Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 3 / CSM Târgu Jiu pierde în prelungiri cu CSM Focşani / CSM Târgu Jiu – CSM Focşani 89-93 (Galerie Foto)

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 4 martie, în prelungiri, confruntarea disputată pe teren propriu cu CSM Focşani, scor 89-93. Meciul a contat pentru etapa a-3-a din Grupa 11-18 din Liga Naţională de Baschet Masculin. În meciul pierdut contra Focşaniului, Shamiel Stevenson a reuşit să înscrie numai puţin de 40 de puncte, fiind cel mai bun om al grupării gorjene. În această partidă am consemnat şi debutul americanului Randall Brumant la CSM Târgu Jiu. 

Reveniţi pe parchetul din Sala Sporturilor, după o lungă pauză competiţională, baschetbaliştii grupării gorjene au ratat oportunitatea de a-şi trece în cont o nouă victorie în Liga Naţională şi au început cu stângul seria celor patru meciuri pe care echipa din Târgu Jiu o are de disputat în Grupa 11-18 pe parcursul lunii martie. Baschetbaliştii lui Kresimir Basic au pierdut la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse, în care cele două formaţii au trecut rând pe rând la conducere şi în care a fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru a se stabilii echipa câştigătoare. Echipa oaspete a avut un plus de luciditate în over-time şi a reuşit să se impună la Târgu Jiu. 

În lipsa căpitanului Porter Troupe, accidentat, CSM Târgu Jiu a început partida cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Thomas Kottas, Noam Weinberg şi Andrei Bărăgan. Shamiel Stevenson a fost cel care a deschis seria punctelor din acest meci, iar Dylan Frye a venit cu prima reuşită de 3p a meciului, pentru 5-2, iar CSM Târgu Jiu părea hotărâtă să facă un meci mare. Oaspeţii au dat prima replică din meci şi-au trecut la conducere, scor 5-8, dar Shamiel Stevenson a reuşit şi el o aruncare de 3p, iar tabela indica 8-8. Kresimir Basic l-a trimis în teren Randall Brumant, care şi-a făcut astfel debutul pentru CSM Târgu Jiu. Dylan Frye, cu o nouă aruncare de 3 a menţinut echilibrul pe tabelă, scor 11-11. Un echilibru care însă s-a rupt treptat şi echipa vizitatoare a urcat la +8 pe tabelă, scor 14-22. Ultima reuşită din primul sfert a aparţinut lui Dylan Frye, o altă reuşită de 3p, care a stabilit scorul după primele zece minute de joc, favorabil oaspeţilor, scor 17-22. 

Sfertul doi a început cu un coş al oaspeţilor, scor 17-24. Replica CSM Târgu Jiu a venit de la Randall Brumant, care a reuşit primele sale puncte pentru CSM Târgu Jiu, pentru 19-24. Oaspeţii au avut o nouă serie bună şi au ajuns la 19-31. Seria echipei din Focşani a fost întreruptă de Anthony Durham, de la linia de libere. Echipa din Focşani şi-a reluat însă atacurile şi s-a distanţat la +15 pe tabelă, scor 20-35, la jumătatea actului doi. Sfertul doi a continuat în aceaşi manieră, cu echipa din Focşani la cârma jocului, care şi-a menţinut un avantaj consistent pe tabelă până la pauza mare, scor 32-46.

De la vestiare a venit parcă o altă echipă a CSM Târgu Jiu. Cu un Shamiel Stevenson dezlănţuit, cu Dylan Frye precis la aruncările de la distanţă sau semidistanţă, cu Anthony Durham mult mai prezent la faza de finalizare, CSM Târgu Jiu a pornit în cursa după advsersar. După şase minute scurse din sfertul trei, gorjenii au ajuns la doar trei lungimi în spatele vizitatorilor, scor 52-55. Shamiel Stevenson a făcut instrucţie cu apărarea Focşaniului şi a adus egalarea la ultimul atac din sfertul trei, scor 62-62, după un act trei dominat categoric şi câştigat de băieţii lui Kresimir Basic cu 30-16. 

