Handbal

Mirabela Coteţ, până în 2024 la CSM Târgu Jiu! Pivotul a semnat prelungirea contractului cu gruparea gorjeană

Handbalistele CSM Târgu Jiu se pregătesc intens în aceste zile pentru confruntarea din Cupa României, cu Dacia Mioveni, de pe 9 martie, în timp ce reprezentanții clubului se gândesc deja la următorul an competițional. Astfel, oficialii grupării gorjene au ajuns la un acord cu pivotul Mirabela Coteţ, care va evolua şi în sezonul 2023-2024 pentru CSM Târgu Jiu. ”Am vrut să rămân la Târgu Jiu, pentru că aici am găsit o echipă unită şi dornică de performanţă. Eu am încredere că vom putea să facem performanță şi în sezonul care urmează”, ne-a declarat Mirabela Coteţ, imediat după ce şi-a pus semnătura pe noul contract.

Mirabela Gabriela Coteț a venit la începutul lunii decembrie la CSM Târgu Jiu. Handbalista de 22 de ani a venit de la HC Dunărea Brăila și a semnat până la finele acestui sezon cu gruparea gorjeană. Evoluţiile sale au fost pe placul oficialiilor gorjeni, care au decis să-i prelungească contractul până în vara anului 2024. Imediat după semnarea contractului am stat de vorbă cu Mirabela, care ne-a spus de ce a ales să rămână la Târgu Jiu. Pivotul echipei gorjene a vorbit în cadrul unui scurt interviu despre adaptarea sa la echipa antrenată de Liviu Andrieş, despre Cupa României şi despre duelul cu Slatina. Handbalista a avut şi un mesaj pentru suporterii gorjeni. 

INTERVIU MIRABELA GABRIELA COTEŢ

Mirabela Coteț, ne bucurăm să aflăm că te-ai decis să rămâi la Târgu Jiu. Ai semnat prelungirea contractului cu echipa noastră pentru încă un sezon. Care au fost motivele care te-au determinat să rămâi la CSM Târgu Jiu?

Mirabela Coteţ: Am vrut să rămân la Târgu Jiu, pentru că aici am găsit o echipă unită şi dornică de performanţă. Eu am încredere că vom putea să facem performanță şi în sezonul care urmează.

Cu ce gânduri ţi-ai pus semnătura pe un nou contract?

Mirabela Coteţ: În primul rând cu gândul de a evolua cât mai bine, atât în acest sezon, cât şi în sezonul viitor. Personal vreau să evoluez ca şi jucătoare, să îmi ridic nivelul de joc, iar în sezonul ce urmează să îmi ajut echipa cât mai mult.

Mirabela, cum te-ai acomodat la Târgu Jiu? 

Mirabela Coteţ: M-am acomodat foarte bine, după părerea mea. Fetele au fost foarte primitoare, dar şi antrenorii, şi pot să spun că am fost norocoasă pe tema asta. Toţi cei de aici m-au ajutat să mă adaptez rapid la noile cerințe. Îmi place atmosfera din vestiar și faptul că toată lumea este concentrată pe performanță la această echipă.

CSM Târgu Jiu poate fi numită clar revelaţia campionatului. Este un secret în spatele acestor evoluții de excepție, vorbind atât de echipă, cât şi de tine individual?

Mirabela Coteţ: Cu siguranță am evoluat bine ca și echipă, dar cred că este loc şi de mai bine. După părerea mea, secretul, nu ştiu dacă pot să-i spun secret, este faptul că la această echipă sunt câteva jucătoare tinere, care aduc un plus de entuziasm în joc. Iar faptul că evoluăm într-o simbioză perfectă cu jucătoarele mai experimentate, face din echipa noastră, așa cum spun foarte mulţi, o revelație.

Mirabela, cum este acolo pe semicerc? Ai lupte grele de dus din postura de pivot.

Mirabela Coteţ: Pe semicerc este un amestec de trăiri. Uneori am senzația că nu îmi iese nimic, însă alteori, împreună cu echipa, depășesc totul cu ușurinţă.

Vine şi meciul de cupă, cu Dacia Mioveni. Avem forţa să mai scriem o pagină de istorie în acest sezon, mă refer la o calificare in Final 4?

Mirabela Coteţ: Da, vine meciul cu Mioveni, şi este unul destul de dificil. Noi încercăm să luăm fiecare meci în parte şi să scoatem maxim de la fiecare partidă. Am încredere în echipa noastră și trebuie să credem cu adevărat în șansa noastră, mai ales că am învins echipa din Mioveni de două ori în Liga Florilor. Deci, calificarea în Final 4 este ceva realizabil!

Vine deplasarea de la Slatina. Meci important. Cum vezi meciul de acolo?

Mirabela Coteţ: Deplasarea de la Slatina este foarte importantă. Cred că trebuie să abordăm cu maximă seriozitate această confruntare. Nu va fi un meci ușor și îmi doresc să ne luăm revanșa, având în vedere meciul din tur. 

Ce le transmiţi fanilor CSM Târgu Jiu, iubitorilor de handbal din Târgu Jiu?

Mirabela Coteţ: Iubitorilor de handbal din Târgu Jiu le transmit să fie în continuare alături de echipă, așa cum au fost pe tot parcursul campionatului și să aibă încredere in noi. Cred că împreună suntem mai puternici. Hai CSM Târgu Jiu și va așteptăm în număr cât mai mare la sală!

Născută pe 22 februarie 2001, Mirabela Gabriela Coteț a început handbalul în orașul natal, la LPS Brăila, unde activat între anii 2015 și 2019. În această perioadă, Mirabela a cucerit titlul de vicecampioană la nivel de Junioare II, în sezonul 2016-2017, dar și titlul de cel mai bun pivot din țară la Turneul Final Junioare 2, distincție acordată de Federația Română de Handbal. A urmat apoi medalia de bronz la finalul sezonului 2017-2018, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Evoluțiile sale la nivel de junioare au fost monitorizate de oficialii federației, care au convocat-o în 2019 la naționala de tineret a României. Tot în 2019 a făcut pasul la senioare și a debutat în Liga Florilor la HC Dunărea Braila. A evoluat la Brăila timp de 3 sezoane, timp în care a ajuns cu echipa din orașul natal în sferturile de finală ale EHF European League.

MIRABELA GABRIELA COTEȚ
Data nașterii: 22.02.2001

Localitate:Braila
Post:Pivot
Junioratul:
LPS Brăila – 2015/2019
Senioare:
HC Dunărea Brăila – 2019/2022

Comment here