Handbal

Memorialul „Mircea Pașek”, 27-29 august, Târgu Jiu – Prima EDIȚIE. Vineri, prezentarea lotului echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu va organiza la finalul acestei săptămâni un puternic turneu de handbal feminin. Turneul va fi gazduit de Sala Sporturilor din Târgu Jiu în perioada 27-29 august și va purta denumirea de Memorialul „Mircea Pașek”. Competiția va fi la prima ediție. Vineri, 27 august, de la ora 19.00, va avea loc și prezentarea lotului echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu.

La startul turneului organizat de clubul gorjean vor lua parte, pe lângă formația gazdă, CSM Târgu Jiu, echipele CSU Cluj Napoca, CSU Oradea și CSM Corona Brașov.

Din păcate, la începutul lunii august a acestui an a încetat din viață fostul mare antrenor de handbal Mircea Pașek. Un antrenor de clasă, cu o experiență de aproape patru decenii în lumea bună a handbalului de mare performanță. Mircea Pașek și-a pus fără îndoială amprenta asupra handbalului gorjean, fie din postura de antrenor principal al echipei Energia, fie ca director tehnic al grupării gorjene. Generații întregi de handbaliști au evoluat sub bagheta renumitului antrenor. De remarcat că actualul coordonator al secției de handbal a CSM Târgu Jiu, Dan Ilieș, dar și toți antrenorii secției de handbal de la ora actuală: Liviu Andrieș, Adrian Eremia, Andrei Enache, Vali Popescu, au fost sub comanda profesorului Mircea Pașek.

În semn de prețuire pentru contribuția adusă handbalului gorjean, dar și pentru a cinsti memoria unui om dedicat în totalitate acestui sport, oficialii clubului gorjean au luat decizia de a organiza o competiție amicală de handbal în amintirea antrenorului Mircea Pașek.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu: „În acest weekend vom organiza un turneu de handbal, prima ediție a Memorialului „Mircea Pașek”. Am ales să denumim astfel turneul în memoria profesorului Mircea Pașek, un om deosebit din toate punctele de vedere. Mircea Pașek a fost un antrenor pasionat de handbal, un profesionist desăvârșit, care a avut o contribuție importantă în dezvoltarea handbalului gorjean. Pe domnul profesor Mircea Pașek l-am respectat enorm, atât ca antrenor, dar mai ales ca om, de la care am avut multe lucruri bune de învățat!”

Competiția din Sala Sporturilor din Târgu Jiu se anunță a fi un turneu foarte puternic, cu meciuri interesante, dar mai ales utile din punct de vedere al pregătirii pentru următoarea stagiune a Diviziei A la handbal feminin.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu: „Cu siguranță vor fi jocuri foarte bune de pregătire, mai ales că noul sezon din Campionatul Național al Diviziei A va începe în luna septembrie și astfel de meciuri sunt cu siguranță extrem de utile. Mă aștept la o evoluție bună din partea echipei noastre, mai ales că joacă „acasă”, în fața fanilor, acest lucru fiind un mare plus în economia unui meci”.

Vestea bună este că spectatorii vor avea acces în Sala Sporturilor la acest turneu, în conformitate cu măsurile prevăzute de legislația în vigoare. În prima zi a turneului, vineri 27 august, de la ora 19:00, înaintea jocului cu CSU Oradea, va avea loc și prezentarea lotului echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2021-2022.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu: ” Ma bucur enorm că în sfârșit putem să organizăm jocuri cu spectatori, în condițiile legii, iar fanii echipei noastre pot, din nou, să susțină echipa din tribunele Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Vineri avem și prezentarea lotului, de la ora 19.00, iar pe această cale îi invit pe suporterii CSM Târgu Jiu să ne fie alături”.

Programul turneului:

Comment here