnii antrenori în acest sens, iar eu încerc să le răsplătesc încrederea oferită.

Vine şi meciul de cupă, cu Dacia Mioveni. Avem forţa să mai scriem o pagina de istorie în acest sezon, ma refrer la o calificare în Final 4?

Oana Maria Bucă: Da, eu sunt convinsă că ne putem califica. Eu cred foarte mult în echipa mea şi sunt sigură că în ziua meciului vom da tot ce este mai bun pentru calificarea în Final 4.

Vine deplasarea de la Slatina. Meci important. Cum vezi meciul de acolo?

Oana Maria Bucă: Cred că la Slatina va fi un meci greu, un meci de luptă. Ştim foarte bine că Slatina face meciuri bune pe teren propriu. Trebuie să mergem cu foarte multă determinare şi trebuie să muncim foarte mult în apărare. Am încredere în echipa mea şi cu siguranţă vom da totul pe teren pentru a lua cele 3 puncte.

Ce le transmiţi fanilor CSM Târgu Jiu?

Oana Maria Bucă: Le transmit mulţumirile noastre, pentru că sunt mereu lângă noi şi ne transmit din energia lor. HAI CSM!

Vâlceanca Oana Maria Bucă s-a născut pe 13 martie 1997 și a deprins tainele handbalului la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, acolo unde și-a început junioratul. Oana Bucă are un palmeres impresionant la nivel juvenil. Cu echipa de junioare de la Vâlcea a cucerit rând pe rând titlurile de campioană națională și vicecampioană la nivel de junioare 2, 3 și 4. În 2016 și-a trecut în cont încă un titlu de campioană națională la junioare cu CSM București. În vara anului 2014, Oana Bucă se afla sub contract cu echipa de Divizia A, Activ Plopeni. Atunci a fost convocată la Naţionala Under 18 a României, pentru Campionatul Mondial din Macedonia 2014. Cu Oana Bucă în echipă, România a reuşit o performanţă senzațională la acel turneu, reușind să câștige titlul mondial!

După sezonul 2013-2014, când a evoluat pentru Activ Plopeni, Oana a trecut la CSM București și mai apoi în 2016 la Rapid București, în eșalonul secund. Cu echipa din Giulești a reușit promovarea în prima ligă a României în 2017, atunci când Oana Bucă și-a făcut și debutul pe prima scenă a handbalului românesc. După un prim sezon în Liga Florilor, Oana a trecut pentru o ediție de campionat, 2018-2019, la Știința București. A revenit la Rapid și a jucat din nou în Liga Florilor în sezonul 2019-2020. Oana și-a continuat parcursul în Liga Florilor și în sezonul 2020-2021, de această dată la Activ Prahova Ploiești. De la Ploiești a trecut pentru sezonul 2021-2022 la Unirea Slobozia, iar din vara anului 2022 este jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu. 

OANA MARIA BUCĂ
Data nașterii: 13.03.1997
Locul nașterii: Râmnicu Vâlcea
Post: Inter stânga

Comment here