Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 20. CSM Târgu Jiu, o nouă victorie extrem de importantă în Grupa 11-18. CSM Focșani – CSM Târgu Jiu 75-93

CSM Târgu Jiu a înregistrat o nouă victorie extrem de importantă în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce a câștigat, în deplasare, scor 93-75, contra CSM Focșani. Meciul disputat sâmbătă, 3 februarie, a contat pentru etapa a 20-a din Liga Națională. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 23 de puncte. În meciul de la Focșani și-a făcut debutul și noua achiziție a echipei noastre, Milan Luzaic. Baschetbalistul bosniac a reușit 7 puncte în partida de la Focșani. ”Ne întoarcem acasă cu o victorie importantă, mai ales că a fost obținută în deplasare. Felicit jucătorii, în special pentru evoluția din repriza secundă, și cu precădere din ultimul sfert, care a fost decisiv”, ne-a declarat imediat după meci, antrenorul Kresimir Basic.

CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie consecutivă din Grupa 11-18, după ce a trecut de CSM Focșani, scor 93-75. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au câștigat 3 din cele 4 secvențe ale partidei. Singura sincopă a gorjenilor a fost în sfertul doi, pe care elevii lui Kresimir l-au pierdut la doar o posesie. Pe sferturi scorul a fost 21-25, 20-18, 20-28, 14-22. 

CSM Târgu Jiu a început meciul de la Focșani cu următorul ”5”: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Camil Berculescu, Noam Weinberg și Arsenije Vuckovic. Încă din startul meciului, CSM Târgu Jiu și a arătat intențiile ofensive și faptul că a venit la Focșani pentru a câștiga meciul. Camil Berculescu a deschis seria punctelor pentru CSM Târgu Jiu, iar Ethan Wright și Dimitrius Underwood au dus CSM Târgu Jiu la +7 pe tabelă, scor 3-10. Gazdele au încercat o revenire în joc, dar Arsenije Vuckovic și Noam Wienberg au menținut avantajul pentru Târgu Jiu, scor 14-18. Totuși, gazdele s-au apropiat la un singur punct, scor 19-20. Trimis în teren, bosniacul Milan Luzaic și a făcut debutul pentru CSM Târgu Jiu cu un coș de la interior, pentru 19-22. Luzaic a fost și la capătul următorului atac al gorjenilor. Bosniacul a scos coș cu fault, iar scorul a devenit 19-25. Gazdele au marcat pe final, dar primul sfert a revenit gorjenilor, scor 25-21. 

În debutul sfertului doi, Jalen Dupree și Cameron Oluyitan au mărit avantajul gorjenilor, scor 22-30. Gazdele au cerut time-out. La reluare, echipa din Focșani a marcat de la 3 puncte, dar replica a venit de la Dimitrius Underwood și Arsenije Vuckovic, scor 25-34. Gazdele au forțat și s-au apropiat la 3 puncte, dar Ethan Wright, Camil Berculescu și Dimitrius Underwood au menținut avantajul CSM Târgu Jiu, scor 31-40, iar Focșaniul a cerut, din nou, timp de odihnă. Gazdele s-au mișcat ceva mai bine și au reușit să egaleze, scor 41-41. Revenit pe parchet, Milan Luzaic a punctat, din nou, de la interior, și a trimis gruparea gorjeană în avantaj la pauză, scor 41-43. 

Cu un avantaj fragil la pauză, de doar o posesie, gorjenii au intrat hotărâți să rezolve problema partidei și au deschis sfertul trei cu un run de 9-0! Dimitrius Underwood, Noam Weinberg și Camil Berculescu au mărit la +11 avantajul echipei din Târgu Jiu, scor 41-52. Arsenije Vuckovic, Etan Wright și Camil Berculescu au menținut avantajul de 10 puncte pe tabelă, scor 53-63, în timp ce Jalen Dupree a adăugat alte 4 puncte în contul CSM Târgu Jiu. Cameron Oluyitan a închis sfertul 3 cu un coș de sub panou. Gorjenii s-au impus cu 28-20 în actul 3 și au intrat în decisiv la +10 pe tabelă, scor 61-71. 

Sfertul 4 a început în forță pentru CSM Târgu Jiu, care și a mărit ecartul după reușitele lui Noam Weinberg, Cameron Oluyitan și Dimitrius Underwood, scor 63-79. Băieții lui Kresimir Basic au apăsat pedala de accelerație și CSM Târgu Jiu a urcat la +20, scor 68-88, în timp ce coșul de 3 puncte a lui Camil Berculescu a dus scorul la 68-91. Arsenije Vuckovic a adus ultimele puncte pentru CSM Târgu Jiu. Gorjenii s-au impus și în sfertul patru, scor 22-14, iar la general a fost 93-75 pentru CSM Târgu Jiu, care și a trecut în cont a doua victorie din Grupa 11-18.

Kresimir Basic și a felicitat jucătorii pentru victoria obținută la Focșani. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Ne întoarcem acasă cu o victorie importantă, mai ales că a fost obținută în deplasare. Felicit jucătorii în special pentru evoluția din repriza secundă și cu precădere din ultimul sfert, care a fost decisiv. În prima parte ne-am chinuit puțin și pentru că Focșani au înscris foarte bine de afară, dar în final ne întoarcem cu o victorie foarte importantă”. 

Dimitrius Underwood a fost, din nou, cel mai bun om al echipei noastre. Americanul a reușit 23 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Meci excepțional făcut de Camil Berculescu. Baschetbalistul gorjean a totalizat 14 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Cu 14 puncte a terminat meciul și Arsenije Vuckovic, care a mai reușit și 8 recuperări. Ethan Wright a totalizat 10 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Și Cameron Oluyitan a terminat meciul cu 10 puncte. Americanul a mai strâns 3 recupeări și o pasă decisivă. Jalen Dupree a încheiat partida cu 9 puncte și 11 recuperări. Bosniacul Milan Luzaic, la debutul său pentru CSM Târgu Jiu, a totalizat 7 puncte și 2 recuperări. Noam Weinberg a contribuit cu 6 puncte și 3 recuperări.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA 11-18 
ETAPA 20
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
SÂMBĂTĂ 3 FEBRUARIE 2024
ORA 17.00
LIVE FRBTV

CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU 75-93(21-25, 20-18, 20-28, 14-22)

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 23p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 6p, Milan Luzaic 7p, Ethan Wright 10p, Camil Berculescu 14p, Cameron Oluytan 10p, Jalen Dupree 9p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 14p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Etapa viitoare, pe 10 februarie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren prorpiu, cu CS Vâlcea.

Comment here