Sfertul patru a început cu Shamiel Stevenson la finalizare. Americanul a fost de neoprit în acest meci şi a adus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 64-62. Câteva minute s-a mers cap la cap, iar tabela indica 69-69. Susţinuţi mult mai intens de publicul prezent la sală, baschetbaliştii gorjenii conduşi de jocul magistral al lui Shamiel Stevenson au plusat pe tabelă şi au ajuns la 75-69. CSM Târgu Jiu părea că a pus stăpânire pe joc şi că nu mai poate scapă victoria, însă echipa oaspete a răsturnat tabela şi cu doar câteva secunde înainte de final a revenit la conducere, scor 78-81. Cu doar 6 secunde înainte de final, Shamiel Stevenson şi-a asumat o aruncare de 3 puncte. A fost faultat şi trimis la linia de libere, unde a transformat toate cele 3 aruncări, pentru 81-81 şi a trimis meciul în over-time.

În over-time s-a menţinut echilibrul până în ultimul minut, când tabela indica 89-89. Ceva nu a mai funcţionat în jocul gorjenilor în ultimul minut şi Focşaniul a profitat de indeciziile jucătorilor gorjeni şi au punctat pentru 89-93. 

Iată ce a declarat la finalul meciului antrenorul croat al CSM Târgu Jiu, Kresimir Basic.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Am jucat rău în prima repriză, ne-am revenit în partea secundă și am avut unele momente în care puteam să ne ducem la o diferență de 7-8 puncte, însă am ratat lay-up-uri de sub panou și, de asemenea, nu am reușit să recuperăm așa cum trebuie. Suntem dezamăgiți la fiecare înfrângere, nu numai acum, dar, în momentul în care deschidem jocul așa cum l-am deschis, împotriva unei echipe care știam cum joacă, este foarte dificil. Am avut șansa să câștigăm în timpul regulamentar, dar din păcate nu am reușit să realizăm acest lucru. În prima repriză ne-a lipsit concentrarea și ne-a lipsit baschetul colectiv, am jucat foarte individual. În a doua repriză, ei au avut multe recuperări ofensive, iar în prelungiri nu am reușit să ne repliem așa cum trebuie, ne-am chinuit să marcăm. Sunt deciziile care au făcut diferența. Randall Brumant a făcut ceea ce așteptam să facă, a luptat. Este un jucător care joacă pentru echipă. De multe ori nu este deloc egoist, trebuie să-i spunem să fie mai agresiv în decizii sub panou. Este un rookie, trebuie să-l ajutăm să se integreze și să se adapteze la baschetul european. Nu vrem să căutăm scuze, trebuie să muncim cu ce avem la dispoziție”.

Shamiel Stevenson a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 40 de puncte marcate, fără îndoială un record stagional! Americanul a mai strâns 7 recuperări şi două pase decisive. A fost urmat de Dylan Frye, care a avut o evoluţie consistentă, reuşind 21 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. Anthony Durham a totalizat 14p, 4 recuperări şi 4 asisturi. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Randall Brumant a petrecut 30 de minute pe parchet, timp în care a reuşit 9 puncte şi 10 recuperări. Pe lista marcatorilor şi-a mai trecut numele şi Thomas Kottas. Grecul a totalizat 5p şi 4 recuperări.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Anthony Durham, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Randall Brumant, Thomas Kottas, Alexandru Mitu, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
Sezon 2022-2023
GRUPA 11-18

Etapa a-3-a
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
SÂMBĂTĂ, 4 MARTIE 2023, Ora 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM FOCȘANI
89-93(17-22, 15-24, 30-16, 19-19, 8-12)

Etapa viitoare, pe 11 martie, CSM Târgu Jiu va evolua, tot pe teren propriu, cu Laguna Bucureşti.  

 

 

 

Comment here