Lupte

Luptătorii gorjeni Amelian Istrătescu și Yanis Peciuc vor reprezenta CSM Târgu Jiu la Campionatul Național U15 și Juniori 4-Probă parter, de la Călărași

Sportivii din cadrul secției de lupte a CSM Târgu Jiu se pregătesc intens pentru ultima competiție din acest an dedicată juniorilor. Amelian Istratescu, la categoria 85 de kilograme și Yanis Peciuc Yanis, la categoria 44 de kilograme, sportivi pregătiți de Mădălin Gorjanu, vor participa la Campionatul Național pentru Juniori U15 și Juniori 4, lupta la sol-proba parter. Competiția se va desfășura la Călărași în perioada 27-29 octombrie. 

După reușita lui Octavian Mitoi, din urmă cu două săptămâni, de la Călărași, acolo unde luptătorul gorjean a cucerit titlul de campion național la categoria de vârstă U17-proba parter, reușind să-și adjudece medalia de aur la categoaria 71 de kilograme din cadrul Campionatului Național Invididual U17 / Probă parter, alți doi sportivii de la secția de lupte a CSM Târgu Jiu vor încerca să performeze în proba parter, de această dată la categoriile de vârstă Juniori U15 și Juniori 4. 

Luptătorii juniori de la CSM Târgu Jiu vor să încheie anul cu rezultate cât mai bune în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții rezervate juniorilor de la finalul acestui an. Antrenorul Mădălin Gorjanu are încredere în cei doi luptători ai săi, Amelian Istratescu și Yanis Peciuc, că pot să obțină rezultate bune la acest turneu. 

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte CSM Târgu Jiu: ”După un rezultat extraordinar al lui Octavian Mitoi, obținut în urmă cu două săptămâni, este normal să ne dorim să vină din spate și sportivi mai tineri, cu rezultate din ce în ce mai bune. Cei doi nu sunt străini de competiții. Mai mult decât atât, Amelian este medaliat deja anul acesta. Pentru ei este ultima competiție din acest an și ar fi frumos să fie un final de an cu reușite. Nu va fi deloc ușor, pentru că deja am văzut acum două săptămâni că acest sistem de competiție pentru lupta la sol aduce pe saltea foarte mulți copii, dar am încredere în cei doi că pot lupta pentru un rezultat bun”.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni, la Călărași, a avut loc în premieră Campionatul Național Individual U17-Probă parter.

”Este primul an în care se organizează acest fel se Campionat Național. Pentru a dezvolta cât mai mult diversitatea procedeelor, Federația Română de Lupte a înființat acest C.N pentru mai multe categorii de juniori. Practic, lupta începe cu unul din sportivi culcat pe burtă, iar adversarul său va încerca să puncteze cât mai mult în decurs de 30 de secunde pe repriză. Apoi, rolurile se vor schimba, atacantul devenind apărător și invers”, ne-a explicat în ce constă această probă, antrenorul Mădălin Gorjanu.

Comment